Prvo check klapne pa onda ostalo.
Tiguan 2011 2.0tdi 103kw 4motion DSG mjenjač, na gašenje zatrese onako pofino i u mjestu npr. na semafor po malo se kao osjeća podrhtavanje, sve ostalo je ok nema nikakvih zvukova.. stope motora su okej pa pretpostavljam da je zamajac vjerovatno, da li mijenjati odmah?
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
Last edited by Dall’Igna; 11-11-25 at 21:51.
Prvo check klapne pa onda ostalo.
Prema tome, šta da ti kažem?
Treba mi broj neko lika sto popravlja diferencijale u Zagoric.
Kad brisač stane na pola i ne mrda više, jel' to 100% motor brisača?
Ja ga vratim nazad i kad ponovo upalim on opet dodje do iste visine (nije to ni pola nego 1/4 zapravo) i ne mrda. Motor brisača se i dalje čuje kao da pokušava da ih pokrene ali ne mrdaju.
Koliko uopšte košta zamjena kod nas?
Nisam u CG već u SLO i ovdje mehaničar neće ni da pogleda nego odma naručuje taj motor da ga mijenja, okvirno 150e.
Audi A3, 2005.
Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
--------------------------
Do Not Disturb.
Kod nas je motor oko 50-70 eura, zamjena 20-30 eura.
Ovdje je dio 70e, ruke 80e. Kompletna zamijena pomenutih 150e. Čisto da razjasnim.
Ne mogu da vozim nazad bez brisača tako da...
Samo rekoh ako postoji mogućnost da je nešto drugo ili je to motor brisača sigurno... biće od samog vremena, što li.
Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
Do Not Disturb.
U 90% slucajeva je motor.
Nije to losa cijena. Sad sam provjerio i motor Valeo je oko 130 eura. Era je 70.
Na prošlo auto vw pasat 5 redovno sam svaka 2-3 mjeseca kapao po koju kap ulja...
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Monci, samo da provjerim prije nego ostavim auto poslije vikenda na popravku, kad pritisnem kvačilo do pola, lupka, i počeo je da zatrese kad kreće i sl... To je kraj kvačila i ne može biti ništa drugo, nego zamjena seta kvačila i plivajućeg?
Da ne stavljam fiksni zamajac što me ljudi savjetuju?
Čekam u ponedjeljak da mi jave dva majstora cijenu, Takumi mi preporuči Duška u Golubovce, i imam preporuku za Ivana Ražnatovića
Nikako fiksni.
Posalji mi podatke da vidim koliko je to sve.
Fiksni ka da su 90te,a ne plivajuci par stotina eura a moze makar 100 000. Vjerovatno preporucuji oni sto godisnje predju manje od 5000
Je li malo komplikovanije zamijenit zamajac sa dsg mjenjacem i 4motion pogonom?
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
Ekipo gdje bi da ima da se obuci/polaze za gradjevinske masine, npr bager i slicno?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ima li neko u CG onu masinu za ciscenje/testiranje benzinskih dizni - konkretno TFSI?
Mislim da ultrazvucno ciscenje mogu uradit kod Joksimovica...
But if you never try, you'll never know..
Ne vjerujem.
Luka Bar je to radila za svoje potrebe u momentima kad im je trebalo rukovaoca masina, velika smjena ganeracija je bila nedje 2010. pa su obucili odredjeni broj ljudi za svoje potrebe, koji si tada dobili sertifikate, kasnije jos u par navrata ali manji broj ljudi.
Ako ti treba diploma bas ne znam dje bi to moglo.
Ako ti treba praticno znanje onda najlakse da odes na praksu kod nekoga od lokalnih izvodjaca radova, znas ih vecinu iz grada vjerovatno, svi bi rado obucili nekoga da im radi.
Zavod za zaposljavanje je to organizovao povremeno kao neki vid prekvalifikacije. Pa mozda njih da pitas.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
https://kvadrat.co.me/
https://zopt.me/projects/program-obu...-utovarivacem/
https://sertifikati.me/ berane
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks