Izgleda da bijah u pravu. Slabo bješe Bjelopavlića na to paljenje kuća.
Kad smo kod Boškovića nisu palili ni prije Zekovoga pohoda nikome.
Nisu palili ni begu sa Tulice, no kad je sa familijom napušta Crnu Goru pratili su ga Boškovići do Bosne, jer je jedino njima vjerova.
Za Zeka ima grđa priča da je otrova dva sestrića sestre udate u Boškovića kako bi se vratila.
A neko veli da nije istina.
Sve čuo od Boškovića.
Tako da bi ja svu tu priču sa zrnom soli uzeo.
Naučio me život da ne vjerujem “predanjima” od prije dan ili sa, ne prije 150+ godina.
Svakako Nidžo napravi ljetnikovac i crkvu kod Boškovića. Iskusno peglanje odnosa sa obije strane
A Danilo šćaše da seli prestonicu sa Cetinja u Danilovgrad sto bješe logično u tom momentu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Gagarin; 09-11-25 at 17:18.
Tko leti, vrijedi...
Izbjeglice izbjeglicama...
....Prije tačno pola vijeka, jugoslovensko ratno vazduhoplovstvo suočilo se sa serijom događaja koji do danas ostaju nerasvijetljeni. Tokom zime 1975. godine, piloti 172. avijacijskog puka iz Titograda gotovo svake noći prijavljivali su isti fenomen – užarenu kuglu koja je lebdjela nad Crnom Gorom i Jadranom, krećući se brzinama nezamislivim i za najmodernije letilice današnjice.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Last edited by NetworkMaster; 09-11-25 at 17:36.
I Srbija i Crna Gora su u pregovorima sa EU (ne samo sa EU) potpisivale stetne ugovore po sebe. Stara praksa nasih politicara da u pregovorima trampe dobrobit naroda za podrsku svojim rezimima. Njemackoj odnosno perjanicama EU trebaju svi raspolozivi energenti sa teritorije Evrope koja je pod njihovom kontrolom. Da bi Njemac imao mi treba da nemamo. Birokratija ce vec napisat modus operandi.
Polinezija gospodo.
Upravo tako. Pravo u metu. Nego dostina to nece da shvati, sami sebe lazu, misleci da ako CG udje u EU, da ce time biti spaseni. Nece, ostace sirotinja, isto kao i sad. Koja je razlika izmedju toga da jedes virslu u Berlinu, ili salamu u PG. Nema razlike. Ovo je banalan primjer jer nije to poenta nego opsti kvalitet zivota.
Mislim da bi pametnije CG gradjanima bilo da urede svoje dvoriste prvo, pa onda da se prica o nekim savezima i clanstvu u raznoraznim organizacijama. CG da iskoristi sve svoje potencijale, da se svi gradjani potrude maksimalno, bila bi raj na zemlji. Mozda bude jos prilika za to, kad CG bankrotira, mozda je to prilika za jedan totalni reset nacina razmisljanja. Takva situacija naravno nije dobra, lijepa, ali je izgleda neminovna, jer ljudi nece da razmisljaju, na vrijeme.
Ni na kraj pameti mi nije da umanjujem zasluge Srpske vojske sve od Solunskog fronta pa dalje. Ja bih istakao značajan doprinos Crnogorske vojske u svemu tome, jer su im oni omogućili da se povuku-regrupišu na prvom mjestu.
Što se Budve tiče jedini način da ti pomognem je da opet pročitaš i vidiš datume.
Srpska vojska oslobodila Budvu 8.11. a Austrougarska kapitulirala 3.11. Kako to? Da se nije potkrala greška na Acovoj tabli?
Đe je tabla za Italijane? Oni su "oslobodili" Budvu 4.11. - prije Srba
Misliš li da su Italijani kukavice?
Last edited by forum; 09-11-25 at 20:17.
Nije cudo sto se demokratijom bave samo bogati. Stavi se u Mandinu kozu, sa jedne strane treba da zadovolji Brisel, a sa druge strane svoje glasace. Cak smo i Do Kvona morali da izrucimo. A valjao bi nam momak vise od svih ovih univerziteta i akademija nauka zajedno.
I nisu samo pare u pitanju kad je prosjecan glasac u pitanju. Prvi bi se Gagarin, Nikolaidis i ekipa sprdali glasacima DF da od pobjede DF nisu dobili svoj dio plijena. Sad mogu samo da im zavide na njihovom drustvenom polozaju. Tako je to u malom Montenegru.
Vjerovatno u Fiume oslobodioci u Rijeci okupatori. Zavisi od ugla gledanja.
U slučaju Budve, Acina tabla je u skladu sa Acinim aspiracijama i planovima za Crnu Goru. Poslije 100 godina i dalje izaziva podjele mada je na izvjestan način komična i naravno besmislena (već sam objasnio zašto)
Necemo, ne. Predstavice ti da placas neku drugu stavku, recimo renoviranje elektrane ili manjak padavina.
E’o neki Rus izgleda kikio paščad.
https://www.cdm.me/hronika/udruzenje...e-u-podgorici/
Oćemo li braćo proćerivat ove Ruse i palit im imovinu.
ČUVAJTE SVOJE LJUBIMCE!!!🥲
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
https://www.vijesti.me/tv/emisije/78...-i-do-50-centi
Veli nisu dizali cijene 3 godine. Meni se čini da su zadnje 3 godine digli cijene jaja bar 10 puta.
Pa u poredjenju sa ostalim prehrambrenim namirnicima, realno cijena jaja je ostala najstabilnija. Mozda je razlog to sto se ne uvoze
A dje ne uvoze....
Gomila malih se ugasila i prebacila na preprodaju. A mislim da isti Jokic uvozi iz Bosne i pakuje ka martinicka.
Moguce i da uvoze, onda je to razlog sto podizu cijene, ili je poskupljao prevoz ili proizvodnja u Bosni![]()
Ja ih uzimam domaca, provjerena evo godinu dana u sred PG po 5e (30 jaja) i da mi ta zena dodje sjutra i kaze od sad su 10 nastavio bi da uzimam. Martinicka ne bi kupio pa sve i da se preda mnom izlijezu![]()
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks