Bio sam dijete sa nepunih 14 godina.Bilo Svetsko prvenstvo u Španiji 1982.U ulici Petra Matovića jedan komšija bavio se limarijom kola,tj auto limar.Tu kod njegove kuće bilo nekoliko komšija i pričaju o fudbalu.Medju njima je bio i pokojni Zeko i moj pokojni otac.Ja pošao da oca zovnem na ručak.Zapođela se priča o fudbalu, kao znaš li ko je bio trener tada,znaš li ko je bio kapiten tada,pričali se napamet sastavi Jugoslavi je iz SP Čilea 1962,sastav Brazila iz Meksika 1970 do sastava Jugoslavije 1974 sa SP u koji se igrao u Njemačku.Sluša njih pokojni Zeko te će ti odjednom s pitanjem:,,znate li vi ko je bio kondicioni trener Partizana 1945 godine?"Komšije se pogledaše i rekoše:,, a ti Zeko kao znaš ko je bio"?Zeko:,,znam 100%".Da nije ovaj,da nije onaj,a Zeko nije taj, nije ni taj, nije ni ovaj.Posle nekoliko minuta komšije ajde Zeko ko je onda,mi ne znamo.Tek će ti Zeko ka iz topa:,,Draža
Mihajlović.Dobru je kondiciju nabio Partizanima dok su ga uvatili".Svi su se pogledali medju sobom i tajac 1-2 sekunde.Kad je nastalo smijsnje.Dugo se o ovome posle pričalo u našem komšiluku.Zeko Pepić je bio jedan original i i neponovljivi naš sugradjanin koji je svima bio drag jer je bila jedna prosta neiskvarena duša.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Reply With Quote
Bookmarks