Zaboravljeno je to selo, odavno. I raselilo. Vidiš i po slici, zimus je slikano. Nekad davno, sve ono polje što ti oko na nju vidi je bilo uzorano, i ljeti si samo onu najljepšu zlatnu boju od njega vidio. Rijeka je tačno podno brda, sakrivena. Divljina sad.
A i neka istorija strašno zanimljiva. To selo, i dva odma pri njemu, zajedno manje od 300 kuća, u balkanske i prvi svjetski dali su 104 Karađorđeve zvezde. Postojbina Gvozdenog puka. I tek zanimljivost, iako su se vremenom mijenjala, preko polovine crnogorska prezimena![]()
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
https://www.instagram.com/reel/DNWWH...hqZ3czOWxuY2Vz
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ne znam je li ovo sa naseg primorja, ali me podsjeti na sverc cigara 90ih.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Oroku Saki.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
:-)
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Sjecate li se kako su nekada u casama za sladolede i/ili sokove u kaficima stavljali male zastavice raznih zemalja.
Sto to vise niko ne radi...
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
To i suncobrani mali u banana split
Trošak, danas je sve trošak, svuđe se krate troškovi o kvalitetu da ne pričam, počev od auto industrije pa na dalje. Ada sjećate li se igračkica iz kinder jajeta devedesetih, ABS tvrda plastika, ručno farbane figurice (nilski konji, ajkule, pingvini...) pa ono je bilo milina skupljati kakvi su to setovi bili. Ta radost dok otvaraš "žumance" i očekivanje šta li ćeš dobiti je billa neprocjenjiva. (a nije da su jeftina jaja tada bila, ali imala su čar).
Pogledajte kinder jaja danas, pogledajte igračkice, to nije pad kvaliteta, to je sramota šta oni stavljaju unutra. Poštenije bi bilo da ne stavljaju ništa, više bih poštovao, baš nejasno kako je kinder jaje uopšte i opstalo ovakvo.
Na konto igračkica devedesetih, ovaj pingvin za stolom mi je i tad omiljeni bio...
![]()
Sjećam se i ja ovog pingvina
Od malih nogu nam se sudbina znala
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
https://www.instagram.com/reel/DQ_xM...ZiNXpkN2tldw==
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Kad je Budva bila grad
Svaki dan je dobar za upiranje.
Uselili smo se u nas stan u TG 1984.Pored avlije i stidnog druzenja,zivio sam za svaki petak da se ukrcam na autobus Martinicku 32-ku,pravac djed i baba do nedjelje vece.
Svaki ljetnji i svaki zimski raspust do blizu punoljetstva.Najljepsi period zivota.
Fudbalske lopte direktno sa JNA,udri po livada...a onda posle nekoliko sezona klanje iste i pravljenje pracki
Najcrnja kazna,a bile su dosta ceste je bila-nema u Bjelopavlice za vikend.
Last edited by Sidewinder; 08-12-25 at 10:57.
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
Ispričah sinu kroz smijeh situaciju sa mojom braćom jer je sad u nesporazume sa tinejdžerkom sestrom.
Velim, ja kad sam bila mala i ode majka neđe ostavi nas same meni sa rečenicom ti si najstarija i ti da ih čuvaš i za sve odgovaraš, a zatvori vrata je njima velim e, otišla je.Sad ćemo da idemo u neke štete.Pržili smo jaja, krompiriće, spremali pudinge.Puštali kasete sa onog kasetofona.Snimali naše radio emisije na kasetofon.I onda sve sredimo prije nego ona dođe i pita, kakvi su bili.Reko, super kao što vidiš.
Bože kad se sjetim svega toga.![]()
Zivote zeno bez morala
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Izvorni trotinet, kuglageri za točkove![]()
Ko se ovoga sjeca subjektovni osjecaj kao da ima 70 godina
A je li ko igrao klisa?
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Uh da mi je ovo staro kuvalo da podmetnem u kancelariji da se malo ove nove generacije kale sa metalnim kasicicama
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ehhh, kolko se kafa u vojsku skuvalo na ovo...pa se ponekad odradi defibrilacija, preventivno, ako si neoprezan
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks