I ja mislim tako. Mada, i u manjim grupama moramo biti tolerantni i uvijek svjesni toga da smo svi razliciti, svak ima neka svoja ocekivanja, zelje, potrebe… a kao i u zivotu, je li. Ja dosta vozim i solo, prosle god sam isao sam za Grcku, bilo mi je isto super. Solo imas svu slobodu ovog svijeta ali opet i to ima svoje prednosti i mane. Navescu primjer momka iz Niksica (pojedini odavde ce znati o kome se radi) koji je prije pola godine isao solo motorom za Tunis, pao je u neku vukojebinu, slomio dva rebra, dometa bez, od bolova nije mogao da podigne motor, par sati cekao tako da neko naidje i slucajno ga neka djeca vidjela i pomogli mu. Mogao je tako tu i da ostane.
"Zivot je Avganistan, vjeciti rat niskog inteziteta"
• No Rich Parents •
Tako je, solo varijanta kao sto si rekao je top a moze biti i zajebano. Opet je fino sa nekim popricat, sjednut nedje, dogovarat se. Nisam za solo za neke daleke destinacije, tu u okruzenju uvijek.
Boze zdravlja na proljece bi se moglo nedje malo izvozati pa bacite neke predloge i zanimljivosti.
Ako neko planira isto neka se glasne.
Da ako me Bog pogleda da uzmem neki bolji motor pa eto i mene mada bih ja krenuo i sa ovim sad sto imam(Vespa gts300) bez problema
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ja sam uvijek raspolozen za to, kolege![]()
• No Rich Parents •
stara aprilia i dalje prede
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
been there, done that !!!
Evo je kolega diVerso sve rekao i dobro opisao nas put. Sreca nam je sto smo da kazem dva normalna momka koji su lagani za svaki dogovor, tako da nije bilo ja necu to ili da se nesto radi protiv svoje volje (Slusam svakakvih iskustava u zadnje vrijeme).Sto se tice troskovnika, vjerujte mi da nam je najveci trosak bio autoput kroz Italiju, stajali smo cesto i onda dje god se stane kafa, sok, slatkisi uz cijenu auto puta to dodje dosta, previse cak. Moj vam je savjet ako neko bude isao na dalje putovanje da se izbjegava autoput koliko se god moze, bolje i da vam put traje dan-dva duze pa da se vozite lokalnim putevima, vise cete uzivati. Planiranje je jako bitno na ovakvim putevima, mi smo nesto okvirno znali dje cemo al nista konkretno (jbg obaveze pred put) vec smo u hodu gledali kako i sto, al opet je ispalo dobro. Spanija je jedna prelijepa zemlja, u kojoj ima svasta da se vidi i moram dodati da uopste nije skupa. Uz dobro planiranje, moze se jeftino proci . U tom gradicu Ainsa dje smo slucajno svratili da prespavamo smo otisli da veceramo , popili 4 piva uz predjelo, glavno jelo i desert 61euro ukupno. U Barseloni na aveniji paralel smo popili dva tocena piva za 5eura, Estrella dam. Prodavnice su im bas jeftine, tako da ko hoce da ustedi moze . Dogodine ce se ici opet, sad se malo iskustva prikupilo oko organizacije i planiranja tako da ce biti lakse , bolje i jeftinijeSlazem se da treba napraviti pauzu dan,dva dana posle 7 dana voznje , koliko god da covjek uziva malo se umoris od svakodnevne voznje (zadnjica najvise). Sto se tice Spanije i Portugala nije losa opcija i da se renta motor kod njih,ako neko nema vremena da ode na put od dvije nedelje. Avionom do Barcelone povratna karta 60-70e eura tamo uzeti motor po cijeni od 70 do 140e po danu (zavisi koji ) taman covjek proba neki drugi motor i ne brines oce li se pokvariti, oces li skliznuti nedje i ostetiti svoj. Pitajte sto god vas interesuje...
Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk
Najprodavaniji motori u HR u prvih 9 mjeseci 2025. godine.
Po prvi put na hrvatskom tržištu motocikala, u top 10 uspješnosti prodaje po modelima nema niti jedne Honde, Kawasakija i Suzukija!
Motocikli po modelima:
1. BMW R 1300 GS...................118
2. Yamaha MT-07......................116
3. CFMoto 450 MT.....................104
4. Yamaha Tracer 9/9 GT.............89
5. Yamaha Tenere 700................67
6. CFMoto 800 MT......................60
7. Yamaha Tracer 7/7 GT.............55
8. Yamaha MT-125.....................47
9. Yamaha MT-09.......................38
10. Aprilia SX 125......................35
10. R. Enfield Himalayan 450.......35
Motocikli po markama:
1. Yamaha............526
2. CFMoto.............408
3. Honda..............382
4. Kawasaki..........232
5. BMW................221
6. Suzuki.............169
7. KTM.................115
8. Royal Enfield.....107
9. Aprilia................92
10. QJMotor............68
Ukupno: 2074 jedinica
Sent from my iPhone using Tapatalk
Odijelo mislim da je ovo https://okov.me/mn/proizvodi/kisno-o...ll52-teget-neo
Prsluk je definitivno ovaj: https://okov.me/mn/proizvodi/prsluk-...arandz-kapriol, za ispod jakne prva liga.
Koristio sam dosta puta ovo odijelo. Nije trajno, ali radi posao. Gledajte samo da je slic isto zatvoren/zalipljen jer ako nije tu voda prvo udje i nastaje problem dje je najmanje pozeljan))
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
Evo jedna situacija od juce, vozimo se preko Bjelasice i madakamski put je u pitanju. Prednji tocak podize kamen koji Jovanu udara u prste, od jacine udara cizma mu se mice sa nogostupa i udara pozadi i nosac suvozacevog nogostupa. Udarac tako jak da probija kozu cizme, i to vrlo kvalitene cizme i prosipa u komadice plasticnu zastitu za petu. Na svu srecu nema loma pete ali bolova ima i bice ih narednih dana. Dakle dobro obratite paznju i na cizme kad se radi o zastitnoj opremi.
Evo da vidite kako to i izgleda
500 km ( Petak, Subota, Nedelja )
https://ibb.co/mC7j1NpY
![]()
https://www.instagram.com/reel/DQwQB...lkcm4zNDN2Zw== naravno u saljivom tonu
...nekima je andjeo postao alkoholicar kako voze...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ima li neko da je kupio pa se pokajao i prodao Tenere 😄
Nešto mi se uvrtio taj motor i nikako mi ne izlazi iz glave iako sam rekao da neću kupovati motor ako nema tubeless točkove. Mada razumijem razloge ujutrašnje gume i zbog potencijalnih problema na offroad-u.
Nisam ranije vozio neki ozbiljniji offroad a javlja mi se neka ideja o tome, nemam pojma možda je i neki hajp koji me uhvatio.
Još jedan od razloga koje vidim za kupovinu je geometrija motora, visok sam blizu 190 tako da se na dosta drugih modela osjećam nabijeno. Imam neki osjećaj da bi mi ovaj dobar bio. Nisam još uvijek imao priliku da ga testiram, samo sam sjedio na njemu.
Znam samo da svaki put kad ga upratim na ulici izmami mi neki osmjeh, mada se slično osjećam i kad vidim Afriku Twin 🤣 al taj motor mislim da je pretežak.
Kako kažu, što srce želi to treba i uzeti - život je prekratak.
Jedino što me “brine” je potencijalna neudobnost na duže staze.
Što srce želi to i uzmi. Sreća je najbitnija, motori će se mijenjat svakako![]()
T7 je u poslednjih par godina daleko najpopularniji motor u toj klasi definitivno. Zaboravićeš na udobnost, sreća ti je bitnijaIf I were you, I'd go for it
![]()
Tenere je ozbiljna masina ako volis da 'divljas' po offroadu! Nema tu greske. Koliko sam shvatio cak i udobnost nije losa na ovim novijim serijama... Jesu li updateovali sjediste nisam siguran, zaboravio sam ali pretpostavljam da jesu...Sigurno bije vjetar kad smo kod udobnosti ako vozis po asfaltu malo brze, no i to se moze sredit nekim aftermarket vizirom... No onda to nije to za offroad... U svakom slucaju dobra sprava...
Uh, to je odlican motor ali ja ga nesto ne volim. Ja sam 196cm tako da smo tu nedje, vozio sam ljetos EXTREME verziju, mislim da se sad za novije godiste zove Rally. Ova je bila nova, bila je dobra, ali...ne znam. Ima tu doooooooooosta dobrih motora za slicne pare koje bih ja pogledao. Posebno ako ne planiraas da skaces po brdima po vazdan.
Cuje se predobro, izgleda prelijepo, nikad se nista pokvariti nece, visoka je poprilicno (posebno ove Rally varijante), vozi se vrlo dobro. Neudobnog je sjedista, vrlo skromne opreme/tehnologije, izdrzljivih plastika (u slucaju padova).
Ja bih radije kupio Apriliju Tuareg Reli ili CF Moto 800MTX, KTM 790/890 sad je izasao Voge 800Rally koji mi izgleda interesantno, i nesto jos zaboravljam u tom cjenovnom rangu. Ovi motori imaju tempomat, modove voznje, kontrolu proklizavanja, itd.
Ovu Extreme mozes rentirati u https://rightroute.me/
Evo ga jedan kratki od ljetos.
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Ja sam se prije par dana upustio u ozbiljnu avanturu, jer mi se tako i motor zove 2018 KTM 1290 SuperAdventure R!
Kažem sebi neđe ljetos da ću da se prijavim za ovu offroad vožnju i da počinjem da treniram tijelo nakon 10 godina nerada, ne bih li se za to pripremio. Skočim na website i registrujem se, platim učešće, rezervišem hotele, ama kupim i motor! Žao mi bilo Multistradu da vodim na to, nisam siguran ni da li bi preživjela.
Došlo ljeto, ja kao imam neki stomak, krijem ga, počinjem sa plivanjem i osjećam se odlično! Vozim maloo offroad kroz CG, stalno na nogama u šetnji i aktivnostima raznim, čak istrčim Durmitor TrailRun 10km (prijavio me kum) i sve ide kako treba!
Vratim se u Los Andjeles i uplatim članarinu za teretanu niz ulicu, ukupno 1km daleko od stana. I stvarno krenem da idem, 2 dana pa preskočim 5. Pa 3 dana treniram pa preskočim nedelju dana...jbg ne trenira mi se nikako, sve na silu radim al dobro, ide na bolje, smršao 3-4kg, da mogu da zakopčam moto pantalone kako treba. Posla preko glave pa se na to vadim i dok sam trepnuo ono se već primaklo! Malo me frka uhvatila kako ću, počinjem da vozim biciklo jednom nedeljno jer to mi je draga aktivnost.
Radi se o LAB2V (LA kao Los Andjeles, B kao Barstow (gradić u sred ničega đe se konači) i odatle do Vegasa) Izmedju LA i Vegasa nema baš ništa, neki napušteni i neki izmišljeni gradići i pustinja, e baš tuda ljudi organizuju trku evo 42 godine već. Počelo je kao trka ali je preraslo u vožnju i druženje. Bude i do 300 učesnika, sa raznih strana Amerike.
Dolazi se u četvrtak za Thanksgiving da se završi registracija i dobije broj i gpx file i u petak se zvanično kreće u 6 ujutru, a ima stručnjaka koji i ranije krenu iako je mrak. Meni je i četvrtak interesantan da vidim koliko i kakvih motora sve ima, kakve sve prepravke i modifikacije ljudi rade, sa kakvom opremom dolaze, kakve prikolice, kamioni, kamperi, pikapovi, meni praznik za oči. Ja sam od kuće tog dana prešao 130km nekih finih puteva da se domognem do tog malog gradića van LA odakle krećemo. Registracija, večera i u hotel da se prepakujem i spavam.
Petak se kreće a zora, slabo se spavalo od uzbuđenja, ali ne žurim jer je 5C ujutru, ne izlazi mi se iz hotela po tome. Raspitao sam se noć prije i kažu prvi dan je dosta kraći pa ne mora mnogo da se žuri, stiže se za dana. Ja vozim sam, što se inače ne radi, jer van dometa može svašta da se desi, posebno u offroadu, ali reko dako nađem nekog donekle sličnog da se možemo pratiti. Prilazi mi jedan sa Tenere700 (frankenstajn od motora) i veli ajde sa nama, nećemo mi brzo-vozimo velike motore. Ja pogledam 2xKtm 990, 2xTenere, 701 i Kove 800R. 701 i kove voze žene, reko top, vala mogu ja toliko, lagan sam kad mogu njih dvije. E pa tu kreće zajeb. Počinje offroad posle par km od hotela i realnost udara u glavu. Ja generalno ne vozim offroad, skroz rijetko, 10 dana godišnje i to u zadnjih par godina samo, ranije ni toliko. Treba navići tijelo i mozak na drugačiju poziciju, pokrete i motor koji se stalno bori za trakciju a realno konstaltno proklizava. Ove žene ispred mene deru! I ja sa njima i bogami vidim da je njima to, dobar dan, a meni španska sela i tokom dana smo se sretali samo na pauzama đe mi oni kažu da sam baš dobar, stigao samo 2 minuta posle njih i odu, a ja tražim neku novu energiju u donjim ledjima koja bi mogla da nastavi. Prateći ih u par navrata upadam u kritične situacije i vidim da mi njihov tempo ne odgovara jer sam redovno na limitu, 5kmh sporije mi mnogo bolja opcija.
Prvi dan je imao 230km od blata do pijeska, do dubokog pijeska, do kamenja, do nekakvih skokova i par brda koja su bila HARD trasa. Ja sam se prevrnuo na prvom tom velikom brdu, 2 puta pokušavajući da odvezem to ali mi se nije dalo. Odlučim da se vratim na glavnu rutu i završim dan i tako i bi, stigao s andjelima u Barstow. KTM i ja se preturili 4 puta, 2 puta na tom velikom brdu dje su mi pomagali da ga podignem i okrenem nizbrdo i 2 put u dubokom pjesku kad vise nemam snage da se borim sa volanom pa on sam izabere stranu i zaključa volan. Ja sam tokom dana podigao i pomogao 2-3 puta drugima, pa mi se valjda vratilo. Upoznalo se tu sjajnih ljudi tokom dana i tokom večere.
Tu nastaje okupacija 2-3 restorana, 300 ljudi punih priče, ja kako preko dana nisam jeo-samo se hidriram, uveče sam se predozirao proteinom, opet prepakovao i u krevet.
U subotu se budim još ranije! Frka me da ne zakasnim, opet mrak i hladno, krećem u 7.
Sad se već prepoznajemo i mašemo jedni drugima, ja sam opet krenuo sam da bih imao svoj tempo. Drugi dan se već mnooooooogo bolje vozi a i motor se pokazao dan prije pa nemam mnogo briga. ALIII
Ali drugi dan ima 380km i mnogo više dubokog pijeska. Prevrnuo sam se 5-6 puta, srećom sve na manjim brzinama. Jedini način da se vozi duboki pijesak je preko 40-50kmh, e sad kad se vozi toliko i motor od 250kg se konstantno leluja lijevo desno, i bori za trakciju i traži putanju mene malo strah, pa se smanji brzina i onda kao čamac da vozim.
Imalo se snage i sreće i energije da se pregura sve i u sumrak se stiglo u garažu hotela u Las Vegasu. Tu večera, druženje, rekapitulacija, upoznavanje, razmjena kontakata...300 ljudi.
U nedelju opet rano na noge i 500-600km vožnja do kuće. Nevjerovatno iskustvo, vozačko iii životno. Jedva čekam Tenksgiving 2026
Ja i dalje brojim modrice po nogama, plombe nisu ispadale, a KTM i dalje čeka pranje i promjenu ulja i pranje filtera iiii da se pretresu svi šarafi. Pokazao se izuzetno dobar s obzirom koliko je gabaritan, jako izdržljiv i povozan u svim mogućim uslovima!
Evo ga jedan video na brzinu iii par sličica.
https://drive.google.com/file/d/1SxK...ew?usp=sharing
Bravo, bas lijepo citanje jutros uz dorucak
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Svaka cast, ovo je bas ozbiljan teren i pretezak.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Ozbiljna offina, kume, enduro u pravom smislu te rijeci. Svaka cast svaka cast
• No Rich Parents •
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks