Elring drzi Kvantex u DG
Hvala ljudi!
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
Passat b8 haldex
Semering za lijevi ili desni tocak,pusta mi ulje minimalno ali pusta
Ima li dje narucit dje i koliko dodje
Ne mogu naci tacan naziv toga zato pitam
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Treba skinuti poluosovine i vidjeti kakave su, mozda su pohabane pa dzabe mijenjas semeringe.
Moze i ovo da bude:
111 220 001
Last edited by TAKUMI; 27-10-25 at 17:01.
Prema tome, šta da ti kažem?
Ko je dobar u PG za klime, da napuni i provjeri? Punili su mi je par puta u Bar i iscuri posle par mjeseci, kao provjere coce sve super i samo iscuri.
Ramax auto klime.
Sjeca li se neko perioda kad je bilo popularno da se zamjena ulja vrsi tako sto se gurne crijevo a ulje izvuce.
Prednosti: auto se ne podize na dizalici
Mane: ostane vise starog ulja u motoru
Nije zazivljelo pa su se svi vratili klasicnoj metodi odvrtanje srafa na karteru.
Ja to nikad u zivotu nisam radio. Ostaje i do litar unutra.
Dizem jednu stranu, odvrnem cep i cekam i cekam i cekam...
Pa dizem ga na suprotnu od cepa. U karteru ostaju samo dugmici.
a je li ko probao kad sta od proizvoda za Engine Flush?
moze li to ostetit motor?
vidim ima nekih dje pustis auto da radi 10min pa onda ispustis ulje, a ima i nekih dje pise da se auto vozi lagano 200-300km
Osam godina je sasvim dovoljno za akumulator za jednog dizela, nocas nije htio da kresne prvi put u svom zivotu. Nadam se da oce sjutra kad bude 20tak stepeni.
Dje su najpovoljniji akumulatori da valjaju? Tipa varta, bosch, yuasa.
Ako uhvatis potrosnju ulja u ranoj fazi onda pomaze, ili sludge.
Ako su ostecene kosuljice, zacepljene/blokirane karike, tvrdi sludge onda cao.
Zamjena ulja 8-10000 km i ne sikiriki ni za lanac, ni za karike, ni za sludge, ni za turbo.
I ja sam Liqui Moly Ceratec sipao, odradi 10-15 minuta, pa ide sve vanka, onda jos jednom 10-15 min sa (jeftinim) uljem i nakon toga novi filter i "pravo" ulje. Tad mi se razletila turbina, poslije 3-4K od koristenja.
Da li ima neke veze - ne vjerujem.
Da li sam primijetio da tise/ljepse radi motor - nisam.
Da li sam ikakvu razliku primijetio - nisam.
Da li cu opet koristiti - nope.
Stay salty.
To je najbolje koristiti ako je stavljeno pogrešno ulje, ako iz nekog razloga ulje nije duže vremena mijenjano ili ako motor duže vremena nije radio, pa da se odradi taj tretman sa "engine flush". Inače kao i što rekoše kolege, redovna zamjena preporučenim i kvalitetnim uljem i nema problema.
Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
Nista te shvatio nisam...Originally Posted by guvarana;[URL="tel:6220718"
Sipao si ceratec, pustio da radi 15 min i prosuo?Onda si samo bacio 20e.
Ili si sipao engine flush i prosuo?
Jer je ceratec na foru friction modifier-a, nema veze s ispiranjem motora...
I treba mu navodno 700-800km da nalegne.
A engine flush je drugo...
Ovako društvo, imamo u porodici jednog starog golf 3 1.8 benzin koji je 20godina kod nas i auto je očuvan dosta a i služi nam baš za razne korisne stvari, ugrađen je obični plin još prije 10 godina i auto se gotovo stalno vozi na plin i zadnjih par godina vrlo teško i prebača na benzin, može jedino da se upali na plin i baš baš rijetko i uspije u toku vožnje da se prebaci na benzin.. i sad dodje tehnički gdje su izgleda počeli da mjere izduvne i na benzin i na plin.. naravno auto na tehnički nije mogao prebačit na benzin akumulator su izgoreli bukvalno..
Što mislite što da radim, pri čemu bih stvarno htio da riješim problem, vjerovatno je neisplativo ulagat pare ali služi mi auto za razne stvari i baš mi je korisno..
Last edited by Dall’Igna; 29-10-25 at 10:38.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks