Eto tako
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ja sam moje novo vozio bez ikakvih tablica preko mjesec dana.
Prešao sma 4000km kroz CG. Nisam imao ni one papirne tablice koje stavljaju na nova auta.
Niko ništa.
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Zato su mene rebnuli 120-130€ kada sam sa prodavcem krenuo do agencije da napravimo kupoprodajni ugovor.
Auto je bio na privremene table, jer je momak stranac sa privremenim boravkom, ali su istekle i nove nije dobio na vrijeme pošto ih nije bilo. Iako smo imali svu dokumentaciju ispravnu i prisutnu u autu, potvrdu sa tehničkog, polisu osiguranja i bili na par km od agencije - ništa nije pomoglo.
Ladno su upalili rotaciju i krenuli za nama kao da smo dva najveća krimosa. Palo je masa teških riječi, ovaj je jedan za pendrek potezao dva puta, sekund je falio da cijela situacija eskalira.
Htjeo je i tablice da skida, no je bio onaj metalni okvir sa šarafima, a nije imao kacavidu sa sobom, niti sam mu ja što dati iz auta da uzme...
Još je počeo da prijeti kako nikad neću moći da prevedem auto na sebe, da sam bačio pare itd... Od tada ga čekam da me zaustavi, ne znam prođe li tri dana da ga ne vidim za lizalicom pored puta i vazda ga bečim nebi li me zaustavio da se pitamo malo.
Sent from my OP13 using Tapatalk
Last edited by guvarana; 24-10-25 at 18:37.
Stay salty.
Zato rekoh , ako se sto nije mijenjalo u zakonu.
Tehnicki pregled si odradio isti dan, ne i registraciju. Eventualno ako si predao premet isti dan. E sad..u PG ima oko 100 hiljada vozila, pa u prosjeku dnevno bude i po 400 nekad i preko 600 rijesenih predmeta, zato ti cekas. Plus ovi iz tehnickih stanica ti kazu "ponijecemo sjutra", a ponesu u limenku poslije 3ili 4 dana....Ako se ne varam, zakonski rok za resavanje predmeta je 30 dana...plus ako jos nema tablica....ti sve sto mozes je d acekas, jer mislim da ne mozes da sudski naplatis neku stetu koju eventualno trpis. Sve u svemu....idiotizam
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Ko je najbolji za ppf
Podgorica Podgoricanima!
Na zopea mi se desi da kad prenoci na hladno (0 i ispod) da znatno teze ubaca u brzine, salta on al menjac kao kroz mulj da ide. Je l mu mozda vrijeme da se mijenja ulje u mjenjac ili je nesto drugo u pitanju?Presao je 210k ipak
Pitanje za mehanicare za foruma,da li biste primili za pomocnika/segrta momka koji bi htjeo da nauci oko mehanike i svega ali do sad nije radio nista u vezi toga.
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Megan patka 2006.Pokazuje na board "electronic fault".Prije 7-8 g.isto bilo i tada mehaničar zamijenio potpedalni taster kočnice.
Sad ga slikah,ako je to ovo zaokruženo je li ga problem zamijeniti sam?Ne vidim nikakve šarafe...ne znam kako se skida.
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
U međuvremenu provjerih:Stop svijetla gore stalno,a ovaj taster u stvari nije potpedalni i ne pritiska ga papučica nego stoji iznad pedale i kad se pritisne pedala kočnice ona se odvoji od ovog tastera,pa ga u stvari otpusti i neki pipak od tastera izađe.On ima hod ali ne reaguje.Vjerov. otišli kontakti.
Kako ga skinuti?Je li na žabice neke pričvršćen ili se odvija ili ima neke šarafe koje ne vidim?
Đe ga kupiti?
Hvala
zarotiraj ga ulijevo
Prema tome, šta da ti kažem?
Skinuh ga.Srećom nemadoh đe da ga kupim,jer nije bilo do njega,nego crkla lijeva dvopolna stop sijalica potpuno,a desnoj crkla jedna nit,pa vjerov. nešto auto proračunalo da treba stalno da gori srednje stop svijetlo.Zamijenih obje sijalice...sve radi...ili je sa skidanjem tastera i džarkanjem isti proradio.Propratiću narednih dana,ako ne bude opet stop svijetlo stalno gorelo znači do sijalica je bilo,ako opet zakoči-mijenjam ga.
Svakako hvala...lako se skida...kad ima ko da ti reče
Last edited by joni; 25-10-25 at 19:39.
Prekidac je problem.
pitanje... na pajera imam vakum ventil koji regulise rad turba...
jel moja logika dobra ako mislim da kad se upali motor, vakum povuce polugu koja zatvori waste gate...dodavanjem gasa kako se pritisak povecava, poluga se pomjera i otvara ventil ako bi smanjio pritisak u tubini?
ako ima razlicith tipova, ovaj kod mene kad je motor ugasen poluga je izvucena, a kad se upali autoamtski je povuce do kraja...
Last edited by E_K_V; 25-10-25 at 21:42.
a zasto ovo gore pisem, zato sto mislim da mi logika nije dobra... da upravo radi obrnutojer sam danas sprovodio jedan test
i kad sam probao da skratim polugu, auto je bilo potpuno mrtvooo
Ja mislim da je to OK.
Taj vakum povlaci polugu da promenjivu geometriju turba stavi u optimalan rad i svrha turbina,ako skratis polugu neces dobiti na snazi i ucinku turba,mislim da poluga po defaultu hoda cca 12mm nemo biti kao moj kolega sa B6 zavijao polugu da bi dobio kickdown jer prestavlja ozbiljnu tunersku kucu![]()
Polugu vrati kako je fabrika podesila jer solenoid upravlja tim vakumom od 10<>90% ovisno i rezimu Map/maf/boost i dr parametrima...![]()
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks