Ne zamjeri ali je bas bzvz raspravljati oko toga, svaka banka ima drugacije pravilo za ovaj specifican problem i apsolutno svako pravo imaju da odlucuju na osnovu kojih kriterijuma ce svoje pare da pozajme tebi.
Malo moje filozofije.
Ja mislim da su banke ljubomorne jer ne ostavljate pare njimapa da ih oni obrću i i još vam to naplate nego dajete kladionicama đe možete da ih izgubite, možda i dobijete ali će vas častiti i neki bonus. Hehehe
Banka ima pravo da vam ne odobri kredit i tu je kraj priče... ali način razmišljana oko uplate na kladionicama je po meni očajan iz poslovnog ugla jer nije dovršen.
Što pušačima ne zabrane kredite? Oni imaju povećanu vjerovatnoću da će umrijeti od raznih bolesti.
Alkoholičari? Isto.
Drogeraši? Isto.
Bi li ti dao alkoholičaru pare koji uništava sebe?
Bi li ti dao pušaču pare koji uništava sebe?
Bi li ti dao drogerašu koji uništava sebe?
Ljudi svašta plaćaju karticama, mnogo gore stvari nego što neko uplati na nalog na kladionicu.
Itd.
Pa je pitanje - što njima onda banka daje kredit?
E to pitanje zašto onda njima banka daje kredite, a ovima ne je vjerovatno u poenti što je neko nekad dao banki pravo da bude neki moralni sud pa ove odmah da osuđuje da su kockari i KATEGORIŠE tako... e to kategorisanje nije u redu...nego onda po pravilnicima, procedurama itd. svi radnici to papagaje a pojma nemaju o tome.
Svaka uplata na kladionicu nije kockanje. Neko odigra radi zabave dok prati ligu šampiona i slično. Naravno tu se krije zamka da onda to pređe u nešto više, ali ovdje imamo zastupljeno mišljenje da je svaka uplata kockanje. Nekome je to zabava.
Nedovršen posao banke, mora ovo pitanje da zatvori mnogo elegantnije.
Eto neki moj filozofski pogled, mada neko će ga više pogledati kroz pitanja...
Pitanje za upućene, postoje li neke odluke o tome? Da li ima neki zakon? Ok znam da nema nego haj...
Ima li neka procedura od CBCG? Imaju li banke pismeno proceduru šta ako neko ima uplatu prema kladionici?
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Love, peace and respect.
Ne zamjeri ali je bas bzvz raspravljati oko toga, svaka banka ima drugacije pravilo za ovaj specifican problem i apsolutno svako pravo imaju da odlucuju na osnovu kojih kriterijuma ce svoje pare da pozajme tebi.
@mneonly napravi razliku između toga da je zabranjeno davati kredit i da banke neće da odobre kredit.
Kad smo već kod alkoholičara i pušača, moja životna polisa je skuplja nego koleginici a isto smo godište i skoro identične kredite imamo. iz dva razloga i to pazi sad: muško sam, i imam višak kilograma. Sve i da nemam višak kilograma moja polisa bi opet bila skuplja nego njena.
Po tablicama smrtnosti u CG žene imaju duži očekivani životni vijek, a višak kilograma mi je naravno minus.
Ili kako bi neki rekli diskriminisan sam.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Vid' stvarno... A valjda će morati da skidamo novu i da se ulogujemo ja mislim.
A inače sad sam skinuo tu "zelenu* aplikaciju, ali mi veli da moram da ugasim developer mode u podešavanja telefona. Da ako je to još nezavršena aplikacija jer mi ne pada na pamet da to gasim, a plus nije root-ovan uređaj, jedino sam ugasio tranzicije animacija na telefonu.
![]()
Ako dobro pamtim mislim da Apple i Google zahtijevaju da to bude limitirano kod finansijskih aplikacija.
Root, developer mode, remote aplikacije i slicno. Neke ne dozvoljavaju ni screenshot iz aplikacije.
Dobro pamtiš, Google SafetyNet API.
Nego, interesantno koliko daleko su neki spremni da idu u ubijeđivanju (prvenstveno sebe, pa tek onda) drugih kako oni nisu kockari i kako je to sve zabava.
Vidi, volim i ja da vikendom da se obločem od viskija i našmrčem kao zvijer, pa nisam ni alkos ni narkić. Aha, važi.
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Ja bih zahtijevao da mi se piše da imam manjak centimetara a ne višak kilograma kad već plaćam veću premiju zbog tamo nekih tablica idealne težine.
Treba te neki bokser spremit pred tu polisu živ.osiguranja.Vele da se može i po 7-8kg izgubiti za noć.
A kako i ko da spremi nekog kladioničara da bi dobio kredit?
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Last edited by joni; 23-10-25 at 07:12.
Nisu to kladioničari nego kockari, nisi ukapirao.
Šta će mu kredit da se zadužuje kad može da dobije jackpot i plusira se![]()
Love, peace and respect.
Moram v2.1:
Je li ikad neka banka odobrila kredit nekoj firmi koja se bavi igrama na sreću ili kladioničarskom djelatnošću?Mislim,iako ne igram kladionicu,da se klađenjem bave obje strane.I ona što uplaćuje novac na opklade i ona što prima novac na opklade.
Last edited by joni; 23-10-25 at 14:10.
Koja se rasprava otvori
Da odgovorim kolegi herculesu na pitanje, ne ne bi pozajmio pare kockaru, a ni nikom drugom sto se toga tice. Ali banka ne pozajmljuje meni pare na moju rijec, nego ce da gleda da li imam primanja da mogu da vratim taj kredit, a posto plata ide preko njih npr, znaci oni ce kad plata legne odma da cupnu svoj dio, a meni to sto ostane je na raspolaganju da radim sta god zelim dok god je.legalno, a kladionice i slicno su, makar za sada, legalne u CG.
Isto bi se mogli gledati.ljudi koji puse, piju, na kraju krajeva sopinguju stalno, putuju stalno, sve su to zavisnici, samo su zavisni od drugih stvari.
Realno je u pitanju diskriminacija, znaci osoba koja se kocka, u poredjenju sa osobom koja se ne kocka, je sta ... ?
Na kraju dodjosmo na to da je keš zakon i dok god nemas kontakta sa bankama i karticama lagan si, pa sve i da si kucu nedje na karte izgubio
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Last edited by Shadow'91; 23-10-25 at 14:30.
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Da me pogrešno ne razumije neko,posebno hercules,s o bzirom da je odobravanje kredita diskreciono pravo banke,nemam ništa protiv da ga banka,nekom ko ima uplate na kladionicama,kripto trgovini,ulaganju na berze i sl. legalnim transakcijama,ne odobri,ali sebi pucaju u nogu kad (i ako) obrazlažu zbog čega ne odobravaju nekom kredit.Dakle,
"dobar dan,evo predajem Vam zahtjev za odobravanje kredita i svu potrebnu dokumentaciju..."
"Dobar dan,prihvatili smo Vaš zahtjev,bićete obaviješteni kad razmotrimo Vaš zahtjev..."
"Dobar dan,Vaš zahtjev je odbijen,možete doći i preuzeti Vašu dokumentaciju predatu uz zahtjev za kredit ukoliko želite..."
"Dobar dan,hvala na informaciji..." 1."pripremite mi dokumentaciju potrebnu za zatvaranje računa kod Vas.."
ili
2."radujem se našoj daljoj saradnji,možda je i bolje za mene što mi ne odobriste kredit"
Last edited by joni; 23-10-25 at 15:18.
Sto bi to bilo pucanje u nogu, bolje da znas zasto nego da razmisljas i nagadjas. Posle ce biti jer si ugrozeni srbin![]()
Pa,ako je vjerovati herculesu,onda gasiš račun u svojoj banci koja ima uvid da uplaćuješ na kladionicu i ideš u drugu banku koja te informacije ne smije dobiti od tvoje prethodne banke i tamo,ako si solventam dobijaš kredit koji vraćaš...ili propadaš
Inače,lično znam čovjeka koji je u neki plus od kladionice godinama,ako ne i deceniju.E sad,ne radi se o klasičnom uplaćivanju na kvote,nego nešto što...je teško shvatljivo mom mozgu,ali znam da se pominju termini "razlike u kvotama","greške u kvotama"...Nije neki veliki plus,ali s obzirom da mu je plata minimalac i da ne radi nikakav treći posao,po stilu života vidi se da ne živi i drži familiju od 650€.Sad,što je na telefon i komp 70% slobodnog vremena i što ako ga pitaš u koji ti je razred sin,nožeš dobiti odgovor:"1.85" to je druga stvar
@Hercules Da li banke imaju uvid u transakcije fizickih lica u drugim bankama? CBCG bi trebala da ima uvid u sve transakcije po svim bankama?
Nije ni ovo oko kladjenja/neodobravanja kredita nesto sto je nekome iz CG tek tako palo na pamet. Zasto ne kapirate da je to proracunati rizik, sve zajedno sa tim da ce i pojedini korisnici zatvoriti racun i preci u drugu banku? Prakticno je tako u cijeloj EU (sa razlogom).
Kako god da ga uviješ, upakuješ i staviš mašnicu, taj lik je i dalje hazarder, okorjeli kockar, iz čega proizilazi i vrlo vjerovatno loš ili nikakav radnik, bez volje da sebe usavrši, nauči nešto novo ili promijeni zanimanje i zaradi makar 200€ više od minimalca, makar danas to nije problem. Imao bi više vremena za sebe i porodicu, a ovamo ne zna stanje u sopstvenom domu.
... pacijent, koji pati od bolesti zavisnosti.
Ko puši i pije, njega 3€ cigara i domaća broja od 5-10€ poklope za cijeli dan i ne rastu im apetiti. Ne možeš pušiti šteku cigara svaki dan, ne možeš popiti pet litara brlje, ali zato za noć se možeš uvaliti u ***** do guše igrajući voćkice, sportsku prognozu, kučke, brojiće - you name it.
Ja pijem i pušim, svaki dan da sam namiren i da sam na vr' glave, za mjesec ne može se ni 1000€ navući. Puno sam rekao. Koliko brzo tauzenka drži na rulet npr? Dok ti "ne dune".
Isto tako, ne možeš putovati ako nemaš posao koji ti omogućava taj trošak. Isto je sa šopingom, ali to dvoje može na rate i nije bolest zavisnosti, koliko god ti ili bilo ko drugi želio da jeste.
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Eto vidiš ne bi pozajmio drugu koji se kocka pare. Strašno. Što ga diskiminišeš u odnosu na druge drugove?
A kakva diskriminacija je po tebi u pitanju? Koje ti je to pravo uskraćeno? Pravo na kredit?
Realno, osoba koja se kocka u poređenju sa osobom koja se ne kocka, prostim jezikom rečeno je zavisnik.
I kad odeš u drugu banku u prosjeku treba jedno 6 mjeseci da budeš njihov klijent prije nego ti odobre kredit. Tako da to seljakanje nije baš opcija ako ti hitno trebaju pare.
Ne.
Ovo je Balkan. Balkanci su vazda pametniji od drugih, i misle da u drugim državama ne postoje ljudi koji su pokušavali da zajebu sistem, nego su se oni toga prvi sjetili. Nije ni čudo kad pojedini vjeruju da je Ilon Mask iz Republike Srpske.
Nego vidiš, neće niko kockaru da pozajmi pare. Sve neke diskriminacije u pm.
Imam isto mišljenje kao i ti,što apriori ne znači da smo u pravu.Čovjek otaljava neki bzvz državni posao za minimalac bez ikakve volje ili ambicije da popravi poziciju i primanja na tom poslu.
E sad,znajući da je izuzetno inteligentan u nekoj sferi analitike,računanja,kombinatorike,brzog analiziranja nekih suvoparnih brojki i sl.,isto pravo bi i on imao da kaže isto za nas(mene ili recimo tebe) koji neće da se potrude i zarade još platu/dvije tako što će se posvetiti kladionici.
Moramo biti realni,nit sam ja (za tebe ne znam) sposoban za to što on radi,niti on za ovo što ja radim.Što bi neko rekao,svako bira svoj put u životu.Neko ode na brod pa ga nema 24/7/8 mjeseci od 12 u životu familije da bi zaradio za tu familiju.Kako god,on lično,ne mislim generalno na bilo kojeg kladioničara, je čovjek kojem bih ja pozajmio novac prije nego mom kumu prije 5-6 godina koji je sve upro u one koine,one mrčene na koje ih ona Bugarka navuče.I tad i sad on je za banku 1/1 što se tiče kredita tu do 400-500€ rate,za razliku od ovog što "kocka"
Last edited by joni; 23-10-25 at 19:02.
Koliko sam uspio da vidim po PDF uputstvima što ima na CKB sajtu, jedino je UI izmijenjen, ništa novo/korisno nije dodato. Barem opcija za virtuelne kartice da se omogući... Ali ništa...
Ova tri FAQ pitanja ispod su mi jedino zapala za oko:
Najčešće postavljanja pitanja:
-Da li je korišćenje aplikacije besplatno?
Korišćenje CKB GO aplikacije nije besplatno.
Cijena zavisi od toga da li aplikaciju koristite kao dio paketa ili pojedinačno kao proizvod.
Ukoliko se koristi pojedinačno, mjesečna naknada iznosi 2,50 EUR.
-U staroj aplikaciji vidim drugačije korisničko ime od onog koji sam podesio/la (alijas). Zašto?
Nije bilo moguce sacuvati rucno kreirana korisnicka imena.
Mozete kreirati korisnicko ime pomocu mobilne aplikacije.
Potrebno je da kliknete na Vise, potom na Bezbjednost i na opciju ”Kreiraj alias”.
-Da li je moguće prijaviti se na više uređaja sa jednog naloga (do sada 5)?
Kako bismo poboljsali sigurnost aplikacije vise nije moguce koristiti CKBGO na vise mobilnih uredjaja istovremeno.
Da biste koristili CKBGO na novom uredjaju potrebno je da se odjavite sa starog uredjaja.
*Ukoliko ne mogu – potrebno je da call centar izvrsi brisanje tokena.
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks