Najjaci su mi ovi coolray 1.5 sa 4 izduva.
Garancija na 100 000km
Sent from my iPhone using Tapatalk
E ne znam dje si vidio tu garanciju od 10 godina. 10 godina je eurocarhelp a 5 godina je garancija standardna
Kinezi daju 5+2 koliko vidjeh
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Najjaci su mi ovi coolray 1.5 sa 4 izduva.
Garancija na 100 000km
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kinezi ce samo da naceraju ostale da i vec onako poljuljan kvalitet srozaju jos....
To se slazem
Last edited by guvarana; 19-10-25 at 15:17.
Stay salty.
Je li ko otvarao ovakvu temu kad se Hjundai pojavio?Onda dođoše na taxi i...
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
https://www.instagram.com/reel/DP8cZ...xkdXliYTk1ZQ==
Braća Poljaci predstavljaju brzi test kvaliteta Omoda brenda
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Provozao se u nekima, ima tu svega i svacega. Coolray sasvim OK za voznju, medjutim imao je milion sitnih mana u samoj unutrasnjosti (super nonresponsive interface, los zvuk, zvucnici veoma, veoma tihi) plus jednu ogromnu manu za auto tog kalibra, urednu potrosnju od 11-13l po gradu bez neke pretjerane voznje.
Sto se tice mehanike i elektronike ne mogu komentarisati, nisam strucan ali cisto sumnjam da su njihovih top3-5 brendova izfailali do tih granica da su nesto puno losiji od svih sem Japanaca.
E sad, ako se vec prica o nekim manje poznatijim China brendovima to je vec druga prica, ima ih ionako mali milion.
---
A da se nema uzeti sta za 25-26k itekako ima (par primjera: Yaris cross, Kamiq 1.5, Scala 1.5), i dalje. Naravno da se nece dobiti full paket opreme kao recimo kod Geely-a (360 kamera itd) al' opet se dobije provjereno pouzdaniji agregat i auto koje moze da se eventualno proda za solidnu cijenu poslije 4-5-6 godina. Kod Kineza je to vjerovatno i najveca mana trenutno, kupuje se vjencanica.
////
Edit:
No u svemu ovome mi je najinteresantnije vidjeti komentare oko shit high tech tablet unutrasnjosti itd. Ni meni se ovo ne svidja ali ono, jestel' realni ljudi pa ne vidite da su prakticno svi EU prozivodjaci presli na isti retardirani sistem? Pogledajte nove BMWs, Vagen grupu (minus Skoda) itd?
Last edited by beatnological; 22-10-25 at 08:27.
kinezi ce da nadju svoje trziste...na kraju svako nadje kupca
da svi gledamo auta istim ocima vjerovatno bi postojao samo jedan brend, jedan dizajn, i 3 modela po velicini....
konezi sigurno nisu jeftini zato sto im je kvalitet na nivou nekog prosjecnog brenda...ne bi me zacudiolo da posle 5g neces moci da nadjes dio za to isto auto... oni su takvi, njima je bitna prodaja, posle ko te j....
naucili su tako, jer niakd nisu direktno prodavali nego su bili proizvodjaci a ostali su se brinuli oko servisa i ostale logistike...
sjeti se skode prije 20 godina pa vidji sad...
dacija isto...
od 100 kupaca, imas 10 nezadovoljnih(koji su dosli s nekog malo starijeg auta vise klase) i 90 bas zadovoljnih(koji su iz nekog krsa sjeli u novi auto)...
isto ce bit i s ovim kinezima....probice se bas dobro za 5-6-7 godina sigurno
sto se djelova tice, karoserija mozda zajebano malo....a elektromotri, kontroleri, baterije i sve ostalo pretpostavljam da svi koriste nesto slicno "off the shelf" od tih velikih proizvodjaca elektronike...
Last edited by Laz; 22-10-25 at 11:53.
Problem je sto su kinezi ukapirali da jeftino nece niko da kupi. Pa su dosli na par hiljada od hyundai na primjer
Nategnite se onda jos tih par hiljada
EKV, kazes ovo za Skodu, pa Skoda je imala giganta, Volkswagena. Nije tu sama od sebe
Prema tome, šta da ti kažem?
ja ne pomenuh skodu... nego rekoh za kineze...
ono sto ja znam o saradnji sa kinezima jeste da njih interesuje da proizvedu, prodaju i tu je kraj...da sve ostalo aftersale ostaje na onoga ko je krenuo u tu saradnju sa njima...
iskreno me ne bi cudilo da ovi saloni koji uvoze kineze dobiju cijene i onda im ovi kazu imate jos 5% na cijenu na racun potencijalno servisa u garanciji koji je na vama...
kako cemo to znati? tako sto ce ti se ovlasceni servis svim silama boriti da to nekako otrsi sto je jeftinije moguce za njega....
proizvodjaci koje pomenuste kao dacia, skoda... svi su imali ledja neke velike gruapcije pa su korsitile iste distributivne i servisne mreze. pa su se polako i polako probijale dok nisu zauzele svoije mjesto na trzistu...
a kinezi, ne znam sto da vam kazem...bice nam svima jasno kad krenu kvarovi i servisi
a zasto ovo gore pisem, pa probajte da psotanete zastupnik nekog brenda vozila iz evrope npr...dok ove kineze izguglaju, i na alibabu poruce.... utovare u kontejner i evo ti vozi...
Last edited by E_K_V; 22-10-25 at 13:13.
Laz je pomenuo. Izvinjavam se.
Pakao koliko pojedini nemaju dodirne tacke sa informacijama o nekim od top China brendova, kako kada su EVs u pitanju, tako i ICE. Nisu ovo bas gigatni bez imena i bez aftersale trzista, dobar dio Azije drze vec 8-9 godina, a uz to i RU/UKR.
---
Dal' bi ih kupio u ovom trenutku u Crnoj Gori? Apsolutno ne. Al' u nekoj EU drzavi gdje je mreza prodaje/servisa zastupljenija itekako da.
Zaboravljamo svi izgleda koliki shit je VW postao, koliki shit je Stelantis vec godinama, itd. Ono, zive bukvalno na staroj slavi...
Apsolutno nista od toga nije moguce uvesti u EU na taj nacin, vjerujem da i sam znas zasto (iz istog razloga sto su im auta za EU totalno drugacija te i samim tim skuplja).
No eto imas dobar biznis model ako mislis da je tako jednostavno, rokni par BYD-a na kontejner i uvezi u CG pa prodaj kao samostalni prodavac.
Last edited by beatnological; 22-10-25 at 14:50.
Pa to je moj kolega i uradio.
Bukvalno tako
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Ja pricam o kineskim brendovima u cg a ne u kinu rusiju mongoliju itd....
Dalje, kad uvozis nesto iz kine normalno je da ces da uvezes nesto sto je za ovo trziste...a obzirom da su prisutni vec neko vrijeme na starom kontinentu, samo ces im reci dajte mi čigo kung fu za eu trziste...
Ako si dobar sa njima mozes da dogovoris mzlo vecu kokicinu i da ti se brend zove beatnological
A kontenjer nekad nije bio skup...placao sam ga nekad od 40ft 1300 dolara sa svim troskovima do carine...koliko god da je sad vjerovatno bi se mogla naci neka racunica
Last edited by E_K_V; 22-10-25 at 16:07.
Kupovina kineza je samo jedan od problema. Posle dolaze veci problemi.
Sreca pa sa ostalim brendovima nema nikakvih problema, kupis, vozis i prodas za nesto malo manje nego si platio...
Na kraju uzimas za ogromne pare raznorazna smeca, samo se drugacije vabe.
Za 25k ima kedi 2.0 dizel u Roksped .... zasto bi se uzimali neprovjereni kineski automobili sa losom bazom servisa i rezervnih djelova?
E sad ako ima kinez novi za 10k ?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks