Vrhunska utakmica vrhunskih igrača, ali sačekaću prije donošenja dalekometnih zaključaka nakon prve od 5218 utakmica u beskonačnoj regularnoj sezoni - ali opet, spektakularno otvaranje sezone.

Sengun ubio & sabio, šteta što mora da se zalijeće s vrha reketa s loptom u rukama umjesto da mu olakšavaju život, napad im stvarno i dalje izgleda loše. Durant je imao veliki komad vremena kad sam se pitao ima li ga na terenu, statičan i ništa ne radi, ali i takav je bolji od Greena i Brooksa (plata na stranu) jer na momente još uvijek može u svom stilu da pobijedi 1 na 1 i pogodi u bilo kojoj situaciji. Klupa tanka, nekako sam očekivao više od njihovog rostera. Makar Amen izgleda kao da je napredovao, fascinantan za gledanje.

Kad smo kod klupe, OKC je i dalje kao mitska Hidra, otkineš glavu, nikne nova ili dvije. Nema J-Duba, odjednom tu je Mitchell koji ih je držao u igri da se Houston ne odlijepi previše, Wallace i Wiggins sve isto kao prošle godine i Caruso mašina u odbrani. Shai ništa ništa i kraju sve, velika klasa i pogoci kad god je trebalo. Pokradeni su za Durantov timeout realno, srećom su pobijedili pa će se zaboraviti. Viđećemo može li iko protiv njih, po pravilu šampionu je najveći protivnik upravo on sam.