Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Gagarin; 15-10-25 at 17:17.
Tko leti, vrijedi...
dokle su došli slobodni mediji u cg, da brane ovo smeće.
btw, po ko zna koji put sistem je zakazao. svaka čast normalnim ljudima u ovoj državi koja vaspitavaju djecu u ovoj žabokrečini od društva.
https://mportal.me/drustvo/-objesicu...o--jadnice----
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Kad normalan i kulturan covjek povjeruje sistemu svoje dijete i ide da rijesi problem preko sistema
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Za konkretan slučaj ne znam šta se tačno desilo, ali....
Po ovom pitanju vlada veliko neznanje u CG, a glavni krivac je direktor Hitne pomoći.
U hitnoj pomoći najveći broj doktora čine mlade osobe koje su tek završile fakultet. Ostanu par godina i onda uzmu specijalizaciju čim uspiju. Samo ove godine iz Hitne u Pg je tako otišlo desetak njih.
Tu se zaposle jer plate sa dežurstvima nisu loše, ali posao brzo počne da ih slama. To su osobe koje iz klupe odjednom završe na prvoj liniji fronta.
Svaki dan idu na samoubistva, saobraćajne nesreće, daju terapije bola mladim osoboma koje umiru od raka i sl. A nemaju sve što treba da imaju, često budu i bez osnovnih stvari koje su potrebne, jer nabavku radi osoba politički zaposlena.
Krvavi se vrate u ambulantu da bi tu na njih vikao neko nervozan bez ikakvog realnog razloga.
Kad nisu na terenu onda su u ambulanti ili primaju pozive. I tu dođemo do ovoga problema.
U PG postoje mislim 3 ekipe, nekad su bile 4....ali uštede. Dispečer koji prima pozive treba da procijeni da li je poziv za njih....tj. da li je nekom život ugrožen.
Ako pošalje ekipu na nešto bezveze, neće imati koga da pošalje kad se desi saobraćajka i neko krvari na ulici.
Postoji gomila ljudi koji su hronični bolesnici, kod kojih hitna ide svako malo jer oni bezveze zovu i tačno znaju koje simptome da navedu....da ovi moraju da dođu.
Kad dođu i vide da je sve bila laž, nemaju nikakav mehanizam da tu osobu kazne iako zbog tih budala ne mogu da odu gdje stvarno treba. A ima jedna žena koja ih sačeka sa skuvanom kafom i koja tačno zna kakvu kafu ko od njih pije.
A gdje ići ili ne ići odlučuju na osnovu svoje procjene. Onda neki šalju ekipe potpuno bezveze da se ne svađaju sa narodom, a drugi kao zavode red.
Direktoru ne pada na pamet da se donese neki protokol koji bi važio za sve i sa kojim bi se upoznala javnost.
I još mnogo toga što bi trebao da radi direktor...ne radi....i ove godine su zbog navedenog otišli oni koji su taman naučili šta i kako.... i opet dolazi gomila novih doktora. I svi će opet da odu vrlo brzo, čim nađu nešto bolje.
Nemam pojma šta je bilo u Kolašinu, ali sam prilično siguran da imaju samo jednu ekipu. Ako tu jednu ekipu pošalju na Crkvine, čitav Kolašin je bez hitne dok se ekipa ne vrati. A to nije blizu i brzo.
Kako sve ovo znam? Član familije je radio u hitnoj i otišao na specijalizaciju. Samo se nadam da neće još dugo sanjati ono što sad ponekad sanja.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
Kad nema oca....ja znam kako bih to rijesio...ocu rec, znam kao sam rijesio svojevremeno kad mi je cerka imala jedan problem sa jednim nasilnim djakom...cijela triminuta razgovor sa njegovom razrednom i jedan minut sa njim......nikad vise...kad je sretne zaobilazio je u sirokom luku. NIje palo na pamet roditeljima da dolaze i da se zale...nemam ja djece za bacanje da moze drugi da ih maltretira.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...-kucni-pritvor
kakva rupa od države klasična. ali sve to tako ide lagano nekako od kako je veka tabor promijenila. ko bi reka.Specijalni tužilac Jovan Vukotić predložio je predsjednici vijeća sudiji Vesni Kovačević da Viši sud odredi mjeru zabrane napuštanja stana Milošu Medenici nakon što mu 17. oktobra istekne pritvor u kojem je proveo tri godine bez prvostepene presude.
Danilo, Danilo… iskenjam to se striku na obraz, kako bratanca uvali rad svoje guzice.
Tko leti, vrijedi...
Ne zamjeri brate al meni je ovo veoma velika glupost. Ne tvoj post nego ta "racionalizacija" koju oni sprovode. Znaci, ne treba ti fakultet da bi znao ukoliko upises medicinu da ces se nagledati smrti, ovakve ili onakve. Znaci ovo gore sto si napisao meni nije apsolutno nikakvo opravdanje, cak sta vise, ti ljudi nisu normalni da ukoliko je stanje takvo ne protestuju. Sta cekaju tacno da bi izasli i rekli ne moze vise ovako? Jer evo su prilika imali u samo par zadnjih godina kolko oces da izadju i ukazu na problem, kako ocekuju da javnost bude na njihovoj strani ako niko ne zna sta se tacno desava? Ali opet, vrlo vazno je da napomenem sledece, apsolutno je nenormalno da dispecer treba da vaga sta je za njih sta ne, ONI MORAJU DA IZADJU, pa onda da utvrde jesu li trebali ili ne. Ne sumnjam da postoje ove babetine i djedovi sto ih zovu svako malo ali onda izvolte, recite, pa da se pise zakon da se kaznjava to (mada glavu dajem da to vec postoji). Ali ova prica kako se oni bore sa nekim pritiskom na poslu od ovoga ili onoga, brate za to si ucio skolu i za to primas platu, ako ne mozes onda sjedi kuci neko drugi ce. Sta sad, ja treba da zavrsim vojnu akademiju i u slucaju rata da kazem "sto se kedeira momci necu ja dje se gine" ti si to potpisao i gotovo
To ti je prijatelju mac sa dvije ostrice, ne znam je li ti cerka u osnovnoj ili srednjoj al ja sam licno gledao 2019. godine u elektro u PG kako 3 lika moje godiste biju oca drugog lika kojeg su maltretirali a ovaj dosao da ih prijavi u skolu i da se obracuna sa njima. Sta on na kraju da uradi? Da ih juri po PG jednog po jednog pa mlati? Na kraju ce on zavrsit u zatvor a ovi nastaviti da mu sina maltretiraju. Moraju postojati institucije i moraju biti jace od bilo kojeg pojedinca, takodje mislim da ne bi skodilo da se malo ta prava djece smanje al aj to je druga stvar
RTCG je u medjuvremenu ispravila stamparsku gresku, ali simbolicki je zanimljiva koincidencija...
Kao sto se u Srbiji nikad nije desio 6. oktobar, tako se u CG nikad nije desio 22. maj...
Da se desio 6. danas mozda Srbijom ne bi vladao psihopatsko-egocentricno-egomanijakalni diktator i satrap...
Da se desio 22. maj...CG ne bi bila, bila bi ustvari, ali ne bi bila u stoprocentnom privatnom vlasnistvu i posjedu nekoliko ljudi, ne bi danas citali ona dopisivanja, a mozda bi i dalje posjedovali taj "21." maj (mada ja nisam siguran da su nama, pored ciklijardu brodarskih kompanija u svijetu, takve potrebne...jos sa nekom smijesnom flotom)
Ovako 22. maj nikad nije "porinut"... Kao suverenista smatrao sam da je 21.maj samo pocetak, nazalost ogromna vecina suverenista nije tako razmisljala ni tad, a i danas je vecina takvih...njima je onaj kruzic na "DA" bio pocetak i kraj svega...za mnoge profit...za neke puko inacenje, kontriranje suprotnoj strani, trend. Pripadanje necem, sto u tom trenutku izlucuje neki adrenalin i endorfin. Puka zabava.
Ne samo sto je 22. maj trebao da znaci izgradnju institucija nego i identitetsko nacionalno zaokruzivanje i formiranje kolektivn(ij)e svijesti. Ni to tadasnjim vlastima nije odgovaralo. Jer bi izgubili vlast i jos po nesto, ali da se ne ide u dalje digresije, samo me na tren inspirisala ova stamparska greska...
Last edited by Platinum; 15-10-25 at 20:24.
Država univerzalnog normativnog morala i obrazovanja
Ovo zadnje apsolutno podrzavam! Cerka je tada bila u osnovnoj...sad je djevojka sa 20 koju godinu preko. Sve i da je bila u srednjoj...ja sam za moje dijete spreman i zivot da dam a ne neki pisljiv zatvor da odlezim. AKo ne moze sistem da je zastiti ja cu da je zastitim pa neka kosta koliko kosta. Inace, kad su neki pokusavali da je peckaju dok je bila srednjoskolka (to su uglavnom bezazlene carke od djecaka) uvjek je bilo "ne diraj, znas li ti cija je to sestra...I ako je moj sin momak na svom mjestu, vrlo druzeljbiv i nije svadjalica, ali takni mu sestru..bolje da zmiju taknes. Bogu hvala sad su vise odrasli i djeca na svom mjestu, meni za ponos, tako da vise ne razmisljam o nekim stvarima.
P.S. Vidis koliku djecu imam...ja sam ti staro magare![]()
Last edited by mexiko; 15-10-25 at 20:26.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Problem je što kad si u zatvoru onda više ne možeš da ih štitiš. Plus još milion stvari koje nosi to za sobom. U suštini se slažem sa tobom, najvjerovatnije bih isto i reagovao da neko ovu moju maltretira, ali nije bez malih posledica
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ali to ti i kažem. Nisu posledice samo po nas. Nas ko..izdržaćemo što god,posbeno za njih, ali oni ostaju....
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
prosto je nemoguće,ma koliko se trudio da zaviješ u te oblande pasusa od besmislenih desetina riječi prosto je nemoguće da sakriješ svoj fašizam koji na sreću svih nas pa po cijenu da trpimo još koju godinu vašu gologuzu i nepismenu braću nebeske sorabe polako odlazi,abortiran na smetlište istorije.Originally Posted by Platinum
Dobar post. No ispada nekakav klip Darka Sukovica, ne znam od kad i ne znam za kad dje drzi govor o sramoti koju trebaju da `osjecaju` ambasade ove i one po Podgorici. To je ono sto ja pricam, politicki procesi u Crnoj Gori su vlasnistvo stranaca. I taj referendum, izbori, sastavljanje vlada. Lokalci mogu da ucestvuju samo na nivou pajaca i marioneta, doduse oni pametniji sa odredjenim cjenovnikom. Zato imas od sluzbenih vozila do uvrnutih drzavnih kompanija koje na kraju uvijek ispadnu tudja nafaka. Sto bi rekao Mirko Topalovic - koliki je moj deo. Zato ja i kazem, ko proda `glas` nije to uradio iz koristuljublja ili nemorala nego iz jasnog razumijevanja politickog procesa. Kad si u Rimu ponasaj se kao Rimljanin.
Sto se institucija tice, kako mislis `crnogorskom demokratijom` da pravis institucije. Demokratijom se nista od institucija nije napravilo ni u Britaniji, Holandiji ili Njemackoj. Uzmi u obzir da bi svaka institucija svojim radom automatski, nehoticno suzbijala rad odnosno mijesanje ambasada i njihovih lokalnih gaulajtera koji driblaju ovim prostorima. Bilo koji drzavovtvorni rad sam po sebi te dovodi da sukoba sa drugim drzavama odnosno onim koje te smatraju svojim plijenom. Sa time sa muce i bore i neuporedivo vece i znacajnije drzave od jedne Crne Gore. Crne Gore poznate po malo rukah, malena i snaga...
PS
Ovo pametniji na crnogorskom znaci pokvareniji.
Last edited by biljaneta; 15-10-25 at 22:25.
Polinezija gospodo.
Први качим.
Ivanović presjekao putanju vozilima iz pratnje Spajića i vrijeđao obezbjeđenje premijera
https://www.cdm.me/hronika/ivanovic-...nje-premijera/
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Look upon my works ye mighty and this pear...
https://gradski.me/mitropolit-joanik...esna-medenica/
od ovoga momenta je veki sve krenulo na bolje nekako kada je u pitanju veka. znam iz novina to za pritvor. ali država jeste rupa jer hapse radi publiciteta, vidimo da svi izadjoše. ne postoji bolji primjer nemanja sistema od onoga sa krstovićima.
Veka prisustvuje svim Kolašinskim događajima, pod jedan. Pod dva, ima neke porodične veze sa nekim od crkvenih lica, zaboravio sam sa kim tačno, pa ima i tu porodičnu obavezu. I na kraju najvažnije, ništa se u njenom slučaju pred sudom nije promijenilo. Sve je rezultat ometanja od strane advokata. Ista stvar se dešava u svim važnijim predmetima organizovanog kriminala i korupcije.
https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...petar-ivanovic
Шта се ово дешава са овим дпс-овцима? Прво пријете она двојица, овај улијеће у колону под пратњом, портпарол ДПС Дарко Шуковић на ивици нервног слома...
Мора да знају нешто што ми не знамо.
Лично не очекујем(још) Ђукановићево хапшење, него да ће то бити на уласку у ЕУ, као у Хрватској кад је Меркел дошла и наредила да ухапсе Санадера. Тако неки задњи печат.
Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.
Uhapšen Petar Ivanović
Bivši ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović uhapšen je zbog jučertašnjeg incidenta tokom kog je presjekao putanju vozilima koja su u pratnji premijera Milojka Spajića i vrijeđao policajce iz pratnje predsjednika Vlade.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks