Ne bih se igrao sa tim kineskim baterijama.
Ne bih koristio ni Xiaomi telefon a mozes zamisliti te lijeve marke auta...
U zadnje vrijeme ih dosta cesto gledam po putevima pa mislim da su zasluzili posebnu temu. Jes da ima bas dosta marki i firmi ali neka ih za sad ovdje na gomilu.
Primijetio sam da dominiraju Chery i Geely, ne vjerujem da mnogo forumasa licna iskustva, ali mogu i posredna - valja li to sto? Kakvi su ti motori uopste, od kad se proizvode, imaju li falinki itd
Last edited by 357; 11-10-25 at 20:00.
Ne bih se igrao sa tim kineskim baterijama.
Ne bih koristio ni Xiaomi telefon a mozes zamisliti te lijeve marke auta...
Ali bi te zato cupali za pertle iz kakve Kineskinje.
Forthing je navodno dosta dobar, vidio sam par komada ljetos i sjedao u jednom, vrlo solidna prica. Toyota motor, austrijski mjenjac - ako su lagali mene...
Komso je nedavno kupio Geely Coolray. Auto bas dobro izgleda osim zadnjeg dijela. Cetiri izduva i spojler, ma daj... Enterijer je okej i prednji kraj izgleda skroz dobro. Za 25K tesko da moze vise ili bolje da se dobije.
Stay salty.
Deru nas sa cijenama.... vozio sam se u kineze kroz panamu najvise... tamo nema carina i tih taksi, bukvalno su upola jeftiniji nego kod nas.
Forthing je bomba, na Kajena me podsjeca.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Pistolj jupolku na ratkapnama?
Stay salty.
Ne nego sivu metalik sa 16”, autopilotom, LED, itd.
A radije bih vozio bijelog Krosa sa rotkapama nego kineskog poluproizvoda pozlacenog.
Prema tome, šta da ti kažem?
Sve i da imam 30 hiljada tesko da bih se odlucio za kupovinu Kineza, bar dok ne prodje koja godina, da vidim prvo kakva ce bit situacija sa djelovima, oce li prolazit kao polovnjaci i sl... mada procitah nedje da ima Cerija poodavno na nasim prostorima, tj. u Srbiji, da se jos kotrljaju primjerci stari po par decenija, tako da mozda i nijesu bas toliko losi
A i ovo malo buni - rekao bih da ima grdilo tih firmi, eto za taj Forthing nikad do sad nijesam cuo.
Coolrey je meni malo ruzan, nekako je seljacki nabudzen, nabijen previse...
Sa druge strane, Cityrey (cini mi se), mnogo dobro izgleda, Chery FX isto
Nego, kakvi su ti motori u njih, jesu li "provjereni" - od kad se proizvode uopste... mada, i u ove evropske marke su sve nekakvi hibridi i cuda
Pa da li vas zanima izgled samo? Je li to najbitnije?
Ajde otvorite haubu kineza, skinite tockove i bacite pogled na diskove, plocice, crijeva, plasticni poklopac od ventila koji vlazi nakon 4000 km, kvalitet silent blokova, nacin spajanja lima…
Ja ne znam ko ce to odrzavati.
P.S. procice te kante kod nas kada imamo nula znanja o autima. Samo nas zanima kako auto izgleda i ima li 2 ili 3 monitora unutra.
Last edited by TAKUMI; 11-10-25 at 21:52.
Bas pojma nemam o tim kinezima, ono sto sam kod nas zapazio da izgleda prilicno normalno je
Geely Coolray i Forting T5 Evo...
Da moram da biram, ovaj Coolray bi najprije vozio.
A oni dfsk i ostalo...brate, bar ime da smisle, a ne kao kad otvaras novi folder na komp pa ga imenujes asdf
Taigo 7 Pro, šurak ga uzeo prošle godine, benzin, 1.5 sa 177ks, rekoše mu da su motor i automatski mjenjač hondini.
Lično iskustvo, nekako mi je prevelik, ogroman, zadnja klupa kao da sjediš na kakav ponat! multimedija mi je nekako loša a što me nervira uveče nema opciju (bar ja je nisam našao) da se ugasi ekran. S obzirom da je plaćen 27k mislim da je vrlo dobra trgovina, za sad. za koji dan idemo na prvi servis 10k km...
Taj Tiggo 7 Pro ima prijatelj, prezadovoljan. Ja sam ga vozio kad ga je uzeo, nisam mogao vjerovat šta se dobilo ispod 30k.
Geely Coolray uzeo brat za firmu, doslovno je ne gase (mislim da se prešlo skoro 40k za godinu), bez greške.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Onaj tiggo pozadi nakitili sa onim oznakama, ako maknu ono prodavace ga
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Drug sa Coolray-om presao 40 000km za sad nista.
Svakako da za 25k € ne moze bolje novo auto da se uzme, pa pricajte sto ocete.
Da li bib ga ja uzeo, nisam siguran, kad vidim cijene polovnih a takodje i novih hmmm...
Daleko losiji of francuza. Koreanci su sorbona za njih.
https://uk.finance.yahoo.com/news/ch...ecpfPLhi5gTuBA
China’s BYD makes largest recall of 115,000 cars over design issues
Last edited by forum; 19-10-25 at 07:47.
Samo cu reci da su meni ovi kinezi svi isti... taman ka i oni...ja ih ne razlikujem
Ka kkima uredjaji, samo zalijepe dziu dzicu, kungfu, kineski zid i slicne brendove...
Ne bi me cudilo ka i sve ostalo ds ixlazi iz iste fabrike...
Nema to dusu, nema nista... kvaliter necu komenrsrisat, nemam iskustva, ali ocekujem da se ljudi o jadu zabave
Ja sam se nadao da će oboriti cijene drugih proizvođača, ali ovo je stvarno loše - opoziv 115 hiljada kola![]()
Sad je i Alliance uzeo neke kineze, brzo ce bit u prodaju. Ima neki sto lici na Arteona. Ne lici n’o preslikan. 400 konja skoro. Oko 25 000€. Ali 2 god garancije.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jasno ti je koliko vjeruju u auta akad je tako mala garancija, ka za mobilni.
Zato Tojota salje jasnu poruku kad nudi 10 godina garancije.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks