Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
Windows 10 je u pitanju.

Evo sam prebacio PageFile.sys na drugi disk... sjecam se da sam to davno radio i na drugom disku je vec bio taj fajl ali kako je sam opet poceo na sistemski da 'pise' ne znam.

Uglavnom sam sa tim potezom olaksao jedno 15/16GB sto je dovoljno za ovu hitnu situaciju ali bi definitivno volio jos malo da ga olaksam.

A bukvalno su skoro svi programi, fajlovi i sl. na drugom disku... lise tog Windows-a i tih privremenih fajlova slabo sto imam na sistemskom ali je 118GB definitivno truba.
disk cleanup-om ne brišeš ništa od svojih programa i fajlova već štrojiš sam windows,ostatke od raznoraznih apdejta,bekapa itd ništa što ti treba.sa sfc i dism peglaš sam sistem.

takođe,čekiraj i system restore,po difoltu koliko se sjećam na 10tci sam određuje koliko će da pojede prostora,zadaj mu fiksnu količinu ili ga ugasi u kompletu,ionako nikad nije radio kako treba,a za bekape koristi macrium reflect koji je decenijama neprikosnoven.

što se tiče pejdžfajla,takođe možeš fiksnu vrijednost da mu zadaš (u principu nešto više od rama koji imaš) ili da ga ugasiš u kompletu,i on treba da bude na najbržoj particiji sa kojom raspolažeš,kao i sam windows.

120gb je sasim dovoljno za uštrojen windows,ja godinama držim jednu win2go instalaciju windows 10 ltsc-a na polupristojno brzom usb-u (100nak mb/s pisanja) i nikad nije otišla preko 50tak gb sa sve propratnim softverom kojeg nemam malo.