Mogu ti reći da je prasetina ispala bomba.
Na slikama možda to ne izgleda toliko dobro ali i topla i hladna fenomenalna
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Dje si kupio prasećinu?
nothing comes from violence and nothing ever could
U Planu.
Nešto više od četvrtine je bilo 4kg. Tako da računam nije bilo preveliko/staro.
Blu, za ove stvari slušam Buvu 100 posto.
Da, da.
Kupus za čudake
Grne na srednju vatru podmazano salom jako dimljenim na bijelu bukvu (to je aroma koja se definitivno ne ponavlja), dvije vrste luka, slatka i ljuta paprika, mrkva, paškanat, celer, peršun korijen, češnjak drobljeni, biber u zrno, lovor list, aleva, malo suve pančete mirišljave, dvije pileće kocke, mrva jagnjećeg loja od maramice, teleća rebra predobra, 4-5 sati krčkanja poklopljeno.
Moji će danas, a ja ću ovo jest jedno 3-4 dana, i svaki dan će mi bit sve slađePitaju me kako mogu... Ahahahahahaha, kad nešto voliš čitav, kako možeš da ti svaki dan niije sve ljepše
Inače, kupus je stvarno iz Mrčajevaca direktno, a i recept je jedan njihov starinski, pa dovršen kako meni paše.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Šta je salo dimljeno na bijelu bukvu?Ja bih mogla spremiti danas nešto jednostavnije ali meni preukusno,flekice sa kupusom.![]()
Ahahahahahaha, uh ti sa tim usko-stručnim pitanjima
Znaš razliku između slanine i sala kod svinje? Totalno su različiti, po svemu, naročito konzistenciji i mirisu i ukusu.
Salo se kod nas tradicionalno malo promelje, mrvu osoli, stavi u najlonsku čarapu (erotike čoek svuda može nać, kad ima mašte), i hladno odimi neko vrijeme. Koristi se kao dodatak jelu, a prvenstveno onom raštanu što smo pominjali, ako se sjećaš
Koji bez sala raštan ne može bit, toliko to dodaje i ukusa i arome.
E pa ovo je samo salo odimljeno na drugačiji način- u komad, toplo dimljenje na bijelu bukvu, malo jače, da povuče koricu a unutra bude kao maslo. Ja mojima obavezno tražim tako- pola tradicionalno, a pola ovako. I bukvu za to im specijalno donosim sa shjevera, e je u moj kraj to nepoznato drvoA vjeruj mi da takve arome dima i suvog domaćeg mesa nema, kako to miriše kad se stavi na malo vatre.
Eto![]()
Ih nisam znala za to baš zanimljivo.Mislim da su moji na selu radili nešto slično s tim da prasad nikad držali nisu.Ne znam jel jedna kuća držala tako da te stvari slabo znam sem slanine/pršute/čvaraka na gotovs.
E bogme ti o svakom detalju brineš.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
To su najjeftinija najdragocenija zadovoljstva koja kroz život možemo činjet. Naravno da ću obratit pažnju, ako već znam što i kako (a mnogo sam dobar u što i kako), i ako mogu, i ako me zbilja ne košta ništa bez da obratim pažnju
Svinja je eto kod burazera na selo, hrani se na voće i povrće i zelen što iz moje imovine ostaje, a ima ga, krenuo je već da joj daje skoro isključivo smokve što ostaju pod drvo kod mene i nešto ostalog voća (tradicija oduvijek u taj kraj, svinja se poslednjih mjesec i kusur hrani samo na voće- smokva, grožđe, dunja, itd., meso bude ko da je iz druge galaksije), već vidim da će bit tu neđe oko 130 kila, a fina sorta- ne fali joj ni ''bijelog'' ni ''crvenog'', koštaće me koji dinar burazeru, jedan odlazak na jednu pilanu na Mateševo i prevoz po' metra drva u gepek auta koje baš i nije predviđeno za to ali mi ga uopšte nije žao, i malo te pažnje.
A narednih godinu meračićemo najbolje što sam umio. Tako da kontam da, nakraj, nije ta posvećenost skupa stvar. U životu.
I ne mogu izdržat da ove čudnosti ovđe ne dopunim... Do sad smo uspjeli da na Kuhinju imamo i hranu, i piće, i merak, i Ljubav, i slaganja, i rasprave, i bračne ponude, pa čak ponekad i elemente seksa... ali ne mogu izdržat da joj na baš ovo mjesto ne pridam i malo poezije. Da bude baš skroz potpuna.
Last edited by Buva+gacce; 07-10-25 at 14:08.
Sve to u stvari nema cijenu jer kad bolje razmislim ogromna je razlika kad ti o nečemu brineš,i uzgajaš i ta ljubav je nešto što stvarno cijenu nema.Što bi rekao jedan kako ja sad ovo da prodam.
Razmišljala sam o ovome ima jedan u Baru.Znam da nije tema nego da se nadovežem.
Kvalitetno pivo svakako ali karakteristicno sto gubi neka svojstva u transportu, zato vele da je najbolje na ostrvu, makar tako tvrde ovi sto su ga probali i kada predje Lamans. Mozda zato imajj takvo neko fino zgodno tehnicko rjesenje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Moguće baš sam tad gledala jer me zanimalo nađoh na tu temu kratak video.
https://youtube.com/shorts/wM_c0vxTc...0iyHAWLCu99zij
Smrčak/Vrganj i Lisičarka u maslinovom ulju i bijelom luku samo malo dodah sosa od ostriga jer ne solim pa da da neki slaNkast ukus.Pečurke su savršene i na mirisu i ukusu tako da mi je bilo žao da ih "maskiram" sa bešamelom ili nečim drugim.
Drug napravi, rastavio sam se.. maroccan harira
https://youtube.com/shorts/1uGemyzpt...xJAMsD1o8sy5-K
Zanimljivo.
Inače,Francuze smatram teškim prevarantima.
(31) The 3 jangs 장 of Korean cooking - YouTube
Vala nije morao
Obično ih pravim sa slatkim kupusom no pvog puta sa kiselim.Ima neki u tegli proizvođač Supper grozim se od onog u vakumirane kese.
Last edited by Bluemoon; 10-10-25 at 17:23.
Attachment 180012 Attachment 180013 Attachment 180014 Attachment 180015 Attachment 180016 Attachment 180017
Jako volim ovu temu, ali uvijek zaboravim da postavim svoje " danas na tanjiru ", pa evo sad što se jelo ovih dana u bistrou Ilma:
1. parmiđana
2. ćufte punjene mocarelom, pečeni krompir i zelena salata sa piletinom
3. bakini kolači i palačinke ( napravila sam pekmez od šljiva, nikad mi je nije ispao tako dobro kao ove godine )
4. butter chicken ( piletina marinirana u jogurtu i začinima, u sosu od paradajza, maslaca i neke mješavine začina iz Indije koju sam htjela da potrošim ), naan hljeb sa bijelim lukom i kari sočivo
5. slatko kisjela piletina i pržena riža ( nemam sliku ovog drugog)
6. oslić i povrće iz rerne, krompir salata
Last edited by samoilma; 16-10-25 at 14:23.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks