20.10. mi je već frkaaa
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Tačno svaki put kad se na ovom topicu požalim kako je dostava spora i slično, obavezno sutradan se stvar pomjeri s mrtve tačke
Stay salty.
Da pitam, prije no što platim, vjerovatno neko znać:
Naručio nešto iz USA, plaćeno to i šiping..
Ukupno 46,89€.
Danas poštar donio "Izvještaj o prispjeću pošiljke"..
Kaže da platim 9,58€, da podignem pošiljku.
Šta plaćam? Carinu? Manipulativni troškovi?
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Trust me, I know what I’m doing.
To ti je 21% PDV-a na taj iznos.
Hvala na brzom odgovoru kolege.
To mi je novina, ranije nijesam plaćao..
Mada nijesam odavno ni trgovao ništa preko neta..
Sa kojeg sajta?
Stay salty.
Case sa Spigen-ovog sajta
Imam (evidentan) problem, a sve manje strpljenja, pa bolje da pitam: pošiljka je stigla u CG krajem avgusta i od tad divani na carini. Naručena su sočiva, konkretno, pa sam i očekivala da će to duže da traje, ali evo je prošlo već više od mjesec (zapravo 40 dana, mogu i svijeću za dušu da joj zapalim) i nikakvih informacija nemam, niti me je ko kontaktirao u vezi sa pošiljkom. Ima li ko kakav savjet?
Pretpostavljam da su sočiva uzeta preko Eoptike.rs? Čudi me to , jer do sada , od momenta kad naručim, do momenta kada dodju na adresu ne prodje 10 dana. E sada ...ima tu jedna "zakčoljica" o uvozu "medicinske opreme i pomagala" ali da znam nikad se na sočiva nisu primjenjivala.
Last edited by zeks; 08-10-25 at 09:12.
Always,forever and beyond ...
Jeste, upravo sa tog sajta. U CG je stiglo posle 4-5 dana, poslato na carinu i od tad ni makac. Bila sam svjesna rizika da bi negdje moglo da zapne, ali valjda bi me kontaktirali ako postoji neki problem sa uvozom zbog posebnih dozvola. Ovako ne znam na čemu sam, ili da posumnjam da se neko "poslužio"Jedna kutija je u pitanju, tako da nije stvar ni količine jer je očigledno za ličnu upotrebu.
Last edited by Aquaria; 08-10-25 at 09:26.
Last edited by Aquaria; 08-10-25 at 09:49.
ništa, čekaj. meni su jednom stojala skoro 20 dana i stigla su na kraj a jednom su ih i vratili. evo konkretno sad mi 2 kutije stoje na carinu od 25.09.
ne smiješ da pitaš ništa jer će da vide da su sočiva tj. medincinski materijal, pa će da ih pošalju nazad.
Kontaktirajte ih. Mozda nema tel na paketu
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Evo da se javim sa ishodom - naravno da je zaustavljena pošiljka jer je potrebna dozvola za uvoz. Imala sam tu nesreću da baš moj paket bude pregledan, jedino je došlo do propusta za neobavještavanje.
Uglavnom, da znate - od 15. septembra je pokrenut novi sistem za kontrolu pošiljki, tako da otprilike svako ko naruči robu za koju je potrebna posebna dozvola za uvoz (kao što su ljekovi) paket neće moći da primi već će automatski biti vraćen. Do sad se sve radilo ručno, pa su neki paketi prolazili bez kontrole (ja, eto, nisam bila te sreće), a sa ovim sistemom to neće biti moguće.
Možda će nekom značiti informacija za sočiva da preko sajta lentekontatti (tako nešto) roba ne prolazi carinu, pa mogu da probaju na taj način. Koliko je to provjereno, ne znam, a nakon ovog iskustva nešto ne želim ni da pokušavam 😂
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks