Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
Najveća slaba tačka kod Apple je iOS, što je prosto nevjerovatno, jer je nekad to bila njihova najveća prednost. Kao da se u razvoju 90% vremena obraća na animacije i izgled, a ne na funkcionalnost. Notifikacije, tastatura, navigacija, dužina animacija, nekonzistentnost, podešavanja, i dalje prilično limitirane opcije za prilagođavanje itd. Ima i hardverskih promašaja, poput notcha, camera control dugmeta itd, ali minorno pri softveru koji ozbiljno zaostaje.

Ovo me usput nervira i kod MacOS - M serija ima nevjerovatan hardver, superioran u odnosu na bilo kog drugog proizvođača, ali neka MacOS rješenja na kojima se od početka autistično insistira kvare utisak. Doduše, dobar dio toga se da riješiti, za razliku od iOS.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Ovo mene odbija od iphonea, probao sam 16 pro, ali jednostavno kao da nemam ništa od mogućnosti sa androida...
Mada će gašenjem sideloadinga od nove godine android da bude kao iphone pa se onda gubi prednost.
Ali file menadžment i svašta nešto je neuporedivo bolje na androidu, kao da čovjek ima kompjuter, a iphone igračka.

MacOS je super kakav je iPhone, macbook nema konkurenciju među lapotpovima što se tiče kvaliteta, optimizacije i sl.