Pa ne sto bi bio,zdrav razum i logika ...
Igrali se sa gasenjem dpf ali kazem ali je to vec pogaseno monitoring sensora i sondi i to ce da radi,gasenjem DTC greski i sl pa to gledamo svaki dan+jutuberi+instagrameri plus logotip "pitam za druga"![]()
![]()
Meni ce za vikend doci 3ka kupe sa istim motorem za vikend iz Pg ostace koliko bude al ce biti bez drugova i dojch stucnjaka resavan...![]()
Bas sam duboko zasao u materiju ovih auta, i sad mi se zapravo svidja sto ima toliko elektronike i modula i mogucnosti da apsolutno sve iskodiras i prilagodis sebi
Sledeca modifikacija koju radim je E sys kodiranje sperovanog diferencijala, da mogu da se zajebavam po kisi
na F seriji je moguce kodiranje DSC-a, odnosno kodiranje parametara sa ugasenim DSC-om( da se ne bi zajebavali sa fabricki kalibrasnim stvarima)
Moguce je upaliti EDL(electronic diff lock) sa ugasenim svim sistemima...Dobije se nesto slicno torque vectoring sistemu, jer je moguce ukljuciti i podesavati jacinu kojom auto koci tocak koji vise slajfuje, da bi snaga presla na drugi...ali bez kidanja gasa
dobije se nesto poput spere, za sirotinju...
DSC_EDL_Off_Allow
EDL_Intervention_Mode
EDL_Aggressiveness
TCS_DSC_Threshold
Yaw_Control_Brake_Intervention
EDL_Slip_Limit
Nemoj duboko u te hexeditore mapa izgubiti cemo te![]()
Injekcija, koliko dajes km/god na SKF/Conti vele servise?
Prema tome, šta da ti kažem?
Ovisi jel stari ili novi korisniktako da garancija ostaje lojalna samo pojedinim musterijama ako uvoznik djelova stisne green gumb...
:P
Pa ajde, dodje ti Laz sa Audijem A4 2020 godiste, i kaze ti uradi mi veliki servis, koliko bi mu dao?
Cek, do sad je bilo 4 godine garancije a sad ce dobavljaci djelova da smanje na 2 godine?
Koliko znam majstori su davali 3 godine garancije, umjesto te 4.
Gospodja iz Telekoma ili Telenora svejedno novim korixnicima daje 50% vise minuta i benevita u pretplati nego mene koji 25g njihov korisnik budem i lijepo ih pozdravim...ti si redovan i lojalan ti se ne protivis skupim uslugama nego si donji i jasi samo nasi....
Za normanog musteriju koji nije svercer auta ili taksista dajem fabricku garanciju...
Imao sam situacija svih vrsta pa cak i reklamacije ali idem na 100% sigurnosti i moje i uvoznika djelova...
Last edited by injection; 07-10-25 at 17:10.
kasam se obnovio ovoOriginally Posted by TAKUMI;
samo neka podrzi
Frende vidi ovaj trend zupcasti u ulje izdrzava cca 50kkm fabrika dala 120kkm norma posla 6sati,ha ga uradim za 3 sata i nema garancije jer guma u ulje je zavsila u karter i uljnoj pumpi...vraca se musterije tebi za oci da je zaribao zbog tog zupcastog ali je kais degradiran i spao u situ motor zakova i koja tebi garancija ???
Meni je musterija donjela Biltema iz Swed set zucasti i pk kais za ford i nakon 6mje setio se servisne knjige nema pecat u knjizi pametan Kolumbo bjese,samo se zacenem smijehom i kazem donio si tvoje i u gepek si ponio svoje to ti je garancija i pecat...
Sreca pa upisem u notes datume i neke karekteristike i to ostaje mimo svega... ✌️
Last edited by injection; 07-10-25 at 17:57.
Konti pumpa protoci nakon 27kkm radjeno u Pg, u prolece ove godine sam opet uradio sve jer je g12 unistio tkaninu po kaisu...
Kome da pisem u Pg neznam servis i prodavca auta?
SKF frende.
Da ja nadjem majstora za zamjenu
https://vehiclelifetimesolutions.sch...500/v-TA-29993
Lako cemo za garanciju...
Samo Febi ili Iwis.
Takumi, treba li se nakon zamjene lanca uraditi reset vam/crank adaptacija?
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Bas bi htio vidjeti tu napravu da moze na N47 resetovati cam/crank![]()
Last edited by injection; 07-10-25 at 21:46.
Znači, nema tu mogućnost. I bolje.
Treba li šta drugo da se čačka kompjuterom?
Sent from my OP13 using Tapatalk
Last edited by guvarana; 07-10-25 at 22:25.
Stay salty.
Radilica na marker TDC i blokira se bolcem iznad startera,bregasta ima hvatac viljuska nazad do lancanika,pumpa ComonRail ima na kajli oznaku i na lancanik oznaku,isti su n47/n57/b47
Alat sa navojem cupa vani lancanik sa pumpe CR ,.
Last edited by injection; 07-10-25 at 22:40.
Jel digao sve sa dizni i dekla?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks