Базен црвеног муља је опасна ствар, не само за Ботун, већ много шире и треба га санирати, рецимо по принципу јаловишта у Мојковцу.И то ће се морати одрадити веома брзо.
О томе сам писао овдје још док су тврдили да нас "нато бомбе" поотровале, а понављао док су оне будале на идентичан начин, хушкајући народ "браниле" Сињајевину.Да се не бавимо стварним проблемима, и да нас трује азбест, црвени муљ, радиоактивни громобрани (коначно уклоњени прије коју годину), лоше управљање отпадом, наша некултура и лоше животне навике.
Не кривим ја народ.То је периферија и ту не мислим на удаљеност од центра града.Не треба ту очекивати неку памет, па ни од овог несретника.
Проблем су хушкачи, конкретно Пипун, који то ради да се не затвори поглавље 27., иначе најтеже и најскупље поглавље.Заштита околине.
Знамо по чијем налогу.
Last edited by BAR; 04-10-25 at 08:48.
Црногорце је одржало црногорско срце.
ja ne vidjeh da iko ova hapšenja od juče povezuje sa crnogorstvom. do tebe. i onda je jasno da nisu problem ove akcije sdta i spo, no samo jel te kod tebe konkretno Crnogorci. mnogo ti muke zadaju, vidim ja da bi to ćerao iz zemlje. mislim i prijetio si ovuda pa onda kad su ti postovi postavljeni onda se izvlačio. uostalom ja se sjećam kad ste vi iz dfa blokirali kružni radi mila božovića. pa ste pričali da je hapšen samo radi toga jer je Srbin. tako da ipak samo ti hapšenja povezuješ sa nacijama.
normalno da je narod kriv. niko drugi. jer su redom glasali za dps godinama pored svih bazena i najava kolektora. pa se onda prebačili kod pipunoglavog. drugi problem je naravno nedostatak vlasti. jer vlast koja nije sposobna da riješi pitanje spomenika koljaču i koju vode četnički šubara i vojvoda nije sposobna da izgura ovo.
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Koliko su pijeska iz te Morace odnijeli Botunjani.
I dan-danas tutnje kamioni kroz podgoricka naselja do tamo i nazad.
Mislim da su bila neka obestecenja prije deceniju i pol.
A prije vrv. Od tog bazena pogotovo stetu imaju juzna naselja poput Srpske.
U Botun se doseljavaju, cudi me kad je ekoloska bomba.
Umirali su ljudi od najgoreg i u ostatku PG.
Uglavnom 60+.
Malo ko danas umre od starosti.
Koliko puta je taj velji zaštitnik zete pipunček uopšte pomenuo bazen crvenog mulja? Nije imao kad od priče o identitetskim temama,no se sad sjetio. Je li veći problem kolektor od bazena crvenog mulja? Splacina odvratna.
I Jezero se kandiduje za svjetsku baštinu, ali prvenstveno zbog tog naroda tamo, a onda svih nas koji smo idući u lancu trovanja, tri stvari se apsolutno moraju odradit:
sanirat i riješit otpad, izradit centralni kanalizacioni sistem za komplet Zetu, dio Crmnice i Ceklina koji gravitiraju vodi, i izradit kolektor za širi reon Podgorice, sa Zetom.
Druga i treća stvar su direktno povezane.
Za to treba 5-10 godina, adekvatne finansije koje imamo okle dobit, adekvatan plan koji ima ko napravit, i adekvatne glave na ljude. Koje iz nekog razloga očigledno nemamo.
Što se tiče toga okle bolest i pošast, to ni sva nauka još nije odgovorila.
Pamtim razgovor 1997. sa starim načelnikom onkološke u Pasterovoj, koji mi priča da su, u prethodnoj deceniji, broj pacijenata koje ima sa primorja Crne Gore i incidencija slučajeva karcinoma, oko 25x veći od generalnog prosjeka.
Pamtim i starog internistu DZ Budva, kako 1988. starom priča da broj slučajeva karcinoma u taj grad nakon zemljotresa raste bukvalno geometrijskom progresijom, svake godine.
Ako pažljivije pogledate, viđećete da je ta cifra i danas nešto veća na primorje, nego recimo u PG sa sve Zetom.
Inače, oni su obojica to pripisivali velikim količinama radona koji se oslobađa iz zemlje prilikom potresa, i ima decenijski uticaj i posledice.
No je to zbilja nemoguće zasigurno znat.
Ali, ono što znam zasigurno danas, jeste da su one tri stvari koje treba odradit jedina moguća solucija, i da bukvalno druge nema.
Zato i znam da, svako ko to ne vidi na taj jedini mogući način, ima neki drugi motiv, a ne zdravlje naroda. I ovđe se zapravo o tome radi, a ne o tome što konkretno treba uradit da se stvar riješi.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Pa ako se jezero kandiduje za svjetsku bastinu onda treba bolje sestre i regionalni vodovod ugasiti
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
To samo ovdje ima da se neko buni protiv kolektora a rijeka i voda kojom napajaju bašte neka je obogaćena kanalizacijom.
Besplatno tecno djubrivo
Sent from my phone
Ovo nesto u centar se opasno desava...
Неко је на форуму писао да је служба радила нешто само за вријеме Сава Кентере. Наравно, Саво је поставио криминалца Спичановића на најосетљивије мјесто у удби.
Ekipe Službe zaštite i spašavanja Mojkovac uspjele su da stignu do stočara na katunima, koji su prethodnih dana bili odsječeni zbog sniježnih smetova...
Dosli su Helikopterom ... nadam se da pilot ima dozvolu
zanimljivo kako gradimo fine odnose sa susjedima. abazović i sadašnja Vlada dopuštaju snsu da radi šta god oće po CG, dok sa druge stranimo branimo nekim ljudima iz Hrvatske jednu sasvim normalnu stvar - slikanje.
https://www.index.hr/mobile/vijesti/...jesti_ostalo_m
Мокре Хрвати по Црној Гори како стигну.
Мислим да им је и мало непријатно колику сервилност показује дио власти и (скоро) комплетна опозиција.
Od kad je osvježilo izgleda da se hapsi i za posjećivanje portala koji se ne sviđaju Ljalju i njegovim đojlenama.
Uzeli su mi telefon i dva laptopa i tražili su mi sve šifre, nijesu mi rekli zbog čega, samo su rekli da postupaju po nalogu SDT-a. Evo kucam s nekog starog telefona koji je spor, pa se mučim. Nikakav mi nalog nijesu pokazali samo su me pitali koje portale pratim i ko mi dostavlja informacije. Posebno su se interesovali za ETV i M portal. I pitali su me poznajem li ove što su uhapšeni, ja rekoh ne, nikoga, nikad riječ ni sa kim progovorio nijesam u životu od njih. I Mijajlovića znam samo iz medija. To je sve - rekao je Vrbica.
Tko leti, vrijedi...
Sramotno ponasanje demokrata ako je Klimovic iskren.
A da mu dostavljaju, dostavljaju mu.
'Satiricar' ne pise samo sto vidi iz medija, vec tu i tamo bude po koja objava neceg sto mu je moralo bit dostavljeno/javljeno.
Sto per se nije nezakonito.
Између осталих пишања по Црној Гори данас је грлић изјавио да није могуће да се изједначи Лора и Морињ.
Ма јок, може. Боже сачувај.
Него видим, били шпијуни у Бриселу.
Ово није моје, само цитирам ове из ОКГ ДПС кад су неки други ишли у Брисел.
nemoj tako, odje su mimeri bili heroji forumašima. njihov 'humor' se ovuda više vrednovao no buksovaca.
samo naše srpske.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks