Sličan slučaj i kod mene.
Ja se tu registrovao uz pomoć sertifikata na tom eFirma sajtu, zatražio izvod i potvrdu, platio preko ebanking-a, priložio uplatnicu (PDF), čekao jedno 5 dana, slao e-mail, zvao telefonom, ni traga ni glasa.
Pođoh ja jedan kad sam bio slobodan kod njh lično, rekoh treba mi izvod i ta potvrda, već sam to zatražio na sajtu i uplatio 10 EUR.
Tu se digla frka kao preko kojeg sajta, pa kako to ne radi, pa kako moram poć na šalter da uplatim (i ako sam već platio prethodno, ali njima treba uplatnica crno na bijelo).
Tu ja krenuh malte ne da se prepucavam sa nesposobnim osobljem, gdje me na kraj povedoše u jednu kancelariju, gdje će doć' taj neki iz IT podrške pa da sa njim to vidim.
Dolazi lik, pita u čemu je problem, ja mu objašnjavam da sam se registrovao sve uredno na sajtu sa sertifikatom firme, zatražio taj izvod i potvrdu (dokument), priložio uplatnicu, pa čak pisao na e-mail koji je na sajtu eFirma.
Veli da to ne funkcioniše, ne koriste, da taj e-mail nije funkcionalan i da tu sad on ne može ništa da uradi. I ja kao dobro, šta sad, trebaju mi ta dva dokumenta, već sam platio, ne vidim u čemu je problem? A pa to vidite sa šeficom (svako šutira loptu drugome, niko ništa ne zna, logika nula).
Posle aj da vidim tu šeficu, nađem je, ali raspoloženje nula. Objašnjavam ja njoj isto sve to što sam već prethodno dva puta ispričao, da bi na kraj rekla mora uplatnica iz banke. Lol.
Ja tu krećem da se prepirem i pokazujem joj PDF uplatnicu što dobiješ kad preuzmeš od HB Klik-a, na šta ona kaže pa ajde može, ali treba mi odštampano. Pa dajte mi e-mail da Vam pošaljem pa vi odštampajte? Ne može, ne dijelimo e-mail sa strankama. Tu isto opet ja krenuo da se prepirem, pa mi nađe neki email, poslao ona odštampa i pođoh sa tim na šalter da mi daju ta dokumenta.
Tako u svim institucijama ima dosta nelogičnosti i nefunkcionalnih "rješenja". Ništa ne možeš završiti jednostavno, mada to mi je postalo na neki način i zanimacija kad treba nešto da završim oko papirologije, vazda stvorim neku svađu gdje na kraj niko nema adekvatno logičko rješenje. I to što kažeš na kraj, mi ispadamo majmuni.

Reply With Quote
Bookmarks