Možda je offtopic,
Ako bih na svom placu, gdje je prošao dup, dogradio garažu i bazen - mora li to da se ucrtava,
Kako to ide?
Pretpostavljam da bi garaža mogla proć kao pomoćni objekat.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Veli "On je kazao da je broj podnijetih zahtjeva do 16. jula, kada je istekao rok, veliki, uprkos opstrukcijama i dezinformacijama koje su, kako je naveo, plasirane u medijima i na određenim političkim skupovima, naročito tokom predizborne kampanje."
A za 90% prijava od tih 50k može da se zahvali televiziji vijesti koja je nedelju dana prije isteka roka u emisiji reflektor "otkrila" da su moguće prijave za legalizaciju i sa nepotpunom dokumentacijom
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
Možda je offtopic,
Ako bih na svom placu, gdje je prošao dup, dogradio garažu i bazen - mora li to da se ucrtava,
Kako to ide?
Pretpostavljam da bi garaža mogla proć kao pomoćni objekat.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Zavrsen mi elaborat ovjeren u 2 primjerka od strane geodetske agencije,mada kazu da ce neki cekat jos 6 mjeseci sigurno .sad kod notara za neku izjavu pa sa time u katastar i iz katastra opet u opstinu ..javljam sve sto i kako
Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока
Tebe mi je žao a za mene me duša boli
Ja i otac predali u isti dan zahtjev za legalizaciju, njemu je doslo sve iz opstine sta treba da dopuni a meni nista.
Ima li ovo neko značenje ili je samo tako potrefilo?
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
This time next year we'll be millionaires
Predao na zabljak evo vise od 8 mjeseci. Jednom sam se i interesovao kad cu dobit kakav odgovor a ciko iz kancelarije veli imaju previse posla pa ne znaju kad ce pocinjat
Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
My Job Is Top Secret. Even I Don't Know What I'm Doing.
meni nije jasno što su primali zahtjeve nakon isteka roka kad su ih sve odbili. od 175 samo tri "u toku".
nothing comes from violence and nothing ever could
Evo nova info od momenta kad vam zavrse elaborat i donesu vam ga u dva primjerka .tada treba da se ide kod notara jedan primjerak se ostavlja njima.ova izjava vas kosta cirka 48.80 zaokruzi 50 eura.sa tom izjavom i jednim primjerkom elaborata idete u katastar i kad katastar zavrsi svoj dio posla (ne znam koliko njima treba)onda poslednja stavka opet u opstinu...do tada cekajte nove info .
Ako je neko nesto zavrsavao u medjuvremenu nek podjeli sa kolegama
Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока
Tebe mi je žao a za mene me duša boli
Da li je ovo počeo novi krug legalizacije?
Da li se isplati proces započeti preko geodetske agencije koje se time uslužno bave? Da li oni uzimaju značajno više novca u odnosu ako bih se ja bavio svim koracima?
https://www.dan.co.me/vijesti/drustv...godina-5177985
Bespravno sagrađeni objekti koji ne budu upisani u katastar nepokretnosti u šestomjesečnom roku koji postavi novi zakon o legalizaciji, biće srušeni, predviđeno je nacrtnom formom ovog akta, koji bi trebalo da se tokom ovog mjeseca nađe na javnoj raspravi. Iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma (MEPPU) za "Dan" su kazali da nacrt zakona predviđa rok njegovog važenja – pet godina, nakon čega legalizacija neće biti moguća.
Da oživimo temu, koliko kapiram najavljene izmjene zakona zatežu situaciju dosta.
Ništa od najavljenog pojeftinjenja legalizacije, niti jednostavnijeg postupka, a kako su u glas obećavali kad je dps donio ovaj zakon a oni bili opozicija.
Ovo ostaje za naredni novi parlament pa da vidimo kako će se odnijeti na ovaj zakon.
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
10000 nelegalnih kuca isto toliko sigurnih glasova ada sargarepa je ispred magaraca
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je zakon "Svoj na svome"
- Mnogi ne znaju koliko u Srbiji postoji nelegalnih objekata. U pitanju je 4,8 miliona takvih objekata. Mi sada predstavljamo zakon koji smo nazvali "Svoj na svome". Prostom prijavom, u digitalnoj formi je dovoljno poslati jedan dokument i svi će imati do Nove godine legalan objekat. Cena za kompletan objekat će biti 100 evra. I to ne za jedan kvadrat nego za ceo objekat. Najskuplje će biti legalizovati stan na Terazijama od 200 evra - rekao je Vučić.
Prema njegovim rečima, legalizacija svih objekata na selima će biti 100 evra.
- Sve na selima, zaseoci, sela, maksimalna cena 100 evra. Ali nije 100 evra samo kuća, reč je o stanu ili kući. Svako selo bilo gde u Srbiji nije samo kuća porodična, već i štala, šupa, ostava za alat, sve što vam je potrebno, a nema 500 kvadrata, ide za 100 evra. Pet objekata, 100 evra ukupno i sve vam je legalno. Ne odgovaramo za instalacije koje ste postavili i tehničke stvari. Mi odgovaramo za upis prava svojine. Ne tražimo ništa od vas sem sitnice. Svi vaši objekti postaju legalni - kaže Vučić.
- Nećemo pretiti rušenjem, iako imamo mnogo nesavesnih građana. Takva je situacija bila, ljudi su žudeli za životnim prostorom. Ako želite da se i dalje u budućnosti bavite nelegalnom gradnjom, nećemo rušiti, već će postati vlasništvo države. To će biti nova pravila - istakao je Vučić.
Predsednik Srbije kaže da će sve biti u budućnosti kontrolisano na godišnjem nivou, dronovima.
Rast penzija od 1. decembra
- Imamo jednu veliku novost za naše najstarije građane. Penzije rastu za 12,2 odsto od 1. decembra. Mi smo prošlog decembra povećali penzije, ona će sada iznositi 485 evra. Ja mislim da je izuzetno dobra vest za penzionere. Inflacija će biti 3,5 odsto sledeće godine.
Da je vjecna.... ponekad Oci Podgorice ubodu dobar tekst
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Zamislite kuće koje su napravljene na svom imanju 70-ih i 80-ih godina prošlog vijeka i prošle 3-4 Dup-a da se za njih traži legalizacija.
Nerealno...
Nema se para, brzo ce doc onaj krizni porez vidjecete
Po 1e za broj, kablovsku, brojilo i posto su ovi prebistri sjetice se jos necega
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Ma ovo je Vucic
Inace sa Oci Podgorice tekst... aj za Notare me Zabolje ona rabota jer su napunjeni i prepunjeni...
Legalizacija u Srbiji jeftinija 300 puta
Legalizacija stana ili kuće do 500m2-cijena legalizacije je 100e. Nema prijetnje rušenjem, nema blokiranja raspolaganja. I u Hrvatskoj je zakon o legalizaciji maksimalno povoljan i efikasan.
Kod nas cio sistem blokiran. Zakon se primjenjuje unazad, prijetnja rušenjem, blokirani notari, advokati, agencije, a naročito vlasnici. Država ne ubira prihode na promet nekretnina, notari nemaju posla i smanjen je priliv PDV-a. Siromašni slojevi društva biće gurnuti u dužničko ropstvo.
Tri srodnika koji su se jedva skućili, napravili ugrubo po stan od 100m2 moraju da plate astronomske cifre u roku od 10 godina iznos od 30.000e a u Srbiji bi platili ukupno 100e.
Ni manje ni više, nego 300 puta skuplje.
Link u komentaru:
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Greote, sve sirotonja![]()
30 000, bice se skucili nedje na drzavno, skromno, na par minuta od centra.
Prije par dana mi je bio geometar da premjeri nešto i usput mi rekao, kreni u legalizaciju nije preskupo. Radi se o Herceg Novom, Zona 4. 70€ po m2. Ako nemaš ni jedan drugi objekat na svoje ime(ako rešavaš stambeno pitanje) plaćaš 30%. Ako je meni kuća 100m2x70€ =7000€ -70% =2100€ i to ima se mogućnost plaćanja na 240 rata. 8.7€ mesečno. To ko riješava stambeno pitanje nije mnogo. Ima čak i popust 90% ako u objektu živi lice sa invaliditetom. Papiri od objekta moraju da budu 101% ispravni i problem će praviti čak i 1m2 ako nije uredu. U smislu da si prešao u komšijino, u državno itd. Prvo to sve mora da se riješi pa onda legalizacija
Ne prekidaj Zenu Dok Cuti
Zar nije to trebalo besplatno da bude?
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...uju-vodu-porez
Oh wait, to bude besplatno kad si u opoziciju, a kad nastupaš iz pozicije vlasti onda mozes da zagrebeš 300-400 miliona.
Procedura legalizacije nelegalnih objekata je usporena i dva mjeseca nakon stupanja na snagu zakona jer katastar i opštinske službe, zbog nedostajanja satelitskog i aerofotogrametrijskog snimka, samo primaju, ali ne obrađuju zahtjeve.
jesam li ja dobro shvatila da je Slaven Radunovic najavio nesto kao da kuce koje su sagradjene na selu na djedovini prije masu godina nece morati da placaju legalizaciju, samo će se uknjiziti...evo ne znam, parvo da vam kazem, nama je naša stara kua na selu u kojoj je zivio moj djed, pa moj tata i majka kad je tata posao u penziju...kad je bio zemljotres napukla je i nije bila bas bezbjedna pa su mama i tata prilagodinili i malo sredili pa koristili svoj dio kuce vikendima narednih petnaestak godina i polako poceli da zidaju na toj ocevini novu kucu koja je sad vec stara 30 godina i u njoj stalno zivi moj otac i to mu je jedini smještaj...neće valjda morati da plaća legalizaciju na svome imanju i na svojoj đedovini?
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks