Ja sam nedje procitao oko 100 hiljada,mislim da je to najveća glupost koju je neko izrekao u poslednje vrijeme.
Potpuno je nebitno koliko ih je treba da odu.Dobro ja posmatram taj mentalitet Turaka ođe.
Dođe recimo u NK Pub i krene da se kurči ka da nije gost no domaćin.Da ne rečem đe su još nabrijani zbog prošlosti da su nakva imperija tako što nam ođe ozbiljno ne treba.
I sve su oni ka super u startu na ljeb da ih mažeš a onda kreću da ti nameću svoja pravila.
Nek oni lijepo emigriraju u Džermaniju.
Potpuno je nebitno koliko ih je? Sprdas li se ti to malo? Nije isto ako ih ima 10,20 hiljada ili 107,ogromna razlika.
Ako mozete normalnu diskusiju da odrzavate. Manje spama, manje trolovanja.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Pa e, desetine hiljada divljih turaka sto peru pare zaista nije za brigu. Dok ne krenu da se rokaju po ulica, pa ti onda mozda dopre do mozga.
Sreca pa nam je to budzetu potrebno da se peru pare, kako bi nesto kapnulo da se odrzava kakva takva ekonomska aktivnost.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Mozda je i ta vrsta ekonomije ubacena u budzet...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
ovako to izgleda kad te kupi sns.
https://etv.me/politika/sta-se-krije...-i-anu-brnabic
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Problem sa crnogorskim domicilom iliti gradjanima je sto su ne samo sami sebi suvisni nego su i sami sebi teret. Penzioni sistem je baziran na medjugeneracijskoj solidarnosti, a odnos mladih radnika prema starijim korisnicima penzijskih davanja je sve manji i manji. Na tu statistiku jos nisam naisla ali sumnjam da je ohrabrujuca. Mada Spajke je nesto brljavio sa penzionim i zdravstvenim izdvajanjima, ne znam kako to sad finansiraju. Valjda direktno iz budzeta.
Drzavni sektor kao najveci poslodavac bi trebao da odvaja za penzije ali i to je potrosnja odnosno protocni bojler kome drzava sipa novac da bi joj ga ovaj dijelom vratio. Odnosno ne uzima se novac sa inostranog trzista lise zaduzenja.
I na sve to dolazi spoljnotrgovinski deficit gdje novac dobijen ko zna kako napusta zemlju prilikom svog tog uvoza.
Tako da je Crna Gora u vapaju za svima koji ovdje mogu da donesu neku kintu, kakva god da je kinta u pitanju. Armija penzionera i armija korisnika drzavnog budzeta trebuje pare non stop.
I naravno pored te dvije armije nema ko da postavlja fasadu i radi sve druge poslove.
Tako da nisu u pitanju samo prosto receno stranci, nego neki bolji, funkcionalniji, vrijedniji narod koji ce mozda naseljavat i konacno naseliti Crnu Goru. Iz nekog svog interesa. Istorijski gledano ni prvi ni zadnji put.
E sad posto je svaki covjek zoon politikon i u konacnici neko ko resava i svoj politicki status vidjecemo koliko ce tu prostora ostajati za nekog Mila, Milojka, Milana, Milutina, Mehmeta i ostale nase vedete.
Vjerovatno se ovdje oko koristenja inostrane radne snage posmatraju zbivanja u blizem ili sirem okruzenju pa se racuna kako cemo eto mi sve to kontrolisat i oblikovat ali nije nemoguce da se osvane i sa nekim novim Scepanom Malim. Na kraju krajeva i ovi dosadasnji CG lideri su projektovani iz nekog blizeg i daljeg inostranstva.
Sto se tice islamofobije, pa nije ni da su doseljenici te vjere nesto posebno raspolozeni prema prostoru na kojem su dosli. Da zarade za ljeb ali i da se grupisu u svojim naseljima i funkcionisu prema sopstvenim pravilima i vezama. Svakako i to su ljudska prava ali i barem ksenofobija prema drugima.
Sto se tice Srba, tamo do Avale ili bolje reci sve do pancevackog mosta sve neka prezimena iz Crne Gore, a i do Cacka se ijekavicom govori. Voljeli ili ne voljeli te ljude treba bas dosta alhemije i mentalne gimnastike da bi se od njih pravilo stranstvo. Ko sto ni Ervinu ne mozemo oduzeti njegovo bosnjastvo. Ne kazem je da ce Srbi iz Sumadije doleceti u Crnu Goru vec kazem da mi ti ljudi ni po cemu nisu strani.
Last edited by biljaneta; 21-09-25 at 20:37.
Polinezija gospodo.
Претјеривање или лоше пренјето.
Предузећа су основали да би лакше завршавали папире.Исто и Руси раде.И таман одговарају броју издатих радних дозвола њиховим држављанима.
Ја у Бару не видим те десетине хиљада турских држављана.
У Бару видим на десетине хиљада Руса, Бјелоруса и Украјинаца који живе у ЦГ на улици, у продавници, комшије, пријатељи, клијенти.Неки ту живе и по 20 година.
Не можеш их заобић.Научих руски са њима.
Турских држављана има, али неупоредиво слабије.Има један њихов ресторан у центру града, на улици се могу препознати, али нема их ни десети дио Совјета.
Само сам их неколико упознао, један ми је испричао да је доста нашег језика већ раније научио јер се родио у неки градић ђе има доста Бошњака.
Једино Глово држе.
Свакако и једнима и другима убрзо иду визе.
Last edited by BAR; 21-09-25 at 20:42.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Dje ne odoh odavde prije 30g..........................
...
U Budvi (govorim o možda i najboljem uzorku, školi) su rusi, turci, ukraijnci, ... upravo ovim redosledom po brojnosti djece u razredima.
Zanimljivost, djeca uglavnom pričaju crnogorski, dok roditelji ,,ni da beknu"
Sent from my Motorola 8400
Last edited by wulfy; 21-09-25 at 20:53.
Ja vise Rusa vidim u pg. Bio sam i u njihov lokal u centru pg, tamo smo drug i ja bili jedini Crnogorci. Ruski bend i Sovjeti gosti. Sve je dobro dok nas Indijci ne otkriju
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Oćemo li pitat braću hrvate da se mijenjamo,mi njima turke,oni nama Filipince,nepalce,bangladešane(ili kako već)
E blago nama,kad nam je ovo tema broj 1.
Ja bih recimo volio da neko pomene svetozara marovica prije no mu zastara slucaj,makar još jednom,dvaput. I ako ne tražim puno,zakon o porijeklu imovine.
Pominje li ga ko više u ovu lopovsku državu? Ima li tako malo čistih ljudi da se ta tema ne smije više ni pomenuti? Oćemo li morati prije nego sto udjemo u EU da usvojimo taj zakon,kakav god da bude,čisto onako da ga imamo? Đe je najavljena poreska policija? Dobise li poslanici svoje savjetnike(zamisli pedja bulatovic dobije savjetnika koji mu može unuk bit)?
Koliko bi se pitanja moglo postaviti,kad bi ovaj narod stalno imao na umu neke stvari,ali brzo zaboravljamo sve. Zato smo tu dje jesmo.
I onda što nam se bezbjednost raspada...
MUP: Kažanegra Stanišić ima pristup tajnim podacima
https://www.vijesti.me/v/775681?utm_..._share_counter
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Love, peace and respect.
Сјећам се кад си ође запалио форум кад си чуо да Саво Кентера из једне НВО, пази НВО слободно вршља по удби и чита шта год хоће.
Пошто му је брат десна рука Ивана Делића може човјек помислити да му је Саво Кентера шапнуо кад је побјегао прошле године.
Може, али Саво је патриота. Не би Саво прошпијао.
Savo je za ovu trubu Ajnštajn i neko ko je mogao da bude to što je bio. Ovaj okg diverzant nikad to neće moći.
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Love, peace and respect.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks