Veca je to matematika za nase prodavce ili ti preprodavce.
Trenutno ima neki sym 500 eura skupljuli negi isti takav nov, kazu dostupan odma u radnji.
To je za mene ravno vicu bili mujo, haso i lik koji prodaje nesto polovno vise nego salon
A ako smo u deficitu sto nas sprijecava da kupimo taj motor u srb, hrv, alb?
Veca je to matematika za nase prodavce ili ti preprodavce.
Ocigledno nisam pratio gradivo odavno![]()
Jedan motor se sad na oglasima prodaje 1000e više nego što sam ga ja prodao 2013. Dakle, fizički isti.
Tada ga nijesam prodao u bescijenje a u međuvremenu nije postao ni oldtajmer ni raritet nego, na žalost, samo polovnjača u koju treba još dosta uložit.
https://forum.cdm.me/showthread.php?...co-Xciting-250
Nazalost nema slika u ovom oglasu. 2013 prodat za 2500e. Bio bukvalno u salonskom stanju. Proslog ljeta ga vidim u Bd, pokazujem sinu, reko ovo je bio moj motor, on mi se posprda, veli je li moguce ovakvu tranju da si vozio. Motor les, ali les, da mi ga neko poklonio, reka bih mu hvala ti brate, nemam dje s njim. Znaci totalni raspad. Prodava ga je momak 1700 eura i nesto brzo je maknut s oglasa. Pakao totalni. Uglavnom, momka je posluzio vrhunski za to sto mu je treba, ne vjerujem da je 3 puta promijenio ulje na njega od tada, ali kako god. Srecna mu rabota bila![]()
Last edited by |G60|; 13-09-25 at 03:15.
ja sam 2009. prodao Gugiju iz Bara (mislim da više ne vozi zbog godina) Varadero 2000. za oko 3000 eura, taj Varadero je skorije prodat za 3500
She is only here to annoy herself!
Bili smo do Spanije ja i kolega @diverso , na trajektu za Barcelonu sretnemo momka iz Italije na Royal Enfield Himalayan. I tu u razgovoru sa njim kazem mu da sam ih vidio bas dosta po Italiji i da je jako popularan izgleda. Kaze naravno da jeste kad kosta 5 000 i zavrsava ti svaki posao i za grad i za putovanja. Bili smo u kontaktu snjim tokom putovanja i sve je isto obisao kao i mi , cak i vise. Takodje je vozio par sati offroad preko Pirineja. Sto znaci da mi imamo kompleks najbolje i najjace i opet ga vozis do bokeske ili do budve samo... Cast izuzecima.
Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk
I ne samo to no ga za 5-6k vozis bez žalbe oli past oli ga ogrebat oce li ovo ili ono. Jednako pouzdani a ponekad u nekim segmentima i bolji od ovih “slavnih”. Ja sam mozak odmorio. I pokazalo se kao mnogo bolja opcija novi kinez no polovni “slavni”. Meni je himi bio prvi izbor ali ih nema ovdje i pade izbor na 450mt. Kad se izigram sa ovim opet je himi opcija.
γνῶθι σαὐτόν
Ja sam ljetos na ADV Summit vozio 3 dana CFMoto 450mt i prosto sam se odusevio motorom . Malo sam hejtovao cfmoto dok se nisam uvjerio u suprotno.Vozio sam i 800MT i definitivno sam promijenio misljenje i za malo para se dobije dosta muzike .
kod 450MT me odusevilo kako je lak i sa kojom se lakocom vozi taj motor . Vjesanje odlicno KYB , kruzira prelijepo na 100-120kmh (zastita od vjetra bi mogla biti malo bolja al racunam uz neki dodatni vezir mali bi to bilo to), i moram reci da je poprilicno sposoban u teren . I josh jedan plus nije previsok za nas koji nismo 2m![]()
PS. poznanik je ljetos sa 450MT opicio na Siciliju sa ekipom sto voze dosta vece kubikaze i rece da je jedino malo na autoput bio sporiji a ostalo pata pata sa svima njima
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Eto bas tako. Kompleksi su cudo, jbg kako ces sutra objavit neki klip ili fotku na instagram a iza tebe neki kinez, to treba da se slika brend koji vozis a to dje si je manje bitno.
Isto kao ove djevojke danas, odu kao na neko planinarenje, full dotjerane i fotkaju prkno na nekom vrhu, kao osvojena neka planina....jad
Pa mozda i nisu kompleksi nego nepovjerenje... jednostavno imas poznate provjerene masine sa svim testovima a ovo sve novo sto dolazi je rekla.kazala...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Pa svakako da bih prije vozio Yamahu nego li Qj ili slicno, ali ...
interesantno![]()
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Imao ja pravog kineza (Quinqi) kada su tek počeli da dolaze u Evropu (prije 20-ak godina), došao do njega klasičnom crnogorskom trgovinom (kompenzacija) sa uvoznikom. Ja mu bio prvi vlasnik, nekih godinu i četri mjeseca bio kod mene, za to vrijeme prešao oko 9.500 km, a od kvarova... ovaj što ga je kupio od mene komentarisao je ,,pa, dobro, i japanskom motoru se dešavaju isti kvarovi, doduše u intervalu od dvadeset godina, a ne u godinu". Na koji način je popravljan (obzirom da nisu bili dostupni dijelovi za njega) je bio poseban, recimo kod sledećeg vlasnika u faru je bila instalacija i grlo iz VW Jette, guma za usis vazduha kod karburatora je bila domaće proizvodnje (izolovano od istopljene gume), sajla od kvačila je prepravljena sajla od Capriolo bicikla za mjenjač , držači auspuha su izvareni od ograde (tada sam radio sa jednim bravarom na jednoj ogradi),... Taj i takav motocikl je osim po Crnoj Gori išao u Hrvatsku (mislim da sam na ovoj temi postavljao tu fotku), Albaniju i Bosnu i Hercegovinu. Istovremeno sam imao prilike da vozim i motocikl Yamaha YBR 125 (ovaj moj kinez je bio loša kopija upravo tog modela) i zaista se osjećala razlika i u vožnji i u samom dodiru (materijali). Šta hoću da kažem? U međuvremenu su kinezi naučili posao u smislu da je danas razlika puno manja (još uvjek imaju neke nedorečenosti) i da se isplate kupiti. Naravno, motocikl nikada (liše skutera do maksimalno 300 kubika) nije racionalna kupovina tako da neki racionalni argumenti u besmisleni. Elem, bitan je užitak...
Sent from my Motorola 8400
Pisao sam neđe gore, mi smo uvozili kineske skutere Spyder prije 20 godina (od 2006 - 2012).
Imalo je kvarova na toliku prodaju i ti kvarovi su išli do 15% od prodatog (mimo redovnih servisa i održavanja).
Sada je to sigurno manje.
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Kad smo vec kod Royal Enfilda, evo ga i kod nas. Uzeo Mirko sto je zastupnik za Voge i njih. Bice dobrih akcijskih cijena.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Ja taj royal enfield nesto smatram kao da kupujem retro u svakom smislu. Kao da kupujem original mini morris ili nekog starog engleza iz 70tih... Mada gaze vozaci sa onim jednim modelom po citavom svijetu...
Nego...
Zna li mozda neko proceduru eventualne kupovine novog motora u salonu npr u Beogradu? Sto sve treba da ga dovedem kod nas? Cak i polovnih... Bacao sam pogled na njihove oglase, ima svega...
Last edited by zubizaretta; 26-09-25 at 19:31.
Kod kupovine u salon mozes da odradis oslobodje je pdv-a i da ga uvezes kao i svaki drugi auto/motor i ovdje platis carinu i pdv .
Ista je stvar i sa polovnim . Ako kupujes od pravnog lica moze da se skine pdv a ako kupujes od fizickog platis full cijenu i uvezes ….
Kolega bajker je kupio Norden 901 u BG u salon i uvezao ga u CG . Gore je bio nesto bas bas masu jeftiniji plus je bio na lager i mogao je odmah da ga kupi. Znam da mu se bas isplatilo , jedino sto se malo iscimao
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Pa vidio sam da znaju bit jeftiniji motori gore u salonima, pogotovo kad je bgd sajam motora...
Juce sam bio kod nas u Hondu, u fazonu kupicu forzu 350 na sta odgovaraju e nemamo mi to i necemo dobijati do 2026. Ali imate adv..
Jeste, imam i golfa u roksped![]()
Bolje da ti kazu nemamo mi to. Nego kao onaj kod Delte koji ti uzme pare za Zontes 368 u maj a u avgust ti govori sto me smaras i crnjacis, nemam pojma kad ce. A motor trebao polovinom jula da stigne.
A bolje od toga ali opet nije dovoljno. Ovo sto si rekao je realno za da mu inspekcija zabrani da posluje, tacka. Bas smo vesele devedesete postali ponovo...
Uhhh kako sam ja za te stvari naopakmislim da nema toga ko bi me nacerao da kupim auto/motor i da ga cekam pola godine . Mislim da bih radije kupio polovan ili neki skroz drugi brend nego da porucim motor i da ga cekam na kraj sezone da ga uzmem. Aj mozda u februar pa da bude to za mjesec max dva .
Ps. A za te stvari kao u Tutomoto postoje ugovori , pa ako ne ispostuje ugovor penali i cao
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nema ugovor. To ti je ono ' casna pionirska '. Samo pola od ovih po Cg je kupljeno kod Eda u Ulcinj. Po 1000 su bili jeftiniji kod njega i ispostovao je svakog u dogovoreno vrijeme.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks