Samo rekoh situaciju.
Inače mi najviše paše ovako crno vino dobar sir i maslinovo ulje nađoh neki dobar kojih la brique znači luda sam za dobrim sirevima.
![]()
Hahaha
Makse ti i tvoj tata
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Samo rekoh situaciju.
Inače mi najviše paše ovako crno vino dobar sir i maslinovo ulje nađoh neki dobar kojih la brique znači luda sam za dobrim sirevima.
![]()
Last edited by Bluemoon; 13-09-25 at 17:04.
Evo ovaj.Znači tako je kremast osjeća se onaj šmek kozjeg sira na ukusu koji ja obožavam uz maslinovo ulje i vino je savršen.Pravo iznenađenje jer ovu marku President inače nešto ne gotivim.Ođe mislim na maslac.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Losos.
U ortakluk sa paštom/parmezanom/ostriga sosom/i kremom za kuhanje.
Last edited by Bluemoon; 14-09-25 at 18:54.
Ono kad nisi normalan, i iz čista mira se pomamiš, i crko bi da ga ne oshjetiš, taj neki sumanuti ukus što ti je u nedoba ko zna okle frljnuo u glavu da ti se baš mora jest.
Feta u malo susamovog brašna propržena u blago maslinovo i posuta susamom, šljiva ona crvenkasta, tvrda, sočna, mirisna, opržena blago na puter, gorski med i malo muskovada.
Umro bi da nisam napravio![]()
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
A ovo?
Rakı, feta cheese, and melon is the best known trio in Turkish cuisine. Melon and feta cheese have 48. melon and anise (major flavor giving ingredient of rakı) have 96, and feta and anise have 19 flavoring compounds in common
je li neko spremao junece repove ? miuslio sam da ih uzmem da probam neki sac. Neko kaze da imaju neki cudan smek, pa bolje da pitam
Nemaju. Uzmi slobodno. Nek ima dosta povrća i nek se sprema dugo.
Ima sad skoro svuda, samo ujutru pođi. Ja sam uzimao kod Jevrića dobri su bili
Operi dobro, nekad mesar ne pazi pa ih zagliba, mozda od tuda dolazi ukus![]()
E ne znam. Ne mogu da se sjetim nema šanse
Viđeh na neki recept da može da se stavi crno vino ili pivo dok se lagano krčka.
Dobar sajt bacih pogled mogu reći prilično slično sa grčkom samo što je ovdje raki a tamo uzo što je gotovo isto i što meni recimo nije nešto kao rakija od negro bombone.
Meni bi trebao dobar recept za Ayran recimo no koliko god radim sa jogurtima koje imam nije to to kao u Turskoj.
džigerica i restovani krompir.
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Kad se pomenu Dinja nisam mogla da odolim uz čašu vina jedna od mojih omiljenih kombinacija dok se sprema gulaš.Jedino su mi ove masline preslane koje zadnje uzeh jer mojih još nema.
Ovo je pipun
Ono kad ti uši probiju e si manit, što pečeš toliku papriku, što će tolki ajvar, ko će to pojest blaaaaaaa... a onda ti pojedu 15 tegli u 15 dana, da jedva stigneš i da ga omirišeš.
Pa praviš jedan toliko oštro ljut da ga samo ti možeš jest
I ono kad neko za živu glavu neće džigericu, od rođenja, pa mu umotaš malo teleće u jagnjeću skramu, opečeš malo leba, pridaš kajmaka i jednu šniclicu, a ona doleti ko krvoslednik i samo što ti ruku ne okine kako grize![]()
Last edited by Buva+gacce; 19-09-25 at 15:51.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Blago njima s tobom moj tata nije ni jaje znao ispržit izgleda da sam na njega.
Riblja čorba prvi put stavih rendani parmezan da vidim kako ide.Inače me obradova ona teta u ribarnicu Voli da mogu da naručim svježe mušlje baš sam ih se zaželjela.
Podsjeti me ova jagnjeća skrama na večeru na jednom kongresu od prije skoro 30 godina, kad je jedan od gostiju iz Finske naručio nekakvo nešto “u jagnjećoj skrami”, i onda pita šta je skrama, a mi mu rekli tako se ovđe kaže za placentu. Pobježe čoek, osta bez večere.
- Ladan ko taština duša -
Ležim, čitam i ne vjerujem.
Skrama je plućna maramica, mliječni proizvodi ne idu u riblju čorbu...
Davno neđe usred Evrope na svečanoj večeri primječuje konobar da jedna drugarica ne jede predjelo, hobotnicu na žaru. Na njegovo pitanje je li sve u redu, odgovara jeste, zahvaljuje, samo ona ne jede ni ribu ni morske plodove. Nama šapće - ništa što majku nije sisalo. Donese joj čovjek pršute i pipuna... Poslije smo se smijali, eeee da on zna da se u Stari varoš vazda jelo sira, leba i smokava ili grožđa.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks