Mobil 1 je naziv ulja, inace ide bidon od 4 litra.
Mozes da kupis koje god hoces filtere.
Prema tome, šta da ti kažem?
Sa obzirom da ne znas ni koji filteri idu, nemoj to da diras.
Filter za vazduh motora, filter za vazduh kabine.
Ima neki kljuc za filtere ulja Unior u okov za 15 eura, neki kais i to radi ali ga nikad nisam koristio.
Za ispustanje ulja (karter motora, treba se zavuci) valjda ide kljuc 19mm a prije toga treba otvoriti cep na vrhu motora.
Svakako je to nesto sto majstori rade rutinski i naplacuju samo 10 ili 20 eura dok mnogi caste tu uslugu kad/ako se kupe ulje i filteri kod njih. (Mozda naplate kad se mijenja filter goriva - koji komotno moze svaki drugi put kad se vec servis radi na 8000km...ako ne i svaki treci put na benzince)
1.4 TSI CAVD
Ovo je stvarno bio ogromni oblak velicine cijelog auta i trajalo je tih par sekundi. Zato sam ga i primijetio...ne mogu da tvrdim da auto ne dimi po malo, jer se to ne vidi dok vozim, jedino da pitam nekog ko bi se kretao odmah iza mene ima li sta na auspuh.
sto da ne uzima total? imas li kakav dokaz da je lose ulje?
kastrol je bolji jer kosta 6 eura vise po litru?
pitam jer imamo u familiju pezoa HDI koji je presao 300 000km samo na Total 5w30.
Motor radi kao prvog dana...
(da rekao sam motor, nisam rekao elektronika i senzori)
Koje je godiste auto, i koliko je presao motor?Trosi li ulja?
Sto kaze Zrnojed, jako je tesko reci ovako, mozemo samo lupat kvarove...To je dosta komplikovan motor.
Moze biti PCV ventil, moze biti turbo, mogu biti gumice ventila, u najgorem slucaju i karike.
Svakako isprati to, nemoj ga ostavit bez ulja.
Ugrijanog ga ostavi da radi na ler 10tak minuta, pa mu daj gasa...Ako zadimi moze biti turbo
Ako mozes, ostavi ga za vikend da ga ne palis dan ili dva...pa odma po paljenju gledaj auspuh ima li dima na prvo paljenje, onda mogu biti gumice
Onaj sto mercedese popravlja samo Total sipa u njih , ali valjda direktno iz fabrike burad
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
To je nesto drugo.
Inace to treba zamijeniti preventivno (fabricku) i zamjena traje par sati.
Prema tome, šta da ti kažem?
A brate za 5min guglanja si mogao saznati koje i koliko ulja staje, i koji filteri i na koje intervale(ulje, gorivo, vazduh i klima), i mozda se ne mijenjaju svi godisnje.
Cak i naci na youtube dje neko radi servis na bas tom motoru koji imas i pokazuje ti sta i kako.
Sent from my phone
Last edited by nikolaf7; 17-09-25 at 23:48.
Mogao ali cu guglanjem naci pretezno odgovore za druga trzista, tako primjera radi svaki klip za servis koji sam nasao je za 1.6hdi a ne 1.5, i ako je 1.5 radjen na osnovu 1.6 opet nije sve isto. Nemaju sva ulja i filteri dostupni u CG, bolje pitati nekoga ko se time bavi u CG nego guglati. Ne znam sto si pretpostavio da nisam guglao prije nego sto sam pitao odje.![]()
Jutros opet niz istu stranu i namjerno dadoh gasa na ukljucivanju i nista. Tj. makar nije bilo vidnog oblaka u srednjem retrovizoru.
212000km 2009. godiste
U servisnoj knjizi pise da je lanac mijenjan na 134000km i jedan majstor rece da je karter skidan.
Jedino cudno sto sam juce uradio prije tog dima jeste voznja u rikverc, niz stranu, bez gasa.
Znaci neko motorno kocenje u rikverc.
Vjerovatno sve ima svoje, znam da prva brzina i rikverc imaju taj neki odnos drugaciji nego kod vecih brzina i vjerovatno nabijanje kompresije, vakuma, veceg nego sto je u normalnim uslovima.
Kako branim auto, ispasce na kraju da je sve u redu ako ponekad izbaci oblak plavog dima. :P
Koja je cijena castrol ulja 5w30 LL, 4litra i 1L? Čisto da uporedim, konkretno u next auto 5L 79 eura bez ikakvog popusta..
LL ti nista ne treba jer ga svakako neces mijenjati na 30000km.
Castrol edge sam platio 1l - 13.60 u next auto, bez ikakvog popusta.
There are currently 57 users browsing this thread. (0 members and 57 guests)
Bookmarks