Results 1 to 20 of 20

Thread: Firumski vidovnjaci i ostale (nat)prirodnosti

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,593
    Thanked in
    2,761 Posts

Default Firumski vidovnjaci i ostale (nat)prirodnosti

Gledao vam neko nekad u šoljicu, pa sve pogodio? I više no što može bit slučajno?

Ciganka vam u dlan napričala stvari od kojih ste pali u nesvijest kad su se i desile?

Sanjali nešto, ono taman tako i bilo?

Viziju imali?

Baš me zanimamo koliko vjerujemo u takve stvari
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    23,932
    Thanks Thanks Received 
    9,820
    Thanked in
    7,333 Posts

Bome men se čini da si se dovatio nekog dobro vina noćas jesam u vidovite.
    Šalu na stranu baš mi je u Sutomore prišla jedna veli oli da ti vidim budućnost reko nemoj molim te da te zamolim.

Ali,imala sam san pa i snove to da nimalo mi nije prijatno da mislim o tome jer je onako spuki.Recimo jednom me neki pozvao u neko selo blizu Nikšića što proizvodi sokove da odem.Prethodno veče sam sanjala kako putujem kroz neke zaseoke i to i kako treba da se uključim na glavni put a na radio je išla pjesma apsolutno moj si broj.I uključim se a jedan s lijeve strane brzinski preleće udes u fulu još me dočeka autobus s desne strane.

U realnosti baš kad sam se vraćala od tog čovjeka sutradan krene baš na radio ta pjesma odmah se sjetih sna.Neđe zbog sna stadoh duže da sačekam i stvarno jedan proleće ka šumaher a sa ove strane prođe i autobus kao u snu.

I kad god čujem ovu numeru sjetim se te scene.

A imam još masu snova tako nekad me prosto strah da zaspem.

3. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    33 Posts

Default ---

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    Gledao vam neko nekad u šoljicu, pa sve pogodio? I više no što može bit slučajno?

Ciganka vam u dlan napričala stvari od kojih ste pali u nesvijest kad su se i desile?

Viziju imali?

Puna CG ovoga...

Imam to nešto kod sebe od čega se te osobe plaše.

Svojevremeno sam otišla sa prijateljicom kod jedne "gospoje" u NK,,,,mogu reć, hoštapler...

Pitanje je bilo njeno mojoj tada prijateljici: Hoćeš li mi kupiti ovakvu(pokazujući narukvicu), ako rodiš sina !!!!???? Pošto je to bila tema....
    Moja prijateljica je odgovorila potvrdno.. Bome bejaše podeblja narukvica.
    Sina je muž napravio, ali, kao da je "gospoja od NK",,,,tako da je dobila narukvicu.
    Žalosno ka smiješnom....
    Svome djetetu žena nije mogla pomoći....Božija opomena. Toliko o njenoj "moći"
    Ja na žalost u oči govorim što mislim, i eto, ona me žena ne voli,....
    Ima svega...
    Last edited by Alba; 15-09-25 at 21:28. Reason: dopis

5. The Following User Says Thank You to Alba For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,721
    Thanks Thanks Received 
    1,657
    Thanked in
    1,100 Posts

Ja mislim da su dobrom vecinom ti ljudi nista drugo do sarlatani... pritom i beskrupulozni spremni da uzimaju pare i prodaju lazi ljudima koji se ko davljenici za pjenu vataju

Sve preko djackog gledanja u solju i namjestanja simpatija je cist kriminal

That being said - vjerovatno postoje i neki ljudi koji znaju nesto sto nauka ne moze objasniti - indirektno sam bio po sred jedne takve price dje je familija trazila pomoc i od neke vidovite zene (da ne detaljisem) kad sam ja za dlaku izvukao zivu glavu (doktorima nista fala )... dobrih 10-15 godina kasnije sam saznao za to, kroz pricu se kao argument za nepostojanje gatara i to da su to sve prevaranti provuka prica da je tad tetka isla i da je ta zena rekla da je sve "namjestila" osoba kod koje sam u kucu popio zuti sok i pojeo kuvano dvozucno jaje so ne moze biti tacno jer ja nijesam nidje isao...
    Mislim da mi je srce stalo u momentu - isao sam sa djedom - nikad prije toga niti poslije toga za 30 i kusur godina nijesam vidio kuvano dvozucno jaje - nema teorijske sanse da je to mogla znati zena 2 grada dalje "iz price"...
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

7. The Following 2 Users Say Thank You to LuTheDuck For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,889
    Thanks Thanks Received 
    1,397
    Thanked in
    510 Posts

Voja Antonić ima lijepu knjigu "Da li postoje stvari koje ne postoje" - ima je i online za džabe ko želi tražiti, sjajno štivo

Moja iskustva se mogu svesti na moju teoriju da mozak obrađuje mnogo više informacija nego što ih svjesno stignemo shvatiti i obraditi, te mi se ponekad dešavalo da uradim nešto potpuno drugačije nego inače i malo kasnije vidim da bi bio problem da sam uradio kako obično radim. Npr. u saobraćaju ukočim bez meni jasnog razloga i par sekundi kasnije neko izleti sa sporednog puta. Ili prije neki dan na selu, nijesam htio da spustim malca iz naručja tamo đe ga obično puštim da trčkara - kad desetak metara dalje poskok prelazi preko džade, tačno bi mali natrčao na njega. Sad, babe bi rekle da su mi anđeli šapnuli, ja isto mislim da sam nekim krajičkom oka vidio neki evolutivno prepoznatljiv oblik i način kretanja, da je mozak/podsvijest bio u fazonu "nemam ti kad objašnjavat, samo uradi kako ovako".

9. The Following 4 Users Say Thank You to Tica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,593
    Thanked in
    2,761 Posts

Ja nekako ljude koji nagone na tu priču, bili vidovnjaci, proročnjaci, nostradamusi, tarabići, ili oni što ''imaju jednu istinitu nevjerovatnu priču da mi ispričaju'', ne zarezujem dva posto. I poprilično sam tvrd u tome.
    A isto mislim da, ako nešto sam ne znam ili ne poznajem, ne mora značit da ga i ne može bit. Uglavnom, mislim da je to nešto što svako sebi i sobom sam konata, i da mu za to ne trebaju drugi.

Stric jedan moj, mlad je umro prilično, davno, dijete sam bio. Ustao je u neđelju ujutro, u 6 ura, i krenuo da se brije. Ni jedno ni drugo neđeljom nikad nije radio. Žena ga pitala što to čini, on joj ladnokrvno reko da će umrijet taj dan, pa da se oni oko brijanja ne muče. Umro je u podne, srčani, u tren. 51 godina, nisu ni znali da što boluje.

Đed, skoro stotku je imao tad, na sahranu njegovu kaže: ''Svi ćemo u neđelju ujutro, vazda je bilo.'' Pored njega sam stojao kad je to reko. Stari moj je mislio da bulazni, ućutkivao ga je.
    Đed je svijet promijenio nešto prije šest, taman je sunce izlazilo, neđelja ujutro. Dugo je bolovao, doktor koji ga je obilazio svaki od prethodnih pet dana nam je reko da neće idući dočekat.

Majka je umrla u prvi osvit, prve neđelje ujutro kad je te godine trebalo u lov da idemo. Ništa više od toga nisam volio, gorio sam od ljubavi za oružje i planinu. Taman smo krenuli da se pakujemo, unosio sam stvari u auto, kad me nešto prekinulo. I samo sam reko starom nećemo mi više u lov.

Stari je krenuo da umire malo pred zoru. Imao je neko medicinsko stanje, dugo smo znali da će se tako nešto jednom desit, i da se tu ništa ne može, i neće moć, kad se desi. Dugo je i poživio tako, i lijepo. Doktor mi je reko nekolko sati, 3-4 najviše. Pitao sam ga oće li da ga vodim u bolnicu, odgovorio mi je da je neđelja i da tamo i tako nikoga nema, i da ga puštim s mirom da ko čoek doma umre. I ispoštovao sam mu.
    Ali je pregurao do 12 minuta iza ponoći, 13-14 sati više no što mu je oni doktor dao, i pasao u poneđeljak ujutro. Taj je bio čoek toliko svojeglav i moćan i tvrd, da nije bilo tog zakona prirode koji ne bi pomjerio, samo da po njegovom bude

I što mislim o ovome? Ništa. Pojma nemam. Niti na taj način razmišljam o tome. Ni što je, ni kako, ni zašto, ni je li slučajnost, niti što drugo. Ono je prosto tako. I moje je. To mi je dovoljno.

11. The Following 4 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,932
    Thanks Thanks Received 
    9,820
    Thanked in
    7,333 Posts

Ti ljudi koji su bili podosta u sprezi sa prirodom jednostavno su imali itekako izoštrena čula. I to kažem jer se sjetim sela jedne teške zabiti mudriji su bili no ijedan u grad.Ne opterećeni formom prožeti suštinom.
    Čovjek je inače biće koje živi u komfor savremene civilizacije oslanja se na recimo seizmološki zavod koji u našem slučaju nam javi kad pročita u novine da se desio zemljotres.Ali,životinje recimo podosta toga predosjete.

A ne predosjete no su im čula izoštrena sto put više od naših.
    Last edited by Bluemoon; 17-09-25 at 14:34.

13. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,932
    Thanks Thanks Received 
    9,820
    Thanked in
    7,333 Posts

Inače sjetih se da je @NetworkMaster rekao da ljudi koriste AI da im gleda u šoljicu kafe ahahahahhaa znači presmijala sam se

Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk

15. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,134
    Thanks Thanks Received 
    5,781
    Thanked in
    3,339 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Inače sjetih se da je @NetworkMaster rekao da ljudi koriste AI da im gleda u šoljicu kafe ahahahahhaa znači presmijala sam se

Aj probaj ... ))))

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,593
    Thanked in
    2,761 Posts

Taman neđe na kraj škole, pobratim je jednom išo kod nekog čuvenog lika u Masline, taj je toliko na glas bio da se vezom samo moglo kod njega, a državni funkcioneri mu uredni poshjetioci bili Bez zaebancije. I pokaže mu sliku nas četvorice, ovaj mu za svakoga ispriča.

Za mene mu je reko- ovaj mnogo zna, mnogo će znat, mnogo će putovat, čuda će gledat, nećeš ga dugo viđet a on će stalno bit tu.

Ahahahaha, taj garantovano nije promašivao No bi tako i ja umio bit vidovit

18. The Following User Says Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,721
    Thanks Thanks Received 
    1,657
    Thanked in
    1,100 Posts

a gledaju, dana ne vidjele... no sad moraju da ga varaju da bi im citao srecu, jer po degaultu nece...

no idu one price kad ti kaze NE tipa - moja baka i ja smo stalno iz zabave jedna drugoj citali srecu iz solje... bi li mi pomoga

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    23,932
    Thanks Thanks Received 
    9,820
    Thanked in
    7,333 Posts

Quote Originally Posted by LuTheDuck View Post
    a gledaju, dana ne vidjele... no sad moraju da ga varaju da bi im citao srecu, jer po degaultu nece...

no idu one price kad ti kaze NE tipa - moja baka i ja smo stalno iz zabave jedna drugoj citali srecu iz solje... bi li mi pomoga
    U mojim krajevima nijesu gledali u šoljicu za kafe to je za mekušce nego su gledali u plećku. AI bi izgorjele diode kad bi joj to vjerujem postavio.

Thanks Thanks Given 
    1,721
    Thanks Thanks Received 
    1,657
    Thanked in
    1,100 Posts

U mojim krajevima nijesu gledali u šoljicu za kafe to je za mekušce nego su gledali u plećku. AI bi izgorjele diode kad bi joj to vjerujem postavio.
    ahahahahahahaha
    a okle para za plecke vise?

nego, jedan moj stric (izvanji) je bio cuveni gatar (sarlatan ako mene pitate ko i ostali) - elem, zbog slicnoga imena su me redovno ljudi zvali da im "rijesim probleme", pomognem, ucinim, kazem itd...

ALI zato sto je striko bio cuven, ja i par drugova smo cijelu srednju gatali iz solje po kafanama dje god im se neka djevojka svidjela moj posao je bio da spontamo dodjemo do toga da ja gatam i pricam bajke ne bi li se put njih okrenula... malo mjesto, sve se o svima zna, lako ti je "pogodit" 2-3 stvari da navuces masu da ti povjeruju u sve sto pricas - stari princip 2 istine i jedne lazi

dok ovo pisem, zakljucujem da sam i ja isti kao i gatare dobro, nijesam uzimao pare narodu muka kad ih snadje no izigravao kupidona, ali opet...
    Last edited by LuTheDuck; 19-09-25 at 11:26.

Studio INtarsia

22. The Following 5 Users Say Thank You to LuTheDuck For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    33 Posts

Quote Originally Posted by LuTheDuck View Post
    Ja mislim da su dobrom vecinom ti ljudi nista drugo do sarlatani... pritom i beskrupulozni spremni da uzimaju pare i prodaju lazi ljudima koji se ko davljenici za pjenu vataju

Sve preko djackog gledanja u solju i namjestanja simpatija je cist kriminal

That being said - vjerovatno postoje i neki ljudi koji znaju nesto sto nauka ne moze objasniti - indirektno sam bio po sred jedne takve price dje je familija trazila pomoc i od neke vidovite zene (da ne detaljisem) kad sam ja za dlaku izvukao zivu glavu (doktorima nista fala )... dobrih 10-15 godina kasnije sam saznao za to, kroz pricu se kao argument za nepostojanje gatara i to da su to sve prevaranti provuka prica da je tad tetka isla i da je ta zena rekla da je sve "namjestila" osoba kod koje sam u kucu popio zuti sok i pojeo kuvano dvozucno jaje so ne moze biti tacno jer ja nijesam nidje isao...
    Mislim da mi je srce stalo u momentu - isao sam sa djedom - nikad prije toga niti poslije toga za 30 i kusur godina nijesam vidio kuvano dvozucno jaje - nema teorijske sanse da je to mogla znati zena 2 grada dalje "iz price"...
    Šarlatani, i prevaranti najviše kategorije...
    Postoji ipak povratna, a o tome ne misle..naravno da se sve vrati i onda te pare otete ne pomažu.
    Našem narodu je u svijesti da se traži pomoć kod krivih osoba. Sudbinu moramo svi odraditi, to znaju dobri astrolozi da objasne. Ništa nije tek tako, i svima je sudbina nakrojena po rodjenu, i neće niti jedna prevarantkinja da je promijeni izlijevajući olova ili što li već radila..

Od svega sam vjerovala u bioenergičara, dok sam ponovo pošla posle pauze i čovjeka "nema", kao da nije ista osoba. Nikakvu energiju nijesam osjetila. Nisam jedina. Bila sam blago rečeno šokirana, pošto je ranije bio lom kad stavi ruku na mene.

Dvožućno jaje

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    80
    Thanked in
    49 Posts

Vrfo cudan fenomen se veceras desavao na dijelu puta Niksic- Pluzine .Na jednoj laganoj nizbrdici dva vozila su se zaustavila sama od sebe,
    a onda su krenuli takodje sami od sebe da idu unazad na toj istoj nizbrdici. Nizbrdica se nalazi svega par stotina metara od dijela puta na kom
    se izvode radovi,..ljudi su i snimili kamerom na automobilu sta se desaava. Zaista cudno. Izgleda da su radovi aktivirali neko cudno magnetno polje
    Oprez ko vozi tamo

Thanks Thanks Given 
    84
    Thanks Thanks Received 
    1,573
    Thanked in
    782 Posts

Davno dok sam još na fax išao izlazih sa jednom i prosuh priču drugarici njenoj kako znam da gatam. Gledam u šolju i slično. Izađosmo mi na kafu, 2 drugarice i bivša đevojka.
    I sad kako standardna studentska priča ide.
    Ja čuo od đevojke neke stvari o njima i prezentujem im priču koju sam čuo. Al ne kapiraju one ništa i između ostalog rekoh bgm imate neki ispit uskoro,al jedna će da položi druga neće. A koja ne mogu vam reć jer nije baš najbolje otvorena šolja. I desi se baś to da jedna položi,druga padne. U međuvremenu ja raskinem sa ovom, a mene one srele neđe u grad. I u glas, evo ga onaj što pogađa sve iz šolje. Ajde opet da nam gataš, reko ne mogu u žurbu sam pa drugom prilikom.
    I dan danas te đevojke vjeruju da ja gledam u šolju i da znam nešto...

26. The Following User Says Thank You to pauki For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    18,921
    Thanks Thanks Received 
    8,824
    Thanked in
    4,278 Posts

Quote Originally Posted by pauki View Post
    Davno dok sam još na fax išao izlazih sa jednom i prosuh priču drugarici njenoj kako znam da gatam. Gledam u šolju i slično. Izađosmo mi na kafu, 2 drugarice i bivša đevojka.
    I sad kako standardna studentska priča ide.
    Ja čuo od đevojke neke stvari o njima i prezentujem im priču koju sam čuo. Al ne kapiraju one ništa i između ostalog rekoh bgm imate neki ispit uskoro,al jedna će da položi druga neće. A koja ne mogu vam reć jer nije baš najbolje otvorena šolja. I desi se baś to da jedna položi,druga padne. U međuvremenu ja raskinem sa ovom, a mene one srele neđe u grad. I u glas, evo ga onaj što pogađa sve iz šolje. Ajde opet da nam gataš, reko ne mogu u žurbu sam pa drugom prilikom.
    I dan danas te đevojke vjeruju da ja gledam u šolju i da znam nešto...
    Znači,još nije kasno da im "izgataš"?Ili jeste

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk

28. The Following User Says Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,096
    Thanks Thanks Received 
    1,435
    Thanked in
    963 Posts

U šolju su mi gledali i gledala sam, svi smo relativno pogađali jer smo znali i inače šta se kome dešava.
    Odavno ne okrećem, ta me faza prošla.

Za ciganke sam bila magnet, valjda im djelujem naivno pa dok sam se zaustavljala sem što bi mi uzele pare teško da bi nešto pogodile, one ionako svima isto pričaju, tako da.. i ćorava koka može da ubode zrno.

Prekognitivne snove sam imala, i subjektivni osjećaj bi kao da sam mala Hermiona iz Hari Potera. Vremenom sam naučila kako da raspoznajem odnosno razdvajam bitno od nebitnog, što se tiče samih simbola iz snova. Nije nužno na svaki san obratiti posebnu pažnju, ali jeste bitno posvetit se onom za koji osjetimo da nije standardan.

Tarot i astrologija me zanimaju zbog bogate simbolike i arhetipova koji se provlače. Smatram da mogu biti dobar alat za posmatranje potencijalnih mogućnosti, što dobrih, što negativnih, ali svejedno ništa nije uklesano u kamenu.

Samo jednom sam radila natalnu, baš davno, kad još ništa nisam znala, i čovjek jeste fino protumačio neke opšte stvari. Ali detalje i predikcije je većinom promašio.

Kod nekih sumnjivih ljudi, vidovnjaka, vračara itd, ne bih išla, to mi je već odbojno i kao ideja.

Sent from my SM-S23 using Tapatalk
    Last edited by Lapis Lazuli; 29-09-25 at 23:49.

30. The Following User Says Thank You to Lapis Lazuli For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

Quote Originally Posted by Dimitris View Post
    Vrfo cudan fenomen se veceras desavao na dijelu puta Niksic- Pluzine .Na jednoj laganoj nizbrdici dva vozila su se zaustavila sama od sebe,
    a onda su krenuli takodje sami od sebe da idu unazad na toj istoj nizbrdici. Nizbrdica se nalazi svega par stotina metara od dijela puta na kom
    se izvode radovi,..ljudi su i snimili kamerom na automobilu sta se desaava. Zaista cudno. Izgleda da su radovi aktivirali neko cudno magnetno polje
    Oprez ko vozi tamo
    đe je taj snimak?i koji je dio puta tačno?

Thanks Thanks Given 
    6,597
    Thanks Thanks Received 
    6,278
    Thanked in
    2,618 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post

Viziju imali?

Ne. Ne vjeruje se u takve stvari. Stvari se desavaju iskljucivo nasumicno. Oni koji zele da vjeruju u nesto vise ce naci milion razloga da opravdaju svoje tvrdnje.

Vjerovanje u duhove, magije i ostale stvari je u stvari odbrana ljudi koji svoje strahove i nesposobnost pravdaju na nacin sto ce okriviti druge, zive, nezive ili izmisljenje osobe ili pojave. Astrologija je u tom rangu.

Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

33. The Following User Says Thank You to Antares For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)