Mogao si samo napisati da je DF uštopovan, to je opšte poznato, ne znam što si se mučio sa ovolikom pisanijom.
Mogli su ovo zakazat 7-8 dana ranije, taman da
Драги моји Срби, Хрвати и Словенци,
У овом судбоносним и за Југославију великим данима, када победоносне армије Совјетског Савеза стоје на нашој граници с једне стране, а америчке и британске с друге стране, када је дан наше слободе у пуном сванућу, позивам све Србе, Хрвате и Словенце да се уједините и приступите Народноослободилачкој војсци под маршалом Титом. Са мојим пуним знањем и одобрењем, краљевска влада др Ивана Шубашића закључила је важне и корисне споразуме са том нашом народном војском, која је једнодушно призната, подржавана и помагана од наших великих савезника, Велике Британије, Совјетског Савеза и Сједињених Држава Америке.
Само тако уједињени у борби, моћи ћете сачувати неукаљану част и славу Југославије и завршити коначном победом најлепшу легенду храбрости и љубави за слободу, којом сте до сада задивљавали свет. Ваша братска слога и јединство разбиће све непријатељске планове, а ваша отаџбина дочекаће тешко заслужену слободу и упутиће се срећнијој будућности мира и правде у кругу Уједињених народа и целог слободољубивог човечанства.
Сви они, који се ослањају на непријатеља против интереса свог властитог народа и његове будућности, и који се не би одазвали овом позиву, неће успети да се ослободе издајничког жига, ни пред народом ни пред историјом.
Овом мојом поруком вама, одлучно осуђујем злоупотребу имена краља и ауторитета круне, којом се покушавало оправдати сарадња са непријатељем и изазвати раздор међу борбеним народом у најтежим часовима његове историје, користећи тиме само непријатељу.
Клањајући се жртвама, поздрављајући нашу борбу и одајући захвалност нашим великим савезницима, позивам вас да свесрдно поздравите победоносне савезничке армије, које би дошле да вам пруже помоћ у потпуном извојевању ослобођења наше земље.
Живела наша велика слободна федеративна Југославија!
Petar II Karađorđević, 12.09.1944.
... im se poklopi godišnjica s onim kad ih je oglasio izdajnicima za sva vremena.
Last edited by Buva+gacce; 16-09-25 at 18:24.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
JBT sad gledam datum te vašarijade zar nije tad vojna parada Srbije?![]()
podji malo i raspitaj se kolko je ljudi te ih je evropa sad zaposlila u glavnom gradu zadnjih par mjeseci prešlo kod andra mandića u stranku. znači pozdravili mujovića i pridružili se ovima. to je samo jedna od stavki koja se tiče es, i poznata je. dalje PARTIJSKA infrastruktura dfa je za deset koplji ispred svih ostalih partija vlasti. u isti koš sa njima po tom pitanju može samo dps. df drži elektroprivredu komplet, bb solar etc. sve to na jednu stranu. da je df tako slab ka' što vi pišete meni ovuda onda ne bi mogli ništa uraditi u ovoj državi, baš ništa.
a istina je prosta - svaki politički proces u ovoj državi KONTROLIŠE lično andrija mandić. oli mi reći kad si vidio andriju mandića da čestita državni praznik Crne Gore? što misliš da je andro mandić i njegove filijale plakale za budvom tolko? jer vole budvu ili radi toga jer se boje da bi po sličnom receptu mogli da gube vlast i po drugih gradova i/ili na državnom nivou? ja mislim da ne postoji jedan iole normalan gradjanin ove zemlje koji smatra da će ovi dati vlast mirno. pa kad se pojavila naznaka da milatović ode sa dpsom i stvori vlast u pg, pojavila su se bratstva 'vjernika' dfa i prijetila. ko kontroliše miholjske zborove? čiji su to glasači?
neko ko nije politički ovako jak ne bi moga' baš dizati nacionalne i vjerske tenzije svako malo. no samo neki snažni faktor. kako es podvi rep vranešu u pljevlja ili šubari u nk? jer su jači od njih jel?
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Nažalost, pljevaljski kraj zlu istoriju ne pamti samo iz '42e, no i s početka devedesetih, i one mjesece '99e. Tragedije, straha i muke je tamo isuviše, da bi ih grafitima plašili. I akteri su mnogo bolje poznati no što bi se reklo iz ovoga što pišete, bar njima tamo.
Vlada Albanije imenovala je virtuelnu asistentkinju, zasnovanu na vještačkoj inteligenciji, pod imenom Diella, da preuzme ulogu svojevrsne "ministarke za javne nabavke".
Diella će imati zadatak da nadgleda procese javnih tendera, a glavni cilj ovog poteza je – smanjenje korupcije u sistemu.
Ova AI asistentkinja već je aktivna na nacionalnoj platformi e-Albania, gdje građanima pomaže u pristupu raznim uslugama i dokumentima.
.
.
.
Kako ce Spajke da se posere u Ministre kad sazna za Al ... ih pa ce biti ko ne sluša mijenja ga virtuelni ministar... mozda da pokusaju sa sudijama prvo...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ladno su za vrijeme srpskog jedinstva vojne parade pod okriljem Vučića zakazali neko vaskrsnuće četnika.
Kakvi gubitnici.![]()
Jaci su od njih samo zato jer ES nikad vise vlast gledati nece, ovo im je jedina prilika da budu na vlasti i logicno je da ce se drzati DF-a i pustati ih da rade sta god da bi ostali na vlasti. DPS je u svom vrhuncu (2016) imao duplo vise mandata nego ES sada, sve moguce su morali da daju albanskim strankama i BS kako bi drzali vlast. Takav je politicki sistem u CG, nebitno je kolko % imas nego imas li vlast ili ne. Inace znam i ja par nekih koje je DF zaposlio u elektroprivredu, svi su poslati kuci posle 3-4 mjeseca, nije elektroprivreda Google pa da moze tolko uhljeba da izdrziuglavnom, brzo ce doci izbori i vidjecemo jesam li ja u pravu ili ti. Ja mislim da ce DF, makar sto se tice mandata jos vise pasti, u najgorem slucaju ostati na ovim brojevima sa proslih izbora.
jači su jer su pametniji, lukaviji, namazaniji no evropa sad. i gledaju unaprijed deset koraka. i jer imaju stabilno glasačko tijelo kakvo ima samo još dps. i u jednačini oko vlasti ih može izbaciti samo definitivan pad snsa u srbiji i eventualni totalni otklon nikole jovanovića od njih.
out, biračko tijelo im je jednako stabilno kolko je bilo i DPSu, dok je držao vlast. I trajaće ta stabilnost isto tako i toliko ko i DPSu, dok miševi ne namirišu da će pod vodu brod.
I njihov ključni domet nažalost nije zapošljavanje, kojim sebi poštapaju procente. Nego obrazovanje. Kojim te procente za budućnost grade.
Stabilno glasacko tijelo je pad od 110k za 3 godine, oke
taj dio preletača će naravno izgubiti. ali i takvo biračko im je jače no evrope sad. jer teško da će onaj postotak Crnogoraca koji ih je glasao 2023. godine opet ponoviti grešku. uraši pa es, mnogo je.
što se tiče obrazovanja nisu slučajno buda aleksića postavili tu, ili gurali da on bude ministar. i ono krucijalno za njih, a najgore za ovu državu, ne postoji štetnija opcija od njihZ
Hvataš se za pogrešno.
Logično je da su pali posle litija, to im je bio najjači momentum, ali fora je da ako i dalje budu najjači od 3 koaliciona partnera, oni će davati premijera i imaće još jači uticaj. Koji već solidno imaju, iako nisu najjači pojedinačno, jer upravljaju sa dosta procesa sa mjesta predsjednika Skupštine.
E koliko su smiješne ove priče i dešavanja oko četnika pa to je nevjerovatno. Obije strane boli ona rabota za četnike i sve što ima veze sa njima, nego se trpaju u nacionalne torove i traže razloge da viču jedni na druge. Partije to normalno koriste kako bi punile svoje džepove, a iako mi neće biti smiješno, smijaću se, kad za nekih 10-15 godina Srbi i Crnogorci koji su čoče dva različita svijeta, koji se ne podnose i ta sranja, budu manjina u svojoj državi. Šta ćemo onda mrčili se svi koliko nas je. Imate li Turaka koji vam uče sa đecom? Ima li više upisanih Rusa i Ukrajinaca U Budvu u prvi razred nego naših? A tek kad uđemo u EU pa dobar dio naroda ode. O čemu ćemo onda pričati i koje će nam opravdanje biti pred đecom što smo im ostavili od države
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
bayo, Buva+gacce, Caesar, MLS, suponik
Jedini način da nam do đece ne mogu ni prvi, ni drugi, ni treći, ni n-ti, jeste da nam đeca rastu na istine, i u svoju pamet. Tek onda će moć odebat svakoga ko bi da ih na neku svoju stranu neđe povede.
Учити никад никоме у животу не бити дужан, ни у ком смислу, па си...Макс Мирни.
![]()
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
https://www.vijesti.me/tv/emisije/77...talnog-budzeta
Fon der Lajenova dolazi polovinom oktobra. Moguce je da je ovo ispunjenje Buvinih predikcija i da nas ceka ekspresan ulazak u EU. Tacno ce nas Manda uvest u EU. Vidim ga kako organizuje Svecanu sjednicu, drzi pocasni govor, presjeca vrpcu. Ervin ga grli. Autlajn pjeni i lomi televizor. Gagarin osniva novu stranku - Euroskepticni Strumfovi. Ja se odjavljujem sa foruma.
https://edition.cnn.com/2025/09/16/e...-redford-death
Umrije Robert Redford. U svom domu u Sandensu na planinama Jute. Jedan od poslednjih iz stare garde Holivuda.
Last edited by biljaneta; 16-09-25 at 23:14.
Polinezija gospodo.
U bb solar 750 eura plata...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks