Bratanic Mandica je izasao iz Balona... svi ostali koji i lijek postuju red i zakon su u balon... ili mozda se prelazi iz manjeg u veci balon dok je Balonar sa vatrom ispod...
Nikad iz balona ne mozes izaci...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Stav je skoro uvijek između. Nije ni tamo ni ovamo...
Tamo i ovamo su laži.
Laži su uzbudljivije i serotoninsko-endorfinski izdašnije, harizmatičnije i hipnotičnije.
Jeftino se prodaju, lake su, lako ih je donijet iz prodavnice u kuću. Lako se dođe do te prodavnice, dovoljno je ić samo drito. Te prodavnice su baš uvijek samo drito...
Pravolinijski jednosmjerni jednoćelijski kompletni odron ljudskih emocionalnih i vrijednosnih nakaza.
Istina je dosadna, srednjeputaška, nesvaćena i nepoželjna. Metiljava.
Velikoj većini nije lako doć do nje, oni su jedni. Potpuno drugi su oni koji bi umjeli, ali ne žele - ispuhaće se improvizatorski balonski konstrukt fingirane pripadnosti.
Neki su odabrali da im starješina (ujedno i kelner) balona bude Tramp, neko Putin, neko Bajden, neko Milo, Andrija, Vučić... Kelner koji im siplje u tanjire i čaše dnevne doze serotoninsko-endorfinskog koktela doze životnog smisla...
Starješina balona je uvijek neka individua, ideologija, stranka u širem smislu, a nikad starješina balona nije stav, balon isključuje stolovanje stava.
Dobro je i dok jedu iz tanjira i čaša, dok ne pređu na neke veće (životinjske) posude i korita.
Sve je to nadomješćivanje učmalog praznog života. Miks traženja smisla, emocija, spoj sujete, egocentrizma, nezrelosti, nekakve samopotvrde, samoobmane, svrstanosti u toru, loš pokušaj traganja za samooblikom, definicijom, identitetom, loš bijeg od životnog besmisla i obesmišljenosti.
Kao mnogi veliki Crnogorci i Srbi, koji životne frustracije i neostvarenosti kanališu u politiku. Njima potsvjesno nije cilj da pobijede u toj vječnoj diobi i da suprotna strana prifati njihov stav - jer bi tad sve postalo apsurdno i banalno.
I sam "suverenista", reći ću da je to izraženije kod ovih prvih. Kome krivo kome pravo...
Ovo je samo digresija o našem mikro balonu, poenta su globalni makro baloni...
Stanovnici balona vas uvijek pokušavaju uvuć u svoj balon, balonastiji i ljepši od drugih balona. Tu će vas vozati u dječijim kolicima, vozati vas kao ego, u kolicima Peg Perego.
Imanentno je većini ljudi da budu u balonu, da prođu kroz njega i izađu iz njega u nekim godinama (20-30), kad bi trebali imati optimalan nivo emotivne zrelosti, samosvijesti, opšteg obrazovanja, tvrdoće karaktera, samopouzdanja i suverenosti stava.
I ja sam nekad bio u balonu, naduvavao ga, ukrašavao, branio ga kad god je neko htio bar malo da ga izduši. Kao i sve balondžije, ni ja nisam znao da sam u balonu pa nisam ni tražio izlaz iz njega, izašao sam spontano, slučajno, sam, niko me nije izvukao iz njega. Oštetili su ga oni iznutra i izašao sam iz njega. Sve sam ja starješinama svog balona oprostio dok nisu pobili nevine ljude, civile, tad sam počeo da napuštam balon.
Napuštio sam ga nesvjesno, neplanirano, viđevši i dio smisla u nečem drugom, gradeći nekakvo znanje, stavove, ne svrstavajući se nikome i ničemu, objektivno i realistično priznajući da sam lagan, da sam lagao sebe i druge.
Stanovnika balona će te lako prepoznati, oni uvijek brane one kojima su krvave ruke, ili da im nisu krvave, ili da jesu - ali da moraju biti, ili da su krvave ali samo do lakata, a onima iz drugog balona čak do ramena. To je priča onih koji ne srkaju iz tanjira nego iz korita. Psihopatija.
Kako će te prepoznati da vi niste u balonu? Lako. Stanovnici raznih balona će vas nazivati ljevičarem, desničarem, prozapadnjakom, antizapadnjakom, komunistom, antikomunistom, fašistom, nacistom, liberalom, ultrakonzervativcem, pro LGBT, anti LGBT, putinovcem, antiputinovcem, kontradiktornim, nekoherentnim, raspolućenim, nekompatibilnim...
U crnogorskom mikro balonu će vas nazivati antisrbinom, srbomrscem jedni, istovremeno će vas drugi nazivati lažnim Crnogorcem, izdajnikom, izrodom, srbofilom, lažnim suverenistom. Ali kao što napisah gore poenta posta nije CG mikrobalon...
Elem, nećete dobiti bilo koju od ovih etiketa pojedinačno, svrha egzistiranja van balona je da dobijete sve (što više to bolje...) ove etikete na gomilu.
Nisu vaši stavovi ni desničarski ni ljevičarski, ni socijalistički, ni pro ni anti vještačke inteligencije, pro ni anti LGBT... Oni su samo normalni i humani. I ne pripadaju ničemu sem vama. Oni su vaši bez ikakve makar dubokopotsvjesne želje da pripadate nekom nametnutom okviru i potki.
Najljepša je pripadnost stavu tj. pripadanje stavu, od bilo kakvog balona.
Još jedna digresija...
Postoje i oni sa ogromnim znanjem ali bez oblika, svjetonazora, vrijednosnog sistema i samodefinicije... Oni posjeduju i znanje i mnogo informacija, ali ne znaju šta sa njim. Ne znaju od tih puzli sastaviti sliku, u vječnom raskoraku nepripadanja, kontradiktornosti i paradoksa stavova, oni su elokventni , pozitivno logoreični , p(l)itko generalizatorski na momente, suštinski bez stava, trosmisleno besmisleni - na koncu - magnetski upečatljivi.
Neki sa natrpanim iznadprosječnim znanjem nemaju krajnje ishodište u stavu i dosljednosti, oni nemaju poentu i ne umiju da poentiraju, driblaju najljepše, ali ne umiju dat go. Čak i nekad kad se nama učini da su ga zabili, jer sve baš tako izgleda - samo oni znaju da nisu - to je najgori autogo. Ali ti su posebna priča...
Stav je skoro uvijek između. Nije ni tamo ni ovamo...
Tamo i ovamo su laži...
![]()
Last edited by Platinum; 09-09-25 at 09:07.
Država univerzalnog normativnog morala i obrazovanja
Bratanic Mandica je izasao iz Balona... svi ostali koji i lijek postuju red i zakon su u balon... ili mozda se prelazi iz manjeg u veci balon dok je Balonar sa vatrom ispod...
Nikad iz balona ne mozes izaci...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Last edited by NetworkMaster; 09-09-25 at 09:59.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks