Najbolji opis crnogorskog turizma ever.
https://www.cdm.me/kolumne/kao-monte...ja-montenegro/
Najbolji opis crnogorskog turizma ever.
https://www.cdm.me/kolumne/kao-monte...ja-montenegro/
Tko leti, vrijedi...
Za turizam ne znam ali moram bačit sad osjećaj od juče iz Sutomora đe bila raja iz Srbije i BiH.
Duša me zaboljela,ja njih smatram ka naše da napomenem.
Cijele godine su skupljali da eto bar dođu na more a sve prostodušni i obični ljudi tačno su mi bliži od nekog Njemca i Švajcarca koji je pun keša.I baš mi je nekako grozno kad Crnogorci pljuju na iste eto što im više keša nisu ostavili.
Natjerao si me da otvorim prokleti CMD... Ovo ispod mozda stoji za ostatak CG ali se u unutar Boke nije bas nesto vidjelo, restorani su preskupi ali prakticno su svi bili full cijelo ljeto (osim chumeza koji ni ne zasluzuju da rade).
Nesretne žene koje tu rade su na umoru, jer čitav dan uslužuju turiste koji kupuju po kilo čajne, kilo kulena i kilo gaude, jer su im restorani skupi (a kome nije skupa pizza od 15 eura ili biftek od 30) pa familije hrane sendvičima.
No mi se nesto cini da cemo mi ubrzo da placemo za bilo kojim tipom turista ako nastavimo sa ovim tempom dizanja cijena.
Ne znam sta je pisac htio reci ali ako se osvrnes jos jednom na moj post vidjeti ces da ne pricam o saobracaju. Mada ako treba o saobracaju znamo svi valjda u kojem je rasulu i da rjesenja nema dok god ne bude izvedena Jadranska magistrala sa dobrim zaobilaznicama, no se bojim da to niko od nas sa foruma nece docekati za vrijeme nasih zivota.![]()
---
No da se mi vratimo na septembar i prazne restorane. Isto i na potezu Skver > Setalise 5 Danica, no mi ni ne pade na pamet da ugrabim koji foto...
![]()
![]()
Edit:
- Grifone polu-prazan naravno kao po obicaju jer covjek nema pojma da vodi restoran a ni ne pomaze sto je Ilijada tik uz njega.![]()
- Mimoza (restoran) isto.
Last edited by beatnological; 07-09-25 at 19:46.
Prvi znak da je sezona bila dobra jeste kad kukaju ugostitelji .... ne znam jel ko unazad 30 godina cuo ugostitelje da se pohvale da je sezona dobra...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Sto se glasnije zale to je pretezno vise love bilo, nepisano pravilo. Cast izuzecima.
Kafic-restoran full, restoran prazan prakticno cijelo ljeto rekao bih, plaza je imala nekih mjesec dana "vrhunca".
No, da se ne lazemo, plaza nije ni gotova, ono je poprilicno veliki projekat... Nece biti ni sledece godine, vec ako im bude sve po planu tek ce biti spremna za ljeto 2027.
E sad, to sto, nadam se, svaki Novljanin zna gdje tu tacno izlazi "prociscena" kanalizacija pa se tu nece nikada kupati... Sretno turistima.![]()
4eura parking na sveti stefan, 30e lezaljke i legendarni prvi red 40.nije ni cudo ljudi su otvorili plazu prije 20dana. i bas 5 lezaljki je bilo zauzeto i to je to.
f6
nekad su lezaljke bile 80 eura.
Nekada su bile 80+, jedno vrijeme i 100+.
U Novom su lezaljke na pojedinim mjestima 20€ i vise (set 2 lezaljke + suncobran), mada je ove godine vecina smanjila cijenu rekao bih jer su se opekli prosle.![]()
Nemoj tako, bivsa ministarka rece da je to jedno ugledno i kulturno mjesto (to jos dok su rokali muziku do 3 ujutro prije 8-9 godina).Srecom zatvore sezonu krajem avgusta, ne znam dal' bih mogao podnijeti ono *ranje i u septembru.
Prekjuče su u Lučicama ležaljke bile 30e i to bješe naroda pofino.
U Buljaricu su 15e ležaljke.
Lalovina > Nisam bio godinama, al' zadnji put kad sam bio tamo OK je i dalje bila.
Sto se tice preporuka nisam bas najbolji za preporuke jer u Novom izbjegavam sve sto nije poslije tunela (u principu cijelo Igalo iako tu zivim). Jedine opcije su mi mala djecija plaza blizu Skvera i plazice izmedju Splendida i Perle. Vikendom skoro po pravilu uvijek negdje van zaliva.![]()
Samo upustvo za neupućene bogata je morskim ježevima pa mali oprez.![]()
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks