Sigurno 40-45h. Taman da se ustedi na gorivo
Sent from my iPhone using Tapatalk
Koliko je para?
Sigurno 40-45h. Taman da se ustedi na gorivo
f6
Raspad sistema. Pistolj 28000 u EU. Ali nacin na koji su rijesili problem heat managementa je sprdnja.
Last edited by TAKUMI; 06-09-25 at 11:53.
Prema tome, šta da ti kažem?
Oko 50.000 komada je već prodato od lansiranja.
Šta li to ovo ljudi ne znaju a ti znaš
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Ono sto nisi znao ti i ostali prije kupovine.
A sada znamo, potajno žalimo i skriveno maštamo da kupimo Jarića 1.33
Pametni ljudi kupuju Yarisa 1.33.
Da ne drzim niciju stranu ali Yaric 1.3 automatik izveden iz salona 2015. Prodao sam ga prosle godine. 187xxx na satu. Nikad fening jedan ulozen lise servisa. Ali fening. I to se nije stedio n'o upira i vozen ka' da je od krvnika.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
A nema preko burazere. Auto je tenkić.
To se još nije ni razradilo
Vjerujem ti da nije uloženo ni euro preko redovnih servisa, ali ne ulaže se ko u većinu auta do 200.000e ništa mimo servisa.
Neće ni u ovaj električni Renault 5.
To je ovdje priča, samo da budemo ravnopravni u oba slučaja i da svako izabere šta mu se sviđa.
Last edited by Bugi; 07-09-25 at 13:29.
Da se prikljucim yaris grupi
1.0 kupljen krajem 2008 u efel. Nekih 11-2 godina je servisiran u efel, posle toga ga je takumi odrzava. Prodat je prosle godine sa oko 150000km.
Za 15 godina, osim redovnih servisa, promijenjen je set kvacila i jedan lezaj tocka. Prodat za 4500e, dan posto sam ga izbacio na oglase. Rajetan auto.
Baj d vej, ovaj reno 5 izgleda brutalno, steta sto nema normalni motor![]()
dajte neko kupljeno polovno a ne odrzvano....
ja sam kupio c3 2008godsite 1.4 2018te godine, sa 215000km na sat...kad sam ga doveo kuci vidio da je vracen sa 340000....vozio ga do prosle godine i prodao isti dan kako je izbace za iste pare za koje sam ga kupio 6 godina ranije...
za tih 6 godina par malih servisa, jedan veliki 100€, i kocnice...
ima auta jos lise jarisai vozaca lise verstapena
Sve je to kako se zalomi i kako ti potrefi auto.
Polovna kola mačak u vreću.
Jedan drug uzeo Mazdu CX-5.
Poslije jedno mjesec pođe do Kolašina i vrati se sa šlepom.
Crka motor...
Je li 2.2 dizel?
https://carbuzz.com/audi-rs6-avant-s...tos-september/
Mora da su ga skršili u ova tri dana...
Najnoviji podaci Europske agencije za okoliš, prikupljeni s više od 800.000 vozila, pokazuju da stvarna potrošnja i emisije plug-in hibrida drastično odstupaju od laboratorijskih testova
Najnoviji podaci koje je objavila Europska unija otkrivaju zabrinjavajuću razliku između službenih i stvarnih emisija ugljičnog dioksida kod plug-in hibridnih vozila. Analiza podataka Europske agencije za okoliš, koju je provela organizacija Transport & Environment (T&E), pokazuje da PHEV modeli registrirani 2023. godine u stvarnim uvjetima vožnje ispuštaju u prosjeku gotovo pet puta više CO2 nego što to sugeriraju službeni testovi.
Praksa odudara od teorije
Prosječne stvarne emisije iznose 139 grama CO2 po kilometru, dok službeni testovi u prosjeku navode vrijednost od samo 28 g/km. Ovaj jaz između laboratorijskih rezultata i stvarne uporabe kontinuirano raste – s faktora 3,5 u 2021. godini, narastao je na faktor 4,9 u 2023. godini. Podaci su prikupljeni putem uređaja za nadzor potrošnje goriva ugrađenih u 806.000 plug-in hibridnih vozila.
Glavni uzrok ovog nesrazmjera leži u pogrešnim pretpostavkama o udjelu vožnje na električni pogon. Taj se parametar naziva "faktor korisnosti" i ključan je za izračun službenih emisija. Budući da vozači u praksi koriste električni pogon znatno manje nego što se pretpostavljalo, vozila češće koriste motor s unutarnjim izgaranjem, što drastično povećava potrošnju goriva i emisije.
Takva situacija ne samo da dovodi potrošače u zabludu o stvarnoj potrošnji i ekološkom otisku njihovih vozila, već omogućuje i proizvođačima automobila koristiti PHEV vozila kako bi formalno zadovoljili stroge EU ciljeve o smanjenju emisija CO2. Plug-in hibridi trenutno čine 8,6% prodaje novih automobila u EU, a proizvođači žele nastaviti s njihovom prodajom i nakon 2035. godine, kada na snagu stupa zabrana prodaje novih vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem.
Bit će promjena
Kao odgovor na ove podatke, Europska unija je započela proces korekcije "faktora korisnosti" kako bi se službene vrijednosti emisija CO2 postupno uskladile sa stvarnim stanjem. Planirano je postupno postroživanje ovog faktora do 2028. godine, a prve korekcije stupaju na snagu već 2025. godine. Međutim, čak i s planiranom korekcijom za 2027./2028. godinu, procjenjuje se da će stvarne emisije i dalje biti oko 18% više od službeno deklariranih.
S druge strane, europski lobi proizvođača automobila protivi se ovim promjenama i traži od EU da odustane od napora za realnijim prikazivanjem emisija hibrida, što bi im omogućilo lakše ispunjavanje klimatskih ciljeva. Jedno je to od pitanja koje će možda biti riješeno u seriji razgovora između predstavnika autoindustrije i Europske komisije
Iz ovog navedenog auta koja na plin rade pogotovo novije generacije manje zagadjuju od hibrida...
Svasta
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Pa jasno je da lazu, kao range 60 km ili 70 a in real life 30.
U Tivtu na rivi Volvov štand sa 3 EV i može test vožnja...
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Električni auto koji se sviđa i Džeremi Klarksonu.
Kako mi se, dovraga, može svideti ova prokleta stvar koja ne proizvodi ni decibel zvuka?‘, upitao se poznati britanski voditelj Top Geara i Grand Toura. Džeremi Klarkson je oduvek oštro govorio o trenutnoj automobilskoj industriji, za koju veruje da je u padu zbog električnih automobila i nasilnog nametanja elektrifikacije.
Međutim, u svojoj kolumni priznaje da je zaljubljen u jedan određeni automobil. Klarkson, za kojeg svi znamo da nikad nije imao dlake na jeziku, možda je ovom izjavom rekao da je sledeći razuman korak kupovina e-vozila.
Kultni voditelj još kultnijih automobilskih emisija nikad nije bio poklonik električnih automobila, štaviše, svojim sarkastičnim komentarima je često otvoreno vređao automobile koje pokreće električna energija.
Ali sada, verovali ili ne, za jedan e-auto je rekao da bi ga kupio... samo da je šteta što pod prednjim poklopcem nije benzinski motor. Naravno, Klarkson ne bi bio Klarkson da ne ubaci dozu cinizma u svoje izjave. A reč je o novom Renaultu 5 E-tech. "Vozio sam taj Renault 5 pre neki dan i pomislio sam da je to predivan mali automobil, a veoma su mi se svideli žuti detalji unutra. Vrlo dobro napravljeno... Voleo bih da ima motor!"
Renault 5 E-Tech
Međutim, za Klarksona je Renault 5 Electric oaza u pustinji kada je reč o dizajnu i ličnosti, jer veruje da novim trendovima – bilo u segmentu s nultom emisijom ili tradicionalnom – nedostaje duše
„Mislim da su svi izgubili ideju da automobil predstavlja slobodu, glamur, brzinu, opasnost, bilo kroz zakonodavstvo ili promenu javne percepcije“, jadikuje Klarkson. „Automobil se više ne smatra nečim uzbudljivim. A to je predstavljeno u amorfnim mrljama koje se danas smatraju dizajnom automobila.
Pretposljednji stub odbrane od EV je pao, ostao je samo @TAKUMI - ca
Smooth veli as silk.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks