Vrijede li ove 26e?
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Na felnu moze,ali ne gledas to vec koja su kola.
Vrijede li ove 26e?
Valjaju za pomocni tocak...mozda. Nikad, ali nikad ne stedi na gumama.
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
Vozim zimsku Milever. Za te pare solidno, a generalno gledano prosječna budget guma.
Tu kroz PG i povremeno vani mogu da završavaju posao ako se vozi normalno. Stvarno je u snijeg nisam probao, jer je auto na kojem su nizak dosta pa i nije za snijeg
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Ne vozim jako i brzo auto, uzeo sam ljetnji set Sava, ostao mi je zimski koji je loš pa me cijena kod ovih privuče. 99% kroz PG vozim.
Ali to sto kaze kolega, vjerovatn ocu sacekati neku bolju ponudu druge marke. Hvala.
E kako ja fino trgovah Savine gume... zvah Vujacic gume , jel imate savine gume imamo, super eto me... Ja tamo u Vujacic u Zetu kad prodavac hladno kaze nemamo savine, da vidim u Castelanu jel ima ? ... ja reko sad sam zvao call centar vas rekli ste da ima. Nema guma ne drzimo Savine...
Ja napolje zovni onaj broj , jel imate Savine gyme , imamo ... a dje se nalazite... preko puta Kipsa pored Skode...
A jada posvadjala se braca Vujacic pa podijelile biznis da kazem
I jedni i drugi Vujacici
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Kad smo kod ovih kineskih guma, najjaca fora je sto ova kineska auta imaju Conti, Dunlop, poneki i Michelin a ne njihove LingLong, Milever…
Prema tome, šta da ti kažem?
Milever MC545 all season. 32.20e po komadu u Castellani na akciji
Bilo koja polovna guma je skuplja.
Da vidimo kako će se pokazati na autu od 200ks
Ja bih ze ljeto možda i uzeo jeftinu gumu jer se po kiši i sl spusti brzina, ali zimi samo viša srednja klasa ili visoka, posebno ko vozi van grada.
Zna se kako se vozi na ovim gumama, a kako na Contiju, Michelinu, Goodyearu
Pažljivo po mokrom, normalno bez preagresivnog ulijetanja u krivine i sl.. Tu do 100km/h će da posluže, ionako ovoga vozi više ženska osoba nego ja...
Na lično mom autu trenutno je Goodyear Asymmetric 6 i on se stvarno pokazao bez greške, o čemu sam pisao prije neđe.
Mora da si nasao ljubavnicu cim si zeni dao auto od 200 konja sa ovim gumama.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
E pa onda si nasao pravi nacin.
NOT.
Opusteno momci
Ne pamtim jesam li u zivotu vozio goru gumu po kisi od Nexena ljetnjeg...Novo auto, a iz fabrike je izaslo s tim gumama, Toyota...manje od 10k preslo, fakticki nove...
Hn-Pg preko Grahova po najvecem nevrijemenu prije 2 noci...
Odma po izlasku iz HN uzbrdo na 50-60km/h cetvrtom pali esp i auto slajfuje kao po snijegu...Maksimalna brzina u bilo kojoj krivini, ma koliko blaga ili ostra bila je 55km/h inace auto bjezi i pozadi i naprijed...
Na Grahovo kad sam stigao, pljusak prst pred oko se ne vidi, bilo koja kolicina vcde stajaca na put povlaci unutra...Auto bukvalno gubi pravac i na najmanju lokvu.
Totalno razocarenje, jer sam vidio da se na nekim testovima kotira prilicno visoko.Vozio sam i polovnih i kineskih i nalivanih guma, nikad slicno nesto nisam dozivio...
Nexen nije OEM guma na Toyotama.
Drugo, prva kisa je opasna, bez obzira na gumu.
Last edited by TAKUMI; 13-09-25 at 22:29.
Kolega uzeo u kompezaciji bmw,lik mu rekao stavio sam ti nove gume,servis bla bla.
Kolega na sjever, izlaz sa auto puta ,spasio ga sistem protiv proklizavanja i sto nije bilo drugih auta pocelo auto da plese kako mu je dodao gas na mokro.
Gume nove Opals 245/40 r19.
Sent from my XRN 12 Pro 5G using Tapatalk
Svaki dan gledam skupa i bijesna auta na snj gumama.
To je ono kad pođu u prodavnicu pa traže "daj mi neke fine gume a da nijesu preskupe" pa im prodavac kaže "ove su ti odlične, sebi sam ih uzeo"
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
Nema prevelikih,samo ima malih ruku
Kasnis na casove...Originally Posted by TAKUMI;[URL="tel:6206248"
Jeste OEM guma, i na gugl ti pise...
3 nove toyote imamo, 2025 godiste, na sve 3 su Nexen gume
Ne kasnim ja na casove, i tvrdim da Nexen nije OEM za Toyotu.
Evo sta kaze sajt Nexena:
Nexen is a popular OEM tyre supplier for many car brands. OEM, short for original equipment manufacturer, means that the tyre company designs a tyre model specifically for a brand new vehicle model upon its release. The tyre is rigorously tested by car manufacturers for added performance, safety, and fuel efficiency parameters. Nexen is the approved original equipment supplier for prestigious car makers such as Volkswagen, FIAT, Chrysler, Hyundai, Porsche, Chevrolet, Peugeot, Suzuki, Mitsubishi and Renault.
I jos jedan:
E sad, reci ti nama, je li to Toyota ili Peža sa Toyotinim znakom?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks