Kupuju se zato sto ljudi nemaju vremena za guglanje a i najjeftinija su.
Kia je isto sto i Hyundai.
Opet ti kazem, nemoj zbog mene da…
Last edited by TAKUMI; 03-09-25 at 00:29.
Prema tome, šta da ti kažem?
Ne volim Reno (mada ja ne volim ni Volvo jer mi je ružan) ali generalno ljudi se ne žale puno na njega.
ja sam misljenja ako kupis dobar auto , ocuvan i redovno pazen nemas brige ili makar su sanse minimalne da te o jadu zabavi ali takav auto kosta ... ako kupis krpljavinu ili auto koji je odrzavan i popravljan samo kad mora onda racunaj da si kupio i doveo narkomana u kucu
Takodje dje se svi zalete je kilometraza, a sreo sam dosta kola sa 100kkm a da su kanturina
Sto se tice Megana 1.5dci (pominjao sam vec vj,) evo ga u familiju kupljen star 2 godine sa 100k km (bijeli vj. bio dostavni u FR cim je i presao 100kkm za 2god.) , 8-9 godina kasnije (danas ) 250kkm na satu , mimo velikih servisa i redovnog odrzavanja radjena je dopuna klime i zamijenjen je druk lezaj jer se cuo, lamela i korpa (sa lamelom i korpom se moglo jos barem 100k ako ne i vise al kad se vec skidao mjenjac i to je zamijenjeno) .
tada je bio mozda i najskuplji Megane na autodiler, ali je bio i kao iz salona.
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
kilometraza o autu gotovo da ne govori nista...
moj 1.5dci je kupljen nov u alliance sa 0km i presao je 208 hiljada kroz podgoricu...
koliko je taj motor radnih sati i sati nabrijao cekajuci semafore i guzve to sami bog zna.
koliko je puta upaljen i ugasen, ugrijan i oladjen, koliko je puta ubrzao-usporio, presaltao se itd...milijardu ciklusa.
I evo se kotrlja.
Da je na otvoreno garant sam s istom satnicom mogao prec 600k km
Last edited by Laz; 03-09-25 at 17:13.
Reno Master, kupljen nov, više je kod majstora nego što se vozi. Mjesec dana od kupovine krenuli problemi, vele neki senzor, pa ovo, ono, muljanje dok nije izašao iz garancije, i onda odma znaju šta treba 2.5k vele.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
#fakenews
I mi smo uzeli Master, kamionet onaj, služi dobro časti mi. Ja sam prvi bio da se ne uzima Reno kad je takav tip auta u pitanju ali da kucnem odličan. I to je prešao 140 hiljada za 2ipo godine
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
1.5 svi u, možda, najgoroj šasiji (Renault Kanggo prve generacije, redizajn) je gurao bez ikakvih problema i kvarova (još uvijek gura). Najkompleksnija stvar (i jedina koja se pokvarila) na njemu je radio. Ako neko pita mog brata koji je najgori automobil odgovoriće Reno ,(imao Senic druge generacije) jer nema šta mu se nije pokvarilo na tom automobilu, završio na otpadu.
Sent from my Motorola 8400
Moj drug je vozio Lagunu 7-8godina kleo se u nju, na osnovu njegovog iskustva kupio mu je i brat e ta je vise kod majstora bila nego sto se vozila.
Vozio sam Golfa, trojku, četvorku, peticu.
Više sam kod majstora proveo nego na put.
Kupio sam Clio, do sad samo redovan servis evo 3 godine.
Jer si kupovao lesine sa tropa motorima za par hiljada evra,pride su trojka i 4vorka najgori golfovi ikad.petica je autina i dan danas za sve renole ikad napravljene,20 i kusur godina kasnije.
Ima i toga ali trojku sam vozio prije 15 godina a četvorku prije 10.
Petice su odlične, posebno bankine i problemi s rđom, takođe malo imaju problema s diznama, pumpama, turbinom a ostalo je sve ok.
E da "malo" više troše, oko 9-10 kroz grad a Renola oko 5.
U trap sam samo gumice balans štangle mijenjao za 3 godine a u ove golfove kompletan trap na svakog svake godine...
Trojka je jedino imala manu limarijski, inače motori su im jedni od najboljih, četvorku su još više poboljšali
Petica je 0 bodova, najgori motori ikad, jedina joj je prednost zadnji trap. Da je bolji od Renaulta, bolji je svakako
Problem je što se kupuje leš koji je obrnuo 500 000km uz upitno održavanje pa se o jadu zabaviš
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Trojka je imala losu zastitu od rdje. Cetvorka je bila OK, one prve verzije sa 1.9 90 KS. Petica je losa. Sestica, sedmica i osmica trop.
Prema tome, šta da ti kažem?
Sve je bolje cak i bkd 74kw cumuras je bolji od 1,5 dci-ja koji toboz ne trosi nista ali sigurno ne moze nikud.
Ne moze nikud naspram cega?
Zbog takvih stvari i pitam naspram cega. Golfa, kie, hyndai, auris, focus? Udju ljudi iz svojih bmw, audi i mercedesa pa kazu ovo ne vuce. A ne vuce realno
ziva istina,prosto gori dci koliko je jak![]()
Za te VW tarabakulice munja![]()
Megan patka 2.0dci je ubjedljivo najgori auto koji sam imao, a imao sam svašta, od Kedija 1.4b, preko Kia-e Joice i Fiat-a Palio, do PT Cruiser-a.
Za dva mjeseca vlasništva, dva puta sam ga gurao da siđem sa catare. O topljenju unutrašnjih plastika na Bokeškom suncu da ne pričam. Pukao mi film i prodao ga, čudom nekim otišao je za 3-4 dana i dan danas ga vidim da se vozi... Svašta.
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks