Da neko obijasni ovim šumarima I brđanima zaposlenim na aerdrom da se i avioni mogu sidrit.![]()
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Scuric, samoproklamovani mag za avijaciju.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Da neko obijasni ovim šumarima I brđanima zaposlenim na aerdrom da se i avioni mogu sidrit.![]()
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
Možda jedan bazen da im se iskopa za početak...
Poslato sa pisaće mašine Fold 7
........... Ż\_(ツ )_/Ż............
ne budite na kraj srca - nama su se lucki kranovi isprevrtali jer nas je vjetar iznenadio, a ne avioncici
Lako je kritikovati, treba malo izac na platformu i radit, vidjeli bi sto je aerodrom i koja je to robija… greske se desavaju i na najvecim aerodromima a ne na ova nasa dva jada sa nasom opremom i nesretnim skolskim centrom…
Sent from my iPhone using Tapatalk
kad bi ljudi govorili samo ono sto znaju...kakva bi tisina nastupila...
visio sam ja na platformu civilnu i vojnu skoro 2 godine i mogu reci da je vecina posla koji se tamo obavljao bila kombinacija improvizacije i amaterizma
i da sam iznenadjene sto nije i grdje bilo i sa redovnim kisevima
mogu misliti koje je stanje danas, godinama kasnije, nakon bas dosta dosta namjestanja podobnih umjesto sposobnih
ima tamo strucnog svijeta, ali je falilo za pocetak bas masu organizacije, pa onda svega ostaloga
Sidrenje malih aviona se radi u prisustvu pilota, vlasnika letilice, i on je taj koji zna najbolje svoj avion i kako ga obezbjediti. Ovo mi se cini da je samo lose bilo odradjeno…
Kad se usidri kako treba nema toga vjetra koji ce ga pomjeriti osim da ga polomi vezanog…
Svakako je to incident koji nippsto ne smije da se desi, ali me samo nervira sto odmag svi po osoblju koje radi na platformi pospu paljbu kako ne znaju svoj posao. Iz licnog iskustva tvrdim i znam da su to ljudi koji itekako znaju svoj posao i mnogo dobro ga rade, jos da imaju opremu koju stvarno trebaju i imaju po velikim aerodromima…
Nas aerodrom ne gledati kao cjelinu, on se sastoji iz dva dijela, air side koji sve one cifre prebaci preko ruka bukvalno i land side, administracija za koju necu trositi rijeci, svi ih opisujete redovno i tu ima dosta istine…
Na aerodrom nema hangara?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Nisam siguran kakva je procedura jer mi se nije desilo nista slicno, vjerujem da ce ici neka istraga i utvrdjivanje krivice…
Svjedocio sam ostecenju oplate aviona neposredno pred polijetanje, djelimicno neospravno sredstvo, manjak ljudstva, premor, forsiranje da se sto prije zavrsi rotacija…
Odmah je prijavljeno sto se desilo, zaustavlja se sve, pregleda se avion, ako moze da poleti ili ne… u ovom slucaju je saniran na licu mjesta, otisao je bezbjedno, sacinjen je zapisnik, date izjave… na kraju osiguranje je pokrilo stetu, radnik nije discilinski gonjen, jedbistavno su to atvari koje se moraju desiti, ne moze drugacije i samo je poenta da se sve prijavi odmah a ni slucajno precuti… tako se desavaju tragedije…
Ne znam sto bi ti rekao, sidrio sam ih mnogo puta, nije bilo problema, ne moze ih ni biti. Ocu reci ako ispostujes proceduru koja je propisana za tu radnju ti si zavrsio svoje. Sve je pokriveno kamerama, ne radis to sam… kad se vec ovako desi nesto onda ili nije dovoljno sidara postavljeno, ili nisu adekvatne sajle, konopi… ko zna cime su vezali. Mozda nije nos ankerisan, nego samo krila… tu je moralo biti dvoje, troje ljudi… supervizor, kapetan, rukovaoc… pa neka se popricaju…
Dolje u Tivtu imaju mnogo vise tih malih aviona na nocenje, mozda im je i prifalilo opreme… ko ce ga znati…
Aerodrom u Tirani postavio rekord 50892 putnika i 298 letova u jednom danu.
TIA 4 Avgust 2025 god.
Aerodrom Podgorica rekord 11313 putnika i 56 letova u jednom danu 1 Jul 2019 god.
Aerodrom Tivat rekord 11233 putnika i 58 letova u jednom danu 30 Jul 2018 god.
Izgleda kod nas slijecu avioni veceg kapaciteta putnika....
Da je vjecna
dje se svodimo na ono sto ja pisah - ima strucnih ljudi, ali je sve improvizacija i amaterijzam
jer razmaknes grupu ljudi koja mozda i nije dovoljna za posao, a po kancelarijama ne znaju sto su dosli na posao
bez opreme, bez plana, bez organizacije je nekad bilo
Kad smo kod vezivanja, sjeticete se da su nekad koristili vjezbovne avio bombe od vojske da za njih vezu krila (mozda i dalje koriste nisam godinama na stajanku)
nama je super s kakvim sredstvima se radi
dzaba sva strucnost i entuzijazam kad su sef i sefov sef i tako redom cesto namjestenici koji o poslu veze nemaju
Napredovali smo, sad se koriste postolja od suncobrana.
Amaterska firma kao 90% drzavnih firmi. Nadam se da ce se privatizovat u sto skorijem roku. Jedini nacin da svi dzabalebarosi I politicki ubaceni likovi dobiju nogu u guzicu. Najveci problem sto se greske iste greske desavaju vise puta a odgovornost niko ne prihvata. Dobro je proslo prvi put, dobro je proslo I drugi put. Sto treba da se desi treci put da bi neko odgovornost prihvatio. A da moze da se desi bilo sto jebiga oni su tu samo platu da primaju. Zastidje od firme kao I sve drzavne firme.
tehnoloDJija
teske su FABovke cementare, ovo je lakse![]()
guma puna betona kao sidro oooo zemljo otvori se
e zamisli onda neki amater entuzijasta leti oko svijeta, misli dolazi u neki glavni evropski grad, a onda mu ovo dokotrljaju ko da je u kambodzu sletio
to sto vecina psoao vidi kao mjesto dje treba da se provuces od prvog do prvog da bi primio platu je mnogo siri problem od drzavnih firmi... nagledao sam se ja toga i u korporacijama i ko privatnika i svudje...
bas kao i kod drzave, imas dio strucnih i odgovornih ljudi koji su tu da daju svoj maksimum i njih onda svi kvalitetno zajasu - ne treba ti vise od dva tri susreta sa firmom da ulovis ko su ti ljudi
Impresivna scena juce na PG aerodrom, 4 aviona poredjana, elem
Nekim cudom slecela dva aviona u PG juce skoro istvoremeno
Mi (airmne) iz BG i Ryanair odnekud
Parkirasmo nas divni embraer (bilo pet beba nasmijanih, prelijep prizor) na jednu stranu, irci na drugu
Krenusmo put zgrade i nas zaustavise sa svim tim bebicama postavise traku da u zgradu udju prvo ryanerovci
Stojimo 10 minuta tako da i poslednji putnik iz ryan udje u zgradu
Onda makose traku ali opet nas zaustavise na ulaz u zgradu da svi prodju pasosku
Ja rekoh gospodjice mozete li nam pojasniti zasto cekamo jer mi sad ne zelimo da udjemo u avion nego na carinu ona poce da kokodace. Ja rekoh pa nidje ne postoji ta praksa vec ljudi sa po 30 letova ulaze u aerodrume niko ih ne odvaja
Tu se sad ukljucuju i ostali i na kraj ona kaze mup naredba
Jedan stariji covjek, primorac bi se reklo po naglasku joj lijepo rece. Trebali ste da kazete odmah jer vas dvije ovdje svi gledamo kao budale
I na kraj morala je ova da prodje ispred nas svih i da doda papir policajcu koji on nije ni pogledao
Ima li imalo svijesti ako nema pameti u ovu drzavu
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Pametna zamisao ACV-a... Mozes misliti kako je to zabavno u sred ljeta s jos jedno 2 aviona kad se desi da slete u 15 min
Satelitski resiveri/oprema
Nazalost kapacitet pasoske kontrole. Fali sluzbenika MUP-a. Obicno prolaze oni koji prije imaju let. Cak I da drzavna firma ima I vise nego dovoljno sluzbenika, MUP je usko grlo. Bukvalno fali ovih sto lizu prste, lupaju pecate I jednim prstom u komjutor kucaju sa obadvije ruke.
Mozda im je panuo Telenor internet
Jel realno da su Aerodromi u tekucoj godini opsluzili 3 000 000 putnika. Znaci sva ona prica zbog gubitka lowcost kompanija slusajuci razne gradjanske aktiviste,razne nvo,opoziciju,cgi.. i ostale je Pala u Vodu. Svasta e smo bili propali
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks