Ne bih da bacam špicu ali zanimljivo je takodje da su osvajači Wimbledona osobe koje su bile dopingovane i bile kažnjene tricavih 1 odnosno 3 mjeseca za to, za sta bi bilo ko drugi iza kojeg ne stoji Nike bio kažnjen pa makar godinu...
Kapitalizam bajo
žrijeb za us open.
novak
https://x.com/jmgmoron/status/1958562089795998137
baš nejasno šta očekivati. bez ikakvog meča od onog polufinala w do ovoga miks dubla od prije neki dan. izbjegnut sinner do finala ali tu je carlos u polufinalu.
carlosov i sinnerov žrijeb.
https://x.com/jmgmoron/status/1958561233499521382
opelka ako bude servirao kao što zna možda odvede jedan set u tb. daniil je totalno van forme al u ny je uzeo jedini slem (igrao i finale) tako da je ovo dosta nezgodan protivnik za osminu finala.
https://x.com/jmgmoron/status/1958562041972543945
sinner opet lagan žrijeb. mada je on na hardu stvarno mašina tako da tu sem carlosa njemu teško može naškoditi.
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
https://x.com/Djoko_UTD/status/1958925602754634238
bila i ostala omiljena teniserka, da nije bilo povrede bilo bi tu i više titula, uzela je sva 4 gs. imala je harizmu i senzualnost kao niko prije a i posle nje. svaka čast anni, al masha je za klasu ispred svih teniserki koje su punile naslovnice. sjećam se onog finala wimbledona kad je razbila serenu i kad su je svi proglasili budućom višestrukom osvajačicom slemova. kako se samo vrnula nakon povrede i uzela ona dva rg, dje je pokazala kolko je velika jer je igru totalno podredila. ne mogu prežalit ono finale wimbledona iz 2011. godine. kvitova je odigrala meč životav i toga dana bi dobila i serenu da je igrala sa druge strane. nadao sam se da će se vrnut i pokazat klasu još jednom.
juče je ušla u tenisku kuću slavnih a govor je držala serena wiliams.
da citiram najbolju tenisku stranicu na internetima:
Uz nju sam odrastao, pratio svaki njezin meč, pisao joj pjesme i eseje, gledao na nju kao na neku boginju poslanu s drugog svijeta da ovaj naš učini ljepšim.
Najsexy vrisak od kad postoji wta!
...
novak fizički nije baš spreman bio jutros, pogotovo u drugom setu. kad je to nekako pregrmio onda je lagano riješio.
ipak meč dana se desio rano jutros. daniil vs bonzi. bonzi je servirao za meč kada je fotograf ušao na teren misleći da je kraj meča. tokom svog tog cirkusa medo je stiga' i da se posvadja sa sudijom, eo situacije.
https://x.com/josemorgado/status/1959822521521312216
sem toga, daniil je imao par pa zanimljivih gestikulacija. da bi sve začinio nekakvim ludačkim lomljenjem reketa. btw, daniil se posle 0:2 i ovako spašene meč lopte vrnuo, uzeo 4ti set sa 6:0, u petom imao 1:0 sa brejkom pa onda 3:2 (takodje brejk viška), i onda propustio par brejk lopti. daniil je samo jednom prošao prvo kolo slema ove godine.
dobar old skul vajb carlitosa.
https://x.com/usopen/status/1960092732493303989
Kako igraju ove dvije zverine, ovo nisu istine. Stvarno mislim da bi bila zestoka klanica izmedju Velike trojke u njihovom prajmu i ovih monstruma. Pocinjem da mislim da se dopingovanje toliko unaprijedilo, da oni vise i ne mogu da detektuju kakvi stimulansi teku njihovim venama.. ovo je nerealno...
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Mislis da ameri i rusi ne bi spricali svoje onda?evo i medo nemre se sastavi sa glavom godinu dana,rubljova vise ne mogu ni da pokusam da gledam jer je zlocin da se uopste seta slobodan kamoli igra tenis.
Sto se tice njih dvojice mislim da su trenutno na nivou stena i delpa tj vrhunski specijalisti koji imaju srece da im je konkurencija tropa.njima seldon igra polufinala,da ne pricam o dokazanim prevarama...ova trojica,pa cak i marej su mnooogo daleko.
Ja bih volio da si u pravu, ali u kojim to elementima su mnooogo daleko? Nema toga sto oni ne znaju, pa jos vrhunski sve sprovode u djelo. Alinista od toga njih ne cini zverinama kakve jesu, vec sto imaju snagu! Nerealno jako udaraju cijeli mec! Sinner varijacijama, uglovima, taktikom.. ne moze Novaku nista! Ali on ga cijepa snagom! I Karlos jako udara, ali zna da se odmakne od osnovne, pa Novak moze da reaguje. Ali ovaj zagrli osnovnu i puca kao da nema sjutra! I to sve kao kompjuter precizno. Pa Novak bukvalno sanse nema protiv takvog stila. Vidjeli smo, ni Alkaraz na njegovom Vimbledonu. Ne mozes, prosto, ono je mat kombinacija. Dosadasnji velikani nikad nisu onako udarali. Kalkulisalo se sa energijom, jer ne mozes cijeli mec. Ali ovaj cijepa li, cijepa...
Realno ne mogu ni da prismrde velikoj trojci, da se ne zajebavamo.
Novak ne može ništa Sinneru samo zbog 40 godina a Carlosa i dalje može da klepi, u tim godinama, o čemu više pričati...
tsitsipas ove godine nije prošao drugo kolo na slemu. od onog finala rg '21. godine kada je imao 2:0 i novak ga okrenuo on ne postoji ka igrač. dovede gorana za trenera i makne ga, time je pokazao kako gleda na svoju karijeru.
što se tiče carlosa & sinnera vs novak, rafa & roger. široka je to tema. carlos je vrlo vjerovatno najtalentovaniji teniser koji se pojavio u skorije vrijeme. njegov plafon je mislim viši od sinnerovog samo nije tolko konstantan. sinner je na hardu mašina, uzeo w, na rg bio blizu. o njegovoj igri je manje više sve rečeno. ali taj momak je morao ovu sezonu biti van tenisa i uvijek će uz njega stajati činjenica da je bio dopingovan i da su mu svi progledali kroz prste.
carlos je najsličniji novaku. kretanje, defanziva, klizanje čuveno po betonu koje je novak radio bolje no iko (iako je to mnogo opasno). činjenica da novak recimo priča o njemu na taj način, mislim da dovoljno govori o njemu kao teniseru.
Karlos nema nista elitno sem donekle forhend i npr sten iz neke 2014te ustanut na desnu bi ga izbucao kao krme masan dzak a o zdravom delpu na betonu da ne pricam.a siner sa marejem na travi nema sta da trazi,da ne idem dalje.
Alkatraz mora defanzivu da i to debelo digne,ako ne i servis pa da pricamo o tri slema po godini i to u ovoj krs konkurenciji dje mu je cetvrtfinale prevara poput oze alijasim trte vrte polufinale seldon tragedija a finale siner ili novak od 40g kojeg vise zanimaju fitnes instruktorke i bjezanje od lude zene nego tenis.sta ce njih dvojica da cine kad im uleti elitni server ili nedajboze defanzivac...
da nema elitno ne bi moga' uzet novaku onaj w '23. ajd ono finale '24 je druga rabota. ovaj je doša' nakon operacije plus je tu pariz bio već u mislima. carlitosov fh je mnogo moćan i generiše iz njega nenormalnu snagu. sa bh strane zna takodje biti jako opasan a servis popravlja. sem toga ima tek 22 godine i može biti samo bolji.
ja razumijem tvoju poentu, ova tri ludaka plus murray, wawrinka i delpo (zdravi), su tenis digli na nivo kakav će teško biti ponovljen. ali ova dvojica kad ga igraju su mnogo dobri.
zato sam i napisao ono 'trenutno'.kakvu transformaciju je siner doživio samo sa malo gela i dva polukrštena žrijeba...ne oduzimam im ništa,ali iskreno mi se henja od te priče vau šta oni igraju,a kao da je juče bio onaj sten novak masakr u australiji,ono finale sa nadalom...
gore sam pomenuo. svaka čast sinneru na svemu, ali vazda će tu biti doping. i 'kazna' koju je dobio.
odjednom smo prestali da gledamo vrhunske mečeve u završnicama mastersa i slemova i zato dijelom kad ova dodju i odigraju recimo finale rga mi svi skočimo. njihovi mečevi su stvarno sjajni al meni lično nije to još kao finala novak/rafa/roger. ili oni mečevi novaka i wawrinke u parizu ili melburnu.
Drugovi, ovakvu snagu niko od ranijih sampiona nije imao, bez kad se namjesti za udarac. Siner, taman mislis bacio si ga u defanzivu, a on iz raskoraka i polucucnja nekog opali projektil u cosak, nije bitno sa kojeg krila. A daj, brate, to ne moze tako.. nikad nije moglo... Novak je znao da sokira sa onim spagama i kontrama iz bekenda, ali iz cucnja skoro nikad, a sa forhenda, kad je u defanzivi, uvijek je rezao loptu, greote.. Ova budala ne zna za to. Vazda puca bombe. Makse tamo...
Na konferenciji posle meča, iskazao je zabrinutost za stanje svog tela, rekavši da je “više zabrinut nego ikada pre” zbog fizičkih opterećenja, i da mora da prilagodi treninge i oporavak
Eh, poseeri se, veseli se.. dovidjenja, prijatno...
Pih...
Nije tenis ni glavna ni sporedna najbitnija stvar u životu...
Svaki dan je dobar za upiranje.
Mozda.. ali u mojim ocima veliki teniser zasluzuje veci respekt nego veliki igrac bilo kojeg kolektivnog sporta. Fudbalski majstor moze da ima los dan i, opet, zahvaljujuci svojim drugarima, njegov tim moze da dobije mec. U tenisu ako imas los dan, ugasio si ga...
Jasno, ali pazi dokle to ideStalno neko mjerenje tuđega mugabea, i ukazivanje na impotenciju
![]()
Svaki dan je dobar za upiranje.
Baš lagano odradi Štrufa.
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks