Pazite ovu hipokriziju Pošte Crne Gore - obustavljaju slanje paketa ka USA zato što je USA odlučila da svi paketi idu na carinjenje i da nema nikakvih izuzetaka (do sada se nijesu carinili paketi do vrijednosti 800$).
Bukvalno isto je Crna Gora uradila i ukinula de minimis klauzulu i sad mi kao nešto sankcionišemo slanje paketa za USA i solidarišemo se sa ostalim zemljama. Stvarno teško licemjerstvo i neznanje.
![]()
Ali mozes komotno preko DHL/UPS/FedEx
lol
Ne radi se o tome nego što su sve pošte Evrope obustavile slanje jer nije definisano ko, kad i na koji način obračunava tarife.
https://apnews.com/article/us-tariff...dfe2ac418cd907
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Kakav jad od ovih ECSCAA********** pošiljki. NIkad za nikad..
Iljadu godina ne porucivah nista s aliexpresa, kako ide ovo sad?
neki paket cekam, stigao je u cg, oko 73eura je bio sa postarinom
Zvala me neka gospodja sa carine, da joj posaljem na viber detalje i dokaz za placanje...
Poslao sam i to je to...
Medjutim paket danima ne mrda sa Carinjenje pošiljke u toku.
Treba li da idem tamo ili sta?Jer sam ocekivao da ce mi ga donijet postar i trazit 20e za pdv i to je to?
kao sto rade za ove manje posiljke?
Da, tako rade, međutim ako sumnjaju u vrijednost pošiljke jave ti se i traže dokaze. Polako, da se nakane i donijeće ti ga.
Jedina normalna je tamo jedna starija zena. Ne znam ko te zvao. Ostalo je sve drsko i bezobrazno. Isto su mene odugovlacili za telefon koji sam porucio. Cak je jedna mrsava zena-djevojka rucno napisala otprilike cijenu telefona pa su htjeli na osnovu toga da mi caraine!!! Pazi samo cime se bave!!! Onda sam poceo da se svadjam i ubjedjujem da to nije na kutiji moglo biti jer mi je prodavac slikao prije slanja. Prodavac je naveo pri slanju vrijednost posiljke 75€. Ona stavila preko 100€ i tvrdi da je to cijena dok nisam pomenuo da imam slike i da nista nema na kutiji. Ipak su carinili na 75€ jer salje fizicko i moze samo do 45€. To im je bilo obrazlozenje.
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
Carinik ima diskreciono pravo da procijeni na koliko hoce. A ti prilozi dokaze koliko si platio. Izvod iz banke, screenshot iz mBank…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Naravno ne govorim o tome i to sam im poslao jer su me prethodno zvali da posaljem. Čitaj dobro sto sam napisao. Ona je tvrdila da je to cijena koju je ona napisala da je napisao prodavac.
Uzasno je neljubazna bila. Nastavio sam razgovor sa ovom starijom zenom i carinikom i zavrsio sve.
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
Last edited by CYBUG; 29-08-25 at 07:19.
Naplacuje li DHL unaprijed carinu, pdv, troskove ili prilikom isporuke ?
Svi sa kojima sam do sad porucivao uvijek su trazili nesto unaprijed, izvod iz banke ili slicno. Na DHL trackingu pise CLEARED CUSTOMS i DEPARTED FROM LOCAL DISTRIBUTION CENTER.
ebay je u pitanju.
Cekam neki paket sa amazona, stigao je prije par dana u cg, cekam ga svaki dan, i sada citam We’re sorry for the delay. Your package is still on its way and we estimate that it will be delivered on or before September 16. If you haven’t received it by then, you can request a refund the following day.
Popizdio sam
Možda je to već pomenuto, ja sam zgranut da se iz CG ne može dodati kreditna kartica za kupovinu u Microsoft Store.A support tel za CG nema, dok BiH, Srbija, Makedonija itd imaju podršku…
Zvao me u petak dostavljac iz NTC. Nisam bio kuci i on predlozi da mi donese posiljku u ponedjeljak....do danas nista, broj mu iskljucen, NTC se ne javlja, a ne odgovaraju ni na dva emaila sto sam poslao...veselo
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Mene zvase iz UPS a kazu neko napisao da mi se paket vrati posiljaocu, ja u soku, cekam da dodje a oni da ga vrate.
Reko niko me nije zvao do sad neznam o cemu se radi, videce dako srede.
Naruceno sa aliexpressa treceg septembra sve dobro krenulo medjutim danas pise:
We were informed by the carrier that your package could not be delivered and is marked "Delivery failed".Please contact the carrier for more information. We apologize for any inconvenience.
Taj traking kod ne moze ni da se unese u track trace posta cg neki xxx trazi koji li djavo a na drugi sajt gde ukucam sto je navodno povezan sa postom cg a mozda i jes tacan (17track montenegropost) tu pise
The carrier has not updated the information or try switching carrier and then check again.
Je li neko imao ista ili slicna iskustva da nije neki bag ili slicno?
Last edited by Micko357; 12-09-25 at 16:17.
Amazon opet se ubrzao…
Poruceno u ponedeljak
U srijedu poslali, u petak stiglo u Pg…
Pretpostavljam da prije utorka, srijede nece kod mene…
Ja sam porucio nesto 03.09. niti je naplaceno, niti poslato
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Meni svaki put pise delivered (a dostave posle dan; dva)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Za Amazon je delivery kada ga UPS preuzme kod nas.
Jer UPS tako čekira, zbog provjere papira.
Provjerite na tracking ima li da piše PPW.
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)
Bookmarks