Nisam ove godine jela u La Tavolu, ali smo znali da uzmemo često i hrana je vazda bila fina. U Borovu šumu nisam bila sto godina, pominjali su mi Sapore di mare. Radi li još ona La Tavola onamo u Štoj?
Inače, sasvim slučajno neki vikend završih u restoran Oda, Budva, ali naselje Podostrog, nisam nikad zalazila u te krajeve, nego mi je drugarica iz Maina pa aj produžismo do tamo da se ne zavlačimo kroz Bd. Restoran je gruzijski, probali smo svašta nešto - hačapuri, hinkali ( tijesto sa sirom u oba slučaja, ovo prvo je kao turski pide, a drugo kao dumpling u kineskim restoranima ili pierogi ), patlidžan sa namazom od oraha, povrće sa začinima ... Na kraju napoleon, medovik i štrudlu sa višnjama. Sve to bješe skroz fino, usluga je super, imaju lijepu terasu, vratila bih se.
Koje kobasice probat, pitanje za ove što su često tamo ?
Sent from my S25 Ultra using Tapatalk
Da se zahvalim na podsjećanju za La Tavolu u Ul kolegi sa foruma, bili smo sad za vikend - porcije ogromne, hrana ukusna. Jedina zamjerka je bila slanoća jednog jela, ali dešava se. Odličan pizza hljeb. Špagete bolonjeze, cezar salata, salata sa piletinom, piletina sa mocarelom i sosom od bosiljka, jedna grčka salata i jedan rižoto sa povrćem, korpica tog hljeba, 4 koka kole, dvije kafe i jedna kisjela - oko 50eur, a uzeli smo i ostatke hrane da ponesemo jer je preteklo ( a to se rijetko dešava hah ).
Mene zanima, ima li se gdje u Pg pojesti dobar dobar kolač, a da nije u Čaroliju? Ne sviđaju mi se kolači iz Slatke magije, sladoled im je odličan, ali kolači mnjah. U Deliciju smo uzimali torticu za rodjendan, fina je bila, neka čokoladna. Švarcvald mi je suva i ne sviđa mi se fil. A i više bih tako negdje da ima da se lijepo sjedne, popije kafa i pojede kolač?
Naručih brauni prije neki dan u hard rock, aj veli drugarica podijelićemo jer dođe u onu čašu sa sladoledom i šlagom kao slatkiš za dvoje - ništa grđe u životu svom nisam probala, a ja mogu i pošećereni opanak da pojedem.
Dva omleta, jedna kafa 5 eura trebinje bingo trzni
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
A dje, aj podijeli molim te
Posto ja na to ne naidjoh
Trebinje je postalo itekako skupo za krkanluk poslednjih par godina
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
@kaemSe napisao je Bingo TC
Svaka moguća preporuka za Bosiljak piceriju u Zemunu.
Kako stići? Sa Zelenog Venca autobusom 705 ili 706 do stajališta Branko Radičević, pa pješke.
http://www.youtube.com/watch?v=FliGuYrDla8&NR
Mr_G_rUzNi aka mrG1
Čuh da u Baščaršiju imaju odličnu ledenu kocku, ne mogu se nakaniti da odem da probam. Ja nisam preveliki ljubitelj slatkog but when I do - Volcano u Hemeru.
![]()
Dobra je ledena u Baščaršiju
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Znaci sufle nije dobar naziv vec ga preimenovase
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Evo 10 godina se ovako zove, u suštini pravi naziv je lava cake. Sufle je u čašu![]()
Last edited by BiTrAtE; 25-08-25 at 10:35.
Isti matrak ka u Deltu.... samo sto kod nas nemas omleta ispod 4 eura
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ribar 2 u Baru kod Zelene pijace, izvrsna je hrana. Lignje 10eura, piletina u sosu od šampinjona takodje 10€ oba jela bez greške a za lignje sam i te kako zahtjevan.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
diana opet dominira sa kolačima. vrnuli su se, jako.
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Ako koga put nanese u BG do Vidikovca, svaka preporuka za Babušku - pizza ubija...
Malo je neugledna lokacija, na okretnici 23-ke ali tamo smo redovni
Stivale, isto na Vidikovcu, je isto za preporuku, ko hoće više fancy i skuplje mjesto
Sent from my RMX3311 using Tapatalk
Stivale top bio prije par godina
Sent from my phone
Ako vam paše Babuška, onda čekirajte Lorenzo i Kakalamba. Jes podaleko od Labudovog brda, ali onako opičenu kombinaciju kuhinja (Pirot vs Firenca) nisam u životu gledao, hrana standardno vrhunska i jela su baš pažljivo birana, vinska karta skroz iznenađujuća, a i ne varaju na konjake.
Ambijent ne bih ni probao da opišem, ono treba viđet. Ili ćete uteć vrišteći, ili ćete ga obožavat do ludila.
Ono što mi ga baš odvaja, konobari. Rijetko sam onako sretao- i rijetko školovani, i sa rijetkim zadovoljstvom ga rade, poduplaju ti svaki merak.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Haha. Zivio sam 30m od njega svojevremeno. Rado ga se sjetim
+1 za Lorenza i Kakalambu, super mjesto
Sent from my S25 Ultra using Tapatalk
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks