Cekaj ovo sve ide na onaj 320d karavan?
Sa 300000 km, uzmjesto da uzme TRITEIPET i da se vozi ka gospon.
Prema tome, šta da ti kažem?
Cekaj ovo sve ide na onaj 320d karavan?
Stiglo...izgleda bas dobro, samo da bude pasovalo
Takozvani splitter blade propeler, odnosno 6+6 lopatica(duze i krace lopatice)...trebalo bi dosta dobar spool i brz odziv na gas iz malih obrtaja...
Odokativno malo agresivnija zakrivljenost lopatica, i veca povrsina samih lopatica, jer je centar ovog cnc propelera tanji nego kod fabrickog "livenog" propelera gdje je potrebno vise materijala...i lopatice su tanje i ostrije, samim tim ima manje mase da se "zavrti"
evo ga fabricki mrco posle gomile kilometara, svakako mu je bio prijeko potreban remont:
![]()
Last edited by Laz; 11-08-25 at 20:07.
Kako ce ovo da zvizdi…
to je bonus
salim se, ne bi trebalo, fabricki air box nije restrikcija za dodavanje snage, a nevjerovatno koliko prigusi sve te zvukove...jer cim maknes crijevo, cuje se ka oni japanski motori sa 1000ks
Resonator delete?
Ocekujes da ti novi M5 700 konja i 2600 kila dodje na Conti, Michelin…ne nego na Hankook Made in Hungary.
ljudi se kao razumiju u kola, a niko od vas ne mijenja ulje u interkuler
![]()
Ovo je dusu dalo za iberturu.
hahahahaha, ovo sam zapravo prao onaj veliki polovni IC sto sam uzeo, ovo je mjesavina benzina i uljnog filma sto je bio unutra...
koliko je dosta dana da ispari benzin, da kakvu eksploziju ne napravim kad ga upalim?
a moj mogu mislit na sta ce da lici kad skinem, jer u njega curi definitivno
Benzin sad ispari za 10 minuta, a valjalo bi da uspes 2 bice brejk klinera unutra.
imam dvije boce carb cleanera, jel prejako to?Originally Posted by TAKUMI;[URL="tel:6198871"
Na moju odgovornost.
Oprao, izduvah ga sa obije strane ovim najjacim einhelovim duvacem, taman precnik cijevi isti...
I dobro je sto sam se sjetio ovoga, krajem oka sam vidio da je izlecelo nesto...Ne znam sta, al je moglo u motor da zavrsi
![]()
takume, mozda bih zamijenio ulje u manuelnu getribu zbog povelikog broja kilometara?
chat gpt/real oem/i broj sasije kazu ide ulje sa MTF-LT-3 standardom, staje 1.3litra ...sto je kataklizma
da li da pitam u Voli imaju li original ulje, ili postoji neka zamjena?
Pentosin, Fuchs, Redline, Royal Purple kod nas ne postoji pretpostavljam...to dodje 75w80 GL4 valjda, nije kompatabilan GL5
Last edited by Laz; 22-08-25 at 21:35.
Febi 40580, 11 eura sa popustom.
https://www.trodo.com/transmission-o...bilstein-40580
Last edited by TAKUMI; 22-08-25 at 21:57.
Vala dzabe, samo da ne bude posle da ne moze da se salta kad zahladni (kao s dacijom sto mi se desilo i mannol uljem za menjac)
Febi ulje u mjenjač je odlično
Ja sam sipao njihov 75W i pokazao se baš dobro na više auta
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Idemo dalje...Pitate se zasto dizel vremenom pocinje da dimi, da bude tromiji, da vise trosi?
Skinuta kompletna usisna grana, stanje dosta alarmantno.
Jedan od glavnih razloga da iskljucite EGR ventil, pogotovo na auta gdje se usisna grana ne skida lako.
Usisni kanali na glavi motora...Nije prestrasno, ali sjutra ide ciscenje
(zasto su depoziti mokri? zato sto turbo baca ulje, i zbog cega je krenulo sklapanje novog i sve ostalo...)
Daa vidimo sta ima unutra?
zanimljivo zapazanje, najgori je zapravo kraj usisne grane, odnosno cilindar najdalji od EGR-a.
verii najs
Pranje broj 78...Svaki bojni otrov sam probao, hirosima, nagasaki, jaloviste itd sam napravio od dvorista...
Trenutno je potpoljena potpuno u kantu od 25L napunjena apsolutno svakakve hemije, sjutra se pere peracem pod pritisak...
Cisto da kazem ljudima da ne postoji aditiv, gasiranje ili nesto slicno sto ce ovo da makne...A i da postoji, da motor proguta ovo trebao bi mu generalni remont.
![]()
Last edited by Laz; 23-08-25 at 20:58.
Ovo samo moze blasterom.
Imam ja hemije
Skinuto do fabricke boje plastike, sjutra samo s aparatom pod pritiskom, ona dizna sto vrti da se maknu i ovi ostaci...
Za glavu motora sam spremio strugalice, brejk kliner, specijalni nastavak za skidanje garezi, tanko crijevo za usisivac i boroskop...
protok je vec bolji za 76.3%
![]()
Obavezno zamijeni dihtunge.
Inace nova usisna kompletna je oko 190 eura.
Last edited by TAKUMI; 23-08-25 at 22:04.
Slabo je ovaj upiran, zato se i nagaravio ovako
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks