Page 688 of 715 FirstFirst ... 188588638678684685686687688689690691692698 ... LastLast
Results 17,176 to 17,200 of 17863

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    17 Posts

Mi trebamo potpuno da se maknemo od mora koje je katastrofa prljavo i preskupo i da krenemo sa promocijom sjevera,jer je 100x bolje od primorja(i ove godine bolje popunjeno od primorja)

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,290
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by biljaneta View Post
    Ali opet i ja te turiste vidim kao hodajuce novcanike.
    Super je to, medjutim u slucaju CG su veci "hodajuci novcanici" domaci nego sami turisti. Cijene skoce i ne vrate se, a mi zivimo sa tim cijenama i ostatak godine.

Quote Originally Posted by Jovanavalic View Post
    Mi trebamo potpuno da se maknemo od mora koje je katastrofa prljavo i preskupo i da krenemo sa promocijom sjevera,jer je 100x bolje od primorja(i ove godine bolje popunjeno od primorja)

Trenutno je sjever poprilicno skuplji nego more. U vise navrata sam proveo po vikend na Zabljaku ovog ljeta, cijene su ili iste ili za nijansu vece nego u Novom. Tako nije bilo ranijih godina.

Sto se tice mora i prljavstine ima istine al' isto tako postoji razlog sto se rijetko kupam u zalivu il' ako pak moram onda samo na odredjenim plazama. :P

Thanks Thanks Given 
    84
    Thanks Thanks Received 
    1,570
    Thanked in
    779 Posts

Kotor uvodi nove cijene parkinga od 22. avgusta, sat na rivi 4,80 eura

D.O.O. “Komunalno Kotor” Kotor obavještava građane i korisnike javnih parkirališta da će od petka, 22. avgusta doći do izmjene cjenovnika usluga parkiranja na javnim parkiralištima kojim upravlja ovo Društvo.

Kako prenosi portal Boka news, Odluka o korekciji cijena donešena je u skladu sa važećim zakonskim i podzakonskim propisima, na koju je Skupština Opštine Kotor donjela Odluku o davanju saglasnosti na Cjenovnik usluga parkiranja na javnim parkiralištima D.O.O. “Komunalno Kotor” Kotor.

„D.O.O. “Komunalno Kotor “ je za stanovnike Opštine Kotor uvelo popuste i pogodnosti na način da ostvaruju pravo na popust u iznosu od 50% na cijene definisane za parking “Riva”, za prvi sat parkiranja, uz obavezu da na uvid zaposlenom DOO “Komunalno Kotor” na naplatnoj rampi pokažu važeću ličnu kartu“, prenosi Boka News, pozivajući se na saopštenje kotorskog javnog preduzeća.

Korisnici parkinga “Benovo”, kako se precizira, imaju pravo na besplatno parkiranje tokom prvih 15 minuta u periodu od 7 do 8 časova, radnim danima, prenosi Boka News.

Thanks Thanks Given 
    1,659
    Thanks Thanks Received 
    2,625
    Thanked in
    1,185 Posts

Ovo je trebalo odavno uraditi

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,768
    Thanked in
    3,330 Posts

Treba uvesti i pusenje u zatvorene prostore opet ... turiste rasceraste...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Trenutno je sjever poprilicno skuplji nego more. U vise navrata sam proveo po vikend na Zabljaku ovog ljeta, cijene su ili iste ili za nijansu vece nego u Novom. Tako nije bilo ranijih godina.
    Novi nije mjerodavan kad upoređuješ sjever i more, jer je najjeftiniji grad na primorju. Upoređuješ sjever i more tako što upoređuješ najskuplji grad na sjeveru i najjeftini na moru. Sjever je osjetno jeftiniji od mora.

7. The Following 2 Users Say Thank You to Djed_Djuro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    17 Posts

Quote Originally Posted by Djed_Djuro View Post
    Novi nije mjerodavan kad upoređuješ sjever i more, jer je najjeftiniji grad na primorju. Upoređuješ sjever i more tako što upoređuješ najskuplji grad na sjeveru i najjeftini na moru. Sjever je osjetno jeftiniji od mora.
    Novi najjeftiniji? Mozda prije 2-3 god,sad je dosta skuplje,hrana,bus,taxi,bilo sta

Pljeskavice nema ispod 6e
    kola/sprite 2.9e najjeftinije i to 250ml
    Pivo 4+ skoro svudje
    Porodicna pica 15.5e do 18e,manje da ne spominjem

Sad cijene 40km od HN,kola u kaficu 3km,pica porodicna duplo veca 30km,pivo isto upola

Istu cijenu placaju u nabavci i u HN i u Trebinju
    I da drze iste cijene imali bi 3x vise gostiju i prometa ali tolika pohlepa za zaradom od 2 mjeseca...

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,768
    Thanked in
    3,330 Posts

Svake godine ista prica...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7,356
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

https://x.com/goran_kalezic/status/1...MNfGKNr96RlWvw

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Quote Originally Posted by Jovanavalic View Post
    Novi najjeftiniji? Mozda prije 2-3 god,sad je dosta skuplje,hrana,bus,taxi,bilo sta

Pljeskavice nema ispod 6e
    kola/sprite 2.9e najjeftinije i to 250ml
    Pivo 4+ skoro svudje
    Porodicna pica 15.5e do 18e,manje da ne spominjem

Sad cijene 40km od HN,kola u kaficu 3km,pica porodicna duplo veca 30km,pivo isto upola

Istu cijenu placaju u nabavci i u HN i u Trebinju
    I da drze iste cijene imali bi 3x vise gostiju i prometa ali tolika pohlepa za zaradom od 2 mjeseca...

Ja stvarno, ali stvarno ne razumijem ljude sa ovom pričom. Bio u Novom ove godine, sad zbog ovoga zvah jednu drugaricu koja se vratila prije par dana, niđe veze sa istinom. To ako ste na nekim mjestima zaboli takve cijene, ne znači da su svuda takve. Priča na nivou "U Pržnom ležaljke 200 €".

12. The Following 2 Users Say Thank You to Djed_Djuro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,848
    Thanks Thanks Received 
    9,771
    Thanked in
    7,292 Posts

Iskreno i ja se iznenadih kad pročitah,reko jesam ja bila u Novi prije par godina zadnji put ili nedavno.

14. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

<3 JEDNA JE DOMOVINA, JEDNA JE CRNA GORA <3
    Thanks Thanks Given 
    2,037
    Thanks Thanks Received 
    879
    Thanked in
    460 Posts

Zavisi dje se ide po HN, ako podjes u Feral ili u Leut jbg moras da se isprsis malo vise no na druga mjesta, pogtovo ko ribe oce da jede.

Za pića ne znam, za picu veliku se slazem, nije normalno koliko su skocile cijene, mislim da je nidje nema ispod 15-16e, dostina na 18e drzi, sto je pakao, ne bi je za ove pare uzeo nema trika

Rostilj kod Mandrape starog uzimam, misim da je kilo cevapa/kobasica bilo 7eur, sto je meni ok, a i cevapi su bruka zaista.

Primjera radi Moretto u Zeleniku (Tafra) ima sasvim ok cijene i dalje.. nekad su i Tri Lipe bile ok sa cijenama, ne znam doduse sada kakvo je stanje, davno bijase kad sam bio tuda dolje.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
    So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint

Thanks Thanks Given 
    23,848
    Thanks Thanks Received 
    9,771
    Thanked in
    7,292 Posts

E JBG u Feral riba je fenomenalna nema tu što,plati pa se klati štonobisereklo.Što se piva tiče imaju točeno u kriglu koje nije u nebesa.
    Popaj drži primat nad tim picama i panzerotama i to ja to ne konzumiram iskreno osim kad se namjesti nekako.Sigurno neće u Feral služit pice.
    Tri Lipe kad pomenu ko voli roštiljijadu.
    Na kraju krajeva sve se svodi i na taj kvalitet.Ono druže ako ti se ne sviđa što a ti doma i na smještaj.
    Što bi ruski pisac Dovlatov reka život mi je postao banja kad sam jelovnik krenuo da gledam sa lijeva nadesno.Ođe svi jelovnik gledaju obratno. U prevodu,nije za vas kafana.

17. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,848
    Thanks Thanks Received 
    9,771
    Thanked in
    7,292 Posts

Da dodam.

Vazda je gužva ispred Popaja.Vazda su ful rezervacije u Feral u sezoni koji posjećujem izvan sezone regularno.U sezoni ako sto nađem,nađem.

To vazda se odnosi i na ovo ljeto.Veni, vidi, vici.

Niko vas motkom ne ćera da idete po restorana majkemi ono baš ste presrali ka da vi je nevolja.

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

Kako vam ga Blui rece, nije kafana/restoran za sirotinju. Vrlo emotivno i ljucki.
    Polinezija gospodo.

20. The Following User Says Thank You to biljaneta For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Nije svaki restoran za svakoga.

Sent from my 23090RA98G using Tapatalk

22. The Following User Says Thank You to Djed_Djuro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,474
    Thanks Thanks Received 
    468
    Thanked in
    255 Posts

Dnevnih menija po Igalu pun q***c, Ilijada mislim 8e rucak

Послато са 22101316G помоћу Тапатока

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

Tako je djede Djuro. Fino veli Vinko Sindicic, nekada je sirotinja jela hobotnicu i crni hleb, danas se to skupo placa. Meni je kod restorana/kafane najbitnije da taj pribor za jelo dobro operu.
    Polinezija gospodo.

Thanks Thanks Given 
    23,848
    Thanks Thanks Received 
    9,771
    Thanked in
    7,292 Posts

Quote Originally Posted by biljaneta View Post
    Kako vam ga Blui rece, nije kafana/restoran za sirotinju. Vrlo emotivno i ljucki.
    Jes sve sama sirotinja nema ih pas za što ujes. Nisam ja nikakva vlastela no mi se gade ovi ka joj viđi cijenu ovoga i onoga ajde druže makse sa spikom ko te ćera tu da ulaziš.

A da ne rečem koliko ih ima te se pohvale koliko su što platili a navodno se žale po društvenija mreža.
    Last edited by Bluemoon; 21-08-25 at 22:59.

26. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,290
    Thanked in
    873 Posts

Ma jel? Ne bih se slozio nit isa idejom da je Novi najjeftiniji na CG primorju (definitivno nije), niti da poredba nije na mjestu. Fino rekoh sta poredim i kako je bilo ranije, a vise nije.

Inace sto se tice Novog, ihaaa, daleko od toga da je najjeftiniji al' da ima solucija za svaciji dzep ima, dok recimo po cijenama koje ja vidjeh na Zabljaku definitivno i nema bas za svaciji dzep.

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Iskreno i ja se iznenadih kad pročitah,reko jesam ja bila u Novi prije par godina zadnji put ili nedavno.
    Da budem iskren ovo ti zavisi debelo kad si bila tacno u Novom jer se ovdje po nepisanom pravilu cijene dizu dva-tri puta u toku ljeta, pocetkom juna, krajem jula i onda ih jos jednom znaju zabiberiti sredinom avgusta.
    Evo meni ispod zgrade najbolji primjer upravo ovoga, Bel Paese, cijene su skocile 3x od juna. Pizza (srednja) od 2021. do avgusta 2025. ode sa 8.5€ na 13.5€ a jos se i dimenzije smanjise.

Quote Originally Posted by Shadow'91 View Post
    Rostilj kod Mandrape starog uzimam, misim da je kilo cevapa/kobasica bilo 7eur, sto je meni ok, a i cevapi su bruka zaista.
    Kod Mandrape (starog) su cevapi vec godinama 8 evrica, ovog ljeta je digao na 9 € kg mada vjerujem da ce smanjiti na staru cijenu ubrzo.

Quote Originally Posted by Shadow'91 View Post
    nekad su i Tri Lipe bile ok sa cijenama, ne znam doduse sada kakvo je stanje, davno bijase kad sam bio tuda dolje.
    Skocile i Tri Lipe fino ovog ljeta. Proslog ljeta crni rizoto ~11, ovog 13... Porcija cevapa 9, ovog 11... Mijesano bjese 16, ovog ljeta 21€... Ovo je negdje sa kraja juna, jel' dizao cijene jos jednom (kao i vecina) ne znam.
    Last edited by beatnological; 22-08-25 at 08:12.

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Koji je grad jeftiniji od Novog? U svakom slucaju ne stoji da je sjever skuplji, daleko je povoljniji od primorja.

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,290
    Thanked in
    873 Posts

Koji je grad jeftiniji od Novog? U svakom slucaju ne stoji da je sjever skuplji, daleko je povoljniji od primorja.

U prosjeku Ulcinj, Bar. Ovo sve racunam uopste ne uzimajuci u obzir "elitna" mjesta tipa Lazure i Porto Novi jer sa tim ne bi imalo smisla ama uopste.

Sjever u globalu definitivno ne. Zabljak? Itekako skuplji, Kolasin isto... Ono sto sam htio reci jeste da tako ranije nije bilo.
    Pricam naravno o "luksuzu" (restorani / kafici istog/slicnog kvaliteta), ne pricam o prodavnicama. Sto se tice marketa i tome slicnog nema te sanse da se ostatak CG moze pribliziti nebulozama koje imamo na primorju.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    982
    Thanked in
    708 Posts

Thanks Thanks Given 
    8,528
    Thanks Thanks Received 
    3,806
    Thanked in
    2,259 Posts

Makli ih skroz...?

Zdravije je tako!
    ...

32. The Following User Says Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,236
    Thanks Thanks Received 
    686
    Thanked in
    539 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Strajk je sta je tu cudno. U Italiji je svakog mjeseca strajk vozova pa ne vidim da im se ne dolazi zbog toga.

Page 688 of 715 FirstFirst ... 188588638678684685686687688689690691692698 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)