Results 1 to 25 of 593

Thread: Bosna i Hercegovina - politički sistem i situacija

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    24,749
    Thanks Thanks Received 
    10,532
    Thanked in
    7,941 Posts

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    Pretpostavljam da bismo onda podržali i mirni razlaz kada je sandzak u pitanju.

Lose nam je bilo za vrijeme sfrj,kad smo zivjeli zajedno u miru. No sad imamo političare koji nas yebu u mozak svaki dan sa prosipanjem mržnje prema drugima,pa neki ne znaju dje udaraju.
    Tužna je država Bosna i Hercegovina sa takvima na vlasti,a njima ta priča naravno odgovara dok narod sastavlja kraj s krajem. Al dobro je dok ima nacionalizma da se time hrane,preče je to izgleda.
    Zato ne prolaze političari poput Vukanovića recimo.
    Ne daj Bože da ima ko da sjedne sa drugim i trećim da se dogovore kao ljudi,da se poboljšava situacija i odnosi izmedju naroda itd…
    Imamo takve od devedesetih.Imaju tajno/javni recept zamisli koji izgleda i dalje prolazi.Ne brine mene kakve mi imamo političare no kakvo nam je društvo koji konstantno se lože na njihove spike.
    Recimo zemlja gori na sve strane oni se lože na priče o spomenicima.Kakvi crni spomenici izgorelo ti masu zelene površine.Ne može se skontat da gotovo u sve bivše republike sem Slovenije žezlo drže krimogeni klanovi od šverca droge preko šverca oružja.I ti krimogeni klanovi ne poznaju ni vjere ni nacije.Zamisli ti situaciju đe neki kriminalac iz Srbije dogornja oružje iz Tuzle na Kosovo u 21.vijek.Treba mi ozbiljno i sa BiH i Srbijom zapitamo što se kola kroz naše granice?Nama službe nisu udružene da jedni drugima pomognemo u razbijanju kriminala no izgleda da isti održavaju freškim.

Eto,o tome se u suštini radi.I da se baca prašina u oči sa nakvim nacionalnim pričama.

EDIT:

Mržnju ti niko prosut neće ako nema plodne zemlje da se takvo sjeme primi.Ako ti ko prospe mržnju prema drugoj nekoj naciji onda je jasno da si i sam po prirodi stvari nacionalista ili da su te tako odgojili ne mislim na tebe Ado no generalno je tako.
    Last edited by Bluemoon; 21-08-25 at 16:58.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)