Dovoljno je da zatreba jednom u nekih 10 godina eksploatisanja, da zaglavi u snijeg, da ne može izaći uz neku veću uzbrdicu gdje je asfalt potrošen isplati se.. jer za 10 god tih 3000e razlike će biti smješne..
Jasno, ali moze se desiti da zatreba a u toj situaciji bi pokvarilo dozivljaj da nije 4x4.
Uostalom valjda novija auta nemaju permanent nego po potrebi pale pogon na svim? Zbog manje potrosnje goriva a i zasto u situacijama kad nije potreban...
Isto kao sto auto ima ground clearance a ne treba ti, tacnije odmaze ti...sve do onog trenutka kad ti je milo sto ti je auto odignuto.
Ja ne osjecam razliku u krivinama izmedju modova, jedino sto je odziv na gas nebo i zemlja i tvrdoca volana.
Snagu pozadi salje do nekih 30 na sat ili na WOT.
Da se razumijemo, ovaj auto nema kardan vec elektomotor pozadi, diff i poseban inverter.
Prema tome, šta da ti kažem?
cek...jel ovo land cruiser u istu recenicu sa dasterom?
imali u firmi dastera 4x4 2018g....vazda muka sa njim.... i sad se o jadu zabavi momak koji je uzeo
Ima i jedna toyota Hilux , neka firma je vozi za mtel bazne stanice , 50k raspala se... limarijski trop tako nista nije mjerodavno...
A joni je odje jedini tacan pogotovo za terene dzipove i milione km predjenih.
Eto Izdrzi Dacia ko 2 toyota LC
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Last edited by NetworkMaster; 20-08-25 at 15:28.
Koliko sam ja vidio Joni je pričao o prvoj generaciji ti o ovoj novijoj
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
a o kojem LC pricamo?![]()
dakle duster je dobar ali je los ali ne moze da bude u istu recenicu sa lc
rijesi rebus
![]()
Ja bih rekao da bas moze u istoj recenici sa LC jer...mi smo Montenegro.
Dustera ima 3.000 a LCa 30 u CG.
80% offroada koji prolazi LC ce proci i Duster bez problema, tih 20% nece, ali 98% ljudi nece trebati tih 20% kapaciteta koji LC ima u odnosu na Dustera.
Evo ga jedan kod druga, nema dje nije stizao, posao mu je da stigne svudje sa njim, kupljen nov naravno, 300kkm i bez kvacila i zamajca, druge brige do sad imao nije.
Opet, registracija, potrosnja, odrzavanje...ko moze da priusti LC kod nas je neki veliki drmr.
Isto tako, ko moze da trpi plastike u Dasteru je u neku ruku poremecen
I da, radije bih vozio Dastera ispravnog i zdravog i sa punim rezervoarom, nego LCa koji sav skripi i ima 5k ulaganja na lampicu.
Je li LC najbolji auto ikad, pa, ja mislim da jeste.
Gore je neko rekao, SUV nema bas nikakvog smisla ako nije AWD.
Nekolicinu sam ih izvlacio sa pezoom na korita kucka i ivanova.
Last edited by dub_c; 21-08-25 at 06:08.
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
LC je dobar nije bas za ove nase uske strme puteve ali ko oce para da zaradi od tura sa turistima br 1 je
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
LC je institucija, za svaki moguci teren, za MNE i Saharu i SLC i sve ostalo, i kao Boga vas molim nemojte mi ga uporediti sa Dacijama i slicnim poluproizvodima.
Znas, ponekad tih 20% je bas ono jebada, znas u trkama, pola sekunde je vjecnost, 10 milisekundi, milisekunda...a ne 20%.
Onda osjecaj u voznji, znas li koja je to razlika?
Ovo je video klip koji je uklonjen sa sajta Motor Trenda, jer je prebrutalan, bilo je tu svasta, uglavnom nestao je sa interneta, jedino ga ovdje mozes pronaci.
LX570 je brat blizanac Land Cruiseru, jedino sto lezi na 21incnim felmama, i samo bacite pogled sta je u stanju da radi:
https://www.aparat.com/v/D57LN
Last edited by TAKUMI; 21-08-25 at 10:05.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks