Imaš u Centrometal tablete 4u1 , uzmi plivajući dozator i ubacaj ih u njega, nemoj direktno u bazen jer oštećuju foliju.
mozda pitanje nije bas u vezi gradnje bazena, imam kucni bazen mislim da je 8-9m3 vode. Sta treba da kupim od sredstava za odrzavanje vode ?
Kazu mi da postoje neke tablete koje se samo ubace u vodu i da se oni polako otapaju ?
Voda bi se u svakom slucaju mijenjala na svakih 7-8 dana .
Imaš u Centrometal tablete 4u1 , uzmi plivajući dozator i ubacaj ih u njega, nemoj direktno u bazen jer oštećuju foliju.
Pozdrav, mozda tema nije bas najnovija ali imam pitanje vezano za izgradnje bazena, poznaje li neko nekog strucnjaka sto radi bazene, imam neku plocu na terasi ispod koje je duboka voda, ploca je široka oko 2 ili 2 metra i dugacka od prilike toliko, pa me interesuje kad bi se otvorila da li bi mogao bazen da se napravi tu..![]()
A kolege, gdje sa vodom iz bazena ako nema atmosferske kanalizacije?![]()
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Prelivni napravi
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Neće da može
To je najlakše rješenje. Ali zar neće vegetaciji smetati voda iz bazena?
mislis zbog hlora
f6
Hlora i svega što ide za održavanje. Ne znam. Zato I pitam.
Cu smeta hlor, kao da ga ne stavljaju u gradski vodovod
Ajde da se malo pohvalim (prije svega jer sam sam sve isplanirao i organizovao, a bogami i radio fizički), a da krenam sa ovim postom zbog ostalih kolega koje interesuje gradnja bazena.
Kupio sam još prije četiri, pet godina ovaj Gre ukopni montažni bazen. Prije dvije Iskopao rupu po specifikacijama za njega, izlio ploču, ozidao dva bočna zida (betonski blok punjen betonom, a kroz blokove željezo ubušeno u ploču) koja su takođe po specifikaciji i kad sam došao do same montaže stao. Prvo su mi jedni tražili 1000e za montažu što je možda i dosta ali pristanem kako se ne bih kutarao oko toga. Međutim čekao sam ih od jeseni do proljeća, pa dođe ljeto i na krjau odustanem jer je već bilo kasno za prošlo ljeto. Onda tražio druge i našao ali su mi oni tražili 2000. Što je previše novca za taj posao. To neko ko je vičan i ima još dvojicu pomagača može i sam. I onda popizdio i krenem u istraživanje da nastavim da zidam od betonskih blokova i odradim betonski bazen. Prvog maja krenuo sa zidanjem. I evo prije neki dan i svečano pušten u rad. Malo se kasni i ima još da se sređuje oko plaže ali prvo malo da iskoristimo dok još možemo pa ćemo dalje sa radovima na jesen. A i da se psihički odmori jer sam veliku većinu sam isplanirao i isprojektovao. Moram priznati da mi je dosta pomogao i ChatGPT, ali i dosta čitanja i gledanja sličnih poduhvata. Plaža još uvijek nije završena, ljetnjikovac itd.
Ako nekog bude interesovalo detaljnije mogu napisati to što vam bude interesantno.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ispalo je vrhunski, svaka cast! I kvalitetnije rekao bih, nego to kupovno...
Koje su mu dimenzije i kolko je ispalo sve na kraju
@extravaganca E doktore. Brutalno.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
A kvalitetnije sigurno. Nisam žalio na materijalima. U suštini urađen kao armirano betonski, samo su za oplatu korišteni šuplji betonski blokovi. Nije išla mreža u oplatu već u svaki blok vertikalno dvije Šipke u obliku slova L, povezane se mrežom u ploči, a horizontalno takođe dvije šipke. Plus posebno armirani stubovi i serklaž. Dvije su ploče, prva koja je trebala biti za montažni bazen debljine 10cm sa mrežom u jednoj zoni, a druga debljine 14cm sa mrežom u dvije zone.
Dimenzije su 8,5m x 4,6m.
Što se cijene tiče iskreno ne znam. Nisam još računao. Hoću da odmorim malo, a ne znam da ali ću moći kad se sračunamšalim se malo. Mislim da je nešto ispod 20 hiljada. Bez plaže.
Hvala momci hvala. Ima još posla oko uređenja ali dobro je i ovako za sad.
Last edited by extravaganca; 16-08-25 at 15:14.
Extra,jesam li ja snob,ako bih se družio s tobom samo da bih imao korist korištenja tvog bazena?
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Valjda ti je bitnije da te on ne smatra seljačinom
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Tačno te vidim s pričom ujutro kad treba platit račun u kafanu:"jutros da se sagnem da dofatim bocu šampanjca i ispade mi ključ od bemvea u bazen.A bazen 40 kvadrata/80 kubika,mora sam ronioce iz Bijele angažovat i platit,tako da ti plati kafu dok meni neki projekti ne prođu"
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
@extravaganca pazi na pH bazena to ti je najbitnije ovo ti ozbiljno velim.
Izgleda sve super no stajaća je to voda.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Stajaća je dok stoji... Provrti je pumpa 2x4h dnevno....
Inače, u mjestima đe je voda skupa i deficitarna zna ista voda da bude po 5 plus godina...
Extravaganca, izgleda top bazen.
Biću slobodan da ti se obratim za savjet jer mi je u planu jedan sličan projekat.
Bazen u Zagoriču evo sedma godina kako voda nije mijenjana.
Hvala Bayo. Pitaj naravno, zato sam i piskarao sve ovo. Cijena za nešto slično kod ovih velikih firmi što rade bazene je sigurno duplo skuplja.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks