Ja ti uglavnom gledam TV Espanju. I onda kad su bile poplave u Valensijani i kad su blatom gadjali Kralja i Leticiju i sad kad su pozari na njihove `Manjanerose` stalno su prozivali na primjer nacelnicu Madrilene (sira oblast Madrida) koja je bila na odmoru u Majamiju. Pa nacelnika Andaluzije i tako dalje. I da te obavjestim nisu to neki mnogo bolji tipovi od Krapa, Becha i Sjajnih Naocara. Pravo da ti recem i vece su shminke od ovih `nasih`. Kralj i Leticija su stvarno nesto drugo, aristokratija je uvijek uz zemlju i narod (kakav god da je narod).
Cak ni u toj Spaniji odnosno na Teledijario i Notisijas nisam vidjela famozne Kanadere nego uglavnom Super Pume i Belove sa vedrima. Ove Belove karakteristicne ne znam sad koji tip. I taj narod. Pravo da ti recem, dobri moj, glavni je problem sto su i tamo kao i ovamo citave oblasti napustene. Narod je sisao na Primorje, a 70/80% teritorije - vidimo se. Osim vatrogasaca sve neki trecepozivci od lokalaca i to vrlo malo njih. Nema tu srece ni sa Kanaderom ni bez Kanadera da ti rece tvoja tetka Zdenka. Nekad nekom nisi smio koraknut u livadu, danas ih pale.

Bookmarks