A što je ovo. Samo još fali spinning back elbow u main event![]()
Skoro sam bio zaspao, probudi me kako je puklo![]()
AAron Pico-a je to uspavalo a tebe probudilo.
Ne znam je li se nekad ranije desilo da imamo dva uzastopna meča identičan nokaut, i to oba u prvoj rundi.
Pitanje je oće li Čimaev moć ovo da radi 5 rundi.
DDP troši ogromnu količinu energije sad, umoriće se i posle je gotov.
Bolesan je ovo Ground control Chimaeva ali DDP dobro prezivljava za sad
E kako ga izdominira čovjek, nerealno. Šampion bez ispaljenog metka.
Interesantno kako Chimaev do dan danas je Hamzatu glava vazda u jedno isto dok radi standup, kako će ga neki bokser otvorit...
Brother I ready for this
Mislim da pada u vodu sada ona prica da Khamzat ne moze 5 rundi da drzi pritisak.. Odlicno preivljavanje DDP-a, 90% boraca bi izgubilo na submission
Ne tako davno bila je upitna buducnost ovog lika u UFC, a sada je champion
Moze hamzo lagano i u 2 divizije iznad
Pa valjda sa ovim novim trenerom su se dosta usresredili bili na cardio. A i vidio si kako neke runde radi Khamzat drugačije nego ranije. Ne ide 100%, bilo da su udarci ili napadi poluga, nego samo kontrola, umaranje protivnika stavljajući ga u pozicije iz kojih je umarajuće izaći, i po malo stalling, zbog čega ga je sudija ustajao par puta. Čitav taj strateški pristup pozitivno utiče na čuvanje energije i samim tim na bolji kardio i energy management.
Da, imao je kontrolu ali bez forsirane aktivnosti
Mislim da bi DDP bolje proao da je on njega krenuo da rui, da je mogao imati taj faktor iznenađenja.. Ovako je u full defanzivi bio
Usman je prihvatio borbu 10 dana pred meč i branio gotovo svaki takedown, a DDP mrka kapa
Khamzat se najvise ikad spremao za mec sa DDP, u kamp je tokom priprema imao nekoliko elitnih olimpijaca i freestyle rvaca.
Ovo je već dugo poznato. Koliko ja znam, jedan od prvih UFC boraca koji je dominirao nad BJJ majstorima pomoću wrestlinga bio je Matt Hughes. Zvali su ga 'Gracie Killer', on je od tih starijih boraca najbolje demonstrirao snagu wrestlinga protiv dobrih jiu-jitsu boraca. Kasnije su došli i drugi rvači s agresivnim, neumoljivim chain-wrestling stilom. Ako, pored toga, takav rvač dodatno dobro uvježban u obrani od poluga, on je taj koji uvijek diktira tok borbe.
Ova mi se slika sviđa, pokazuje borce koji su porijeklom sa Kavkaza. Iako lično ne volim Čimaeva i Topiriju, nema sumnje da su ovo sve legende od boraca:
![]()
U zadnje vrijeme, jedino ko je po meni, donekle, stao na put ovoj vrsti presinga je Volk u 1.mecu protiv Islama. Craig Jones je odradio dobar posao sa njim, a i sa JDM protiv Belala, i bas me zanima da li ce naci rjesenje za JDM protiv Islama.
A Hughes je i Gsp_a tapnuo
Bice zanimljivo vidjet ko ce moci Khamzatu da pomrsi racune, ja sam jedino nadu u DDP polagao, ali nakon ovakvog performansa, mislim da moze da radi sto oce od koga oce u diviziji.
A Belal dok se spremao kod Khabiba onda je radio rvanje i dobijao protivnike. Za borbu protiv JDM-a nije u kamp bio kod Khabiba (ako se ne varam), i u meč se viđelo da nije puno ni zainteresovan bio da ga ruši, više je samoinicijativno radio standup.
Evo Google kae da nije trenirao za JDM borbu sa Khabibom. Pretpostavljam da je radio sa njima kamp vjerovatno bi uglavnom radio rvanje u borbi, i tu su masu veće anse u njegovu korist, ali on je htio da radi standup sa onim boxing majstorem od JDM.
![]()
Kako Dana prca Jonesa
https://youtube.com/shorts/ojGaB-o2Y...i3Ce_adPsoSWxb
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks