Vjetar ce dobro da oslabi oko 2 nocas
Ovaj vjetar za đavola ne prestaje.Gledam smokovac ne da se ne stišava no gori konstantno,i to čini mi se sve jače.
https://www.google.com/maps/@42.4842...oASAFQAw%3D%3D
Last edited by Bluemoon; 11-08-25 at 22:05.
Vjetar ce dobro da oslabi oko 2 nocas
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
Evo ce direktor direktorata za zastitu i spasavanje da godtuje u treci dnevnik..moga je to ostavit za sjutra ili preksjutra, nije trka.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Ovo su izuzetno ekstremni vremenski uslovi, jedina zaštita je prevencija i malo više građanske svijesti. Nema zaštite kada plane na 42 stepena kada se ne sjecamo kada je zadnji put palo dovoljno kise + jak vjetar ...
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Evo veli da su VECERAS aktivirali mehanizme za pomoc NATOa..nocas, kad sva drzava izgore...
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Da je srece, za ovo bi odgovarali i predsjednik i premijer, i to krivicno, jer su oni birali kadar, i oni efektivno vode drzavu sa tim 'kadrom'.
Gradjani CG, fino za ovo udisanje ovog otrova u vazduhu od pozara, troskove lijecenja fino ispostavite ovoj dvojici debi*a od Spajica i Milatovica. Sto je CG narod kome skrivio, te ga je zadesila ova banda nesposobnjakovica.
Ево мало истражих камова.Има већи капацитет од белова (мада сам капацитет не игра улогу), стабилнији је, и има цријево за гашење пожара, рецимо за гашње пожара на небодерима.
Мислим чак да може из унутрашњег резервоара да испусти водене бомбе као авијација, али мора да се пуни на аеродрому.
Није лоша ствар имати у великим градовима , али за ове наше трлезине при Фајр Босу са стајним трапом за водене површине је пецкалица.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Je li jos nekom palo na um da ovi pozari mogu biti djelo BIA-e?
Zvuci kao teorija zavjere, ali cini mi se danas je sve moguce.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Ja samo znam da više izvještavaju u medije od ovih naših kao da njima u kuću gori.
Evo sad citam, CL 415, cuveni kanader, kosta oko 26 miliona eura, a vladin avion 24 miliona....ali vaznije da se krmad voze u novi avion
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
ANB je jaka u Beogradu pa bi trebalo da zna. A pored dousnicko - saradnicke mreze u CG ne bi trebala ni tica da im promakne. Uzmi u obzir da tvoj narod voli da baca dinamit u jezero, vadi sljunak tamo dje ga vadi, bacha zhar u kontejnere i da ne nabrajam dalje. I to je tek onaj nizi spektar grijeha.
Polinezija gospodo.
Ti avioni sto ih pominjete su prekomplikovani sistemi za Crnu Goru. Pa i ovi mali elisni `zaprasivaci` su im rashodovani. Crna Gora sa partikularnim filterima za auto ne moze da izadje na kraj, a ne sa ozbiljnim sistemima.
Kad kupujute bilo sto, kupujete odrzavanje, obuku, cjenovnik upotrebe na 25 godina. Nije to pravljeno za od izbora do izbora. Na rentgen snimak se ceka po godinu dana.
Polinezija gospodo.
Канадери CL215 и CL415, се више не производе.
Сада се производи верзија DHC515, нешто унапређена у односу на CL415, и коштају око 52 милиона долара по комаду, и чекају се више година.
За то вријеме далеко мањи али jeбитачни АT802F у Фајр Бос конфигурацији коштају мање од 5 милиона долара.
10 да купимо и да још остане за 10 камиона противпожарних (мада ту ситуација није тако лоша.)
Црногорце је одржало црногорско срце.
Prije kanadera ili bilo kojih sistema za gasenje, svako od nas treba da se dovede u red, da pazi gdje sta baca, da odrzava imanja, da ne zarastaju u travu i tkd. Prevencija prije svega ali kod divljeg naroda tesko to ide.
@ASC Ne razumujem se toliko u te avione ali sam cuo da se godinama cekaju tako da si ti to potvrdio.
Cini mi se da je vjetar slabiji duva.
Last edited by Brk; 11-08-25 at 23:03.
Hasta siempre!
Pa zar mislite da se avion napravi za dva mjeseca. E svaka vam cast. A znate sto ti avioni ionako nece trebat u novembar - decembar. Pa dogodine ista prica. Postenije je kazat `mjesnim zajednicama` da se sami cuvaju i od pozara i od cega god oces nego da ocekuju pomoc. Zao mi je ali je tako. Sjecam se tekstova dje su se Crmnicani zalili kako im sve pokradose iz crmnickih sela. U Crnu Goru svako zlo lagano nadje svoj put.
Polinezija gospodo.
Dobar je Nato, poslace oni odmah, samo da im jave koliko im kanadera treba...Da,Da
Послато са 22101316G помоћу Тапатока
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks