Page 686 of 748 FirstFirst ... 186586636676682683684685686687688689690696736 ... LastLast
Results 17,126 to 17,150 of 18691

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    1,394
    Thanked in
    939 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Fascinantno je da i dalje pricamo o "sezoni" na osnovu odokativne guzve i nase percepcije guzve u datom momentu na kojem se nalazimo i slikama koje vidimo

Ko je bio u Gornje Zaostro prije neki dan, rekao bi da je rekordna sezona na śever

Sent from my SM-A566B using Tapatalk
    Ja dadoh info za HN rivijeru i situaciju sa hotelima (nikad bolja sezona sto se tice popunjenosti a vjerujem i zarade) ne bas iz "odokativne ruke", vec mozes slobodno reci skoro pa prve. Ako to nije dovoljno evo onda i malo odokativne metode, posto se to voli najvise.

Igalo i situacija sa restoranima. Ovako je od pocetka jula u vrijeme vecere u prakticno svakom restoranu.

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Ja dadoh info za HN rivijeru i situaciju sa hotelima (nikad bolja sezona sto se tice popunjenosti a vjerujem i zarade) ne bas iz "odokativne ruke", vec mozes slobodno reci skoro pa prve. Ako to nije dovoljno evo onda i malo odokativne metode, posto se to voli najvise.

Igalo i situacija sa restoranima. Ovako je od pocetka jula u vrijeme vecere u prakticno svakom restoranu.
    Jel ovo Ilijada?Ako jes odličan restoran a riblji dnevni meni im je pristupačan šteta što ne rade i izvan sezone.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk

<3 JEDNA JE DOMOVINA, JEDNA JE CRNA GORA <3
    Thanks Thanks Given 
    2,139
    Thanks Thanks Received 
    1,003
    Thanked in
    531 Posts

Cini mi se da je ovo Kantula, tamo dolje blizu Rafaela (Krušo).

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
    So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint

4. The Following User Says Thank You to Shadow'91 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    1,394
    Thanked in
    939 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Jel ovo Ilijada?Ako jes odličan restoran a riblji dnevni meni im je pristupačan šteta što ne rade i izvan sezone.

Yep, Ilijada. Ranijih godina sam u par navrata svracao eto cisto jer svi kazu da je super, svaki put bih ostao zacudjen jer je hrana bila osrednja. Ove godine me nisu razocarali, za sada.
    U doba vecere je bukvalno evo vec mjesec dana sve pun puno. Rijetko, rijetko kada se moze naci prazan sto "na blef". Trenutno ima, ako se ne varam, negdje izmedju 40 i 50 stolova.

Nije izuzetak, slicno je i u Bel Paese, Nautilus, Jedrenjak, Mimozi (restoran, ne kafic)... Skver ne moram ni da pominjem, Feral je pun prakticno u bilo koje doba godine osim teske zime, Admiral krcat (iako imaju nenormalne cijene ove godine), konoba Skver ista stvar (iako su se i oni pokvarili i digli cijene od kako nema starog vlasnika). Babic radi pa radi nebitno jel' sezona ili nije, te dal' ima turista il' nema, tako da njega ne moramo pretjerano ni kometarisati.

Ako se pitaju vlasnici skoro svi ce imati slicnu pricu naravno ("Ah, ma lose, prosla je bila bolja!"). Meanwhile pojedini obrcu i po 5000 € u par sati samo u doba vecere...

6. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Jeste Feral ne samo da je pun nego je unaprijed sve rezervisano imala sam sreće za jedan manji sto ionako sam išla spontano ako se mjesto nađe - nađe,ako ne da smo zdravo.U suštini meni su oni No1 što zbog hladovine,što zbog pogleda,što zbog hrane.

8. The Following 2 Users Say Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    249
    Thanks Thanks Received 
    864
    Thanked in
    549 Posts

2025.godina a mi i dalje ne umijemo prebrojati turiste i pare? Laže neko od serdara.

10. The Following User Says Thank You to NotRobot For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,299
    Thanks Thanks Received 
    6,832
    Thanked in
    3,273 Posts

Није да не умију, но им је дуса. Баче неке цифре и што их брига.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Mislim ni da cifre kao cifre ne znače ništa bez korištenja u neke buduće strategije.Vidim sad Hrvati prave strategiju da spasu Dubrovnik od pretjeranog broja turista koji urnišu sam grad i kulturnu baštinu i da razviju malo unutrašnjost za turizam.Slovenci su odlično odradili seoski turizam recimo.Mislim u suprotnom što bi samo proste brojke značile?

Thanks Thanks Given 
    1,291
    Thanks Thanks Received 
    718
    Thanked in
    566 Posts

I na Crno jezero se izliva kanalizacija smrdi oko onog restorana. Niko nista.

14. The Following User Says Thank You to Apolo For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,255
    Thanks Thanks Received 
    1,750
    Thanked in
    953 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Fascinantno je da i dalje pricamo o "sezoni" na osnovu odokativne guzve i nase percepcije guzve u datom momentu na kojem se nalazimo i slikama koje vidimo

Ko je bio u Gornje Zaostro prije neki dan, rekao bi da je rekordna sezona na śever

Sent from my SM-A566B using Tapatalk
    Najjača stvar.

Moraću slikat kolaps na primorju kad krene škola i pane kiša.

Thanks Thanks Given 
    6,615
    Thanks Thanks Received 
    6,214
    Thanked in
    3,625 Posts

Kako ce se unistit planine kad dodje asfalt ....

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

17. The Following 3 Users Say Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,299
    Thanks Thanks Received 
    6,832
    Thanked in
    3,273 Posts

На Витаљину само један комби био испред нас. Испред кафане Гусар има једно петнаестак лежаљки, бесплатне . 20так фамилија укупно. Море идеално.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

19. The Following 3 Users Say Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    1,394
    Thanked in
    939 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    На Витаљину само један комби био испред нас. Испред кафане Гусар има једно петнаестак лежаљки, бесплатне . 20так фамилија укупно. Море идеално.
    Puka sreca je Vitaljina i granica. Bukvalno zavisi od Google Mape dal' ce te zadesiti kolona od 45+ minuta ili ne.

Tamo se kupam sa porodicom u 80% slucajeva evo vec par godina i prvi put cujem za te lezaljke. Jel' to tamo na betonskom dijelu?

21. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,299
    Thanks Thanks Received 
    6,832
    Thanked in
    3,273 Posts

Puka sreca je Vitaljina i granica. Bukvalno zavisi od Google Mape dal' ce te zadesiti kolona od 45+ minuta ili ne.

Tamo se kupam sa porodicom u 80% slucajeva evo vec par godina i prvi put cujem za te lezaljke. Jel' to tamo na betonskom dijelu?
    Јес. Питали Пера власника Гусара пошто лежаљке, он одговара узимајте

23. The Following 2 Users Say Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,201
    Thanks Thanks Received 
    1,983
    Thanked in
    1,083 Posts

Prelijepa plaza, ima li dje da je krupniji krš?

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    1,394
    Thanked in
    939 Posts

Quote Originally Posted by GaD View Post
    Prelijepa plaza, ima li dje da je krupniji krš?
    Ima "preko puta" upravo ove plaze, dio Prevlake koji gleda na otvoreno more. Il' jos bolje, ispod Radovcica (Konavle).

26. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Ima "preko puta" upravo ove plaze, dio Prevlake koji gleda na otvoreno more. Il' jos bolje, ispod Radovcica (Konavle).
    Jel to ovo?Stari je tekst nego.

https://bokanews.me/konavle-pod-opsa...-idu-na-odmor/

Meni je frka što je opet granični prelaza može da zagužva ljeti pa je rizik mislim da je avet imao sreće.

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    1,394
    Thanked in
    939 Posts

Meni je frka što je opet granični prelaza može da zagužva ljeti pa je rizik mislim da je avet imao sreće.
    To je granicni prelaz da, tu lijevo skretanje za Prevlaku. Mnogo su manje guzve ove godine, jos niti jedan put mi se nije desilo da cekam po 2-3h na Vitaljini mada sam veoma blizu granici pa se koliko-toliko lako organizovati sa kamerama (HAK kamere). Definitivno ne preporucujem nikome da se upusta u ove ekskurzije ovaj i sledeci vikend jer ce ALB da se vracaju u ITA (feragosta "zavrsava"), biti ce paklene guzve.

Radovcici su malo dalje al' opet se ide preko Vitaljine.

29. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

To je granicni prelaz da, tu lijevo skretanje za Prevlaku. Mnogo su manje guzve ove godine, jos niti jedan put mi se nije desilo da cekam po 2-3h na Vitaljini mada sam veoma blizu granici pa se koliko-toliko lako organizovati sa kamerama (HAK kamere). Definitivno ne preporucujem nikome da se upusta u ove ekskurzije ovaj i sledeci vikend jer ce ALB da se vracaju u ITA (feragosta "zavrsava"), biti ce paklene guzve.

Radovcici su malo dalje al' opet se ide preko Vitaljine.
    Okey hvala na upozorenju.Jel se ja tripujem il' su taj granični tek prije nekolike godine provalili?Čak kad sam ja davno išla bio je kao nakva portirnica.

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    1,394
    Thanked in
    939 Posts

Okey hvala na upozorenju.Jel se ja tripujem il' su taj granični tek prije nekolike godine provalili?Čak kad sam ja davno išla bio je kao nakva portirnica.

Otvoren je 2019. Ranije je bila baraka smijesna sa nase strane i daleko manji granicni prelaz (nego sto je danas) na HR strani .

Google Map tu ubija sada, koliko je dobar za domace toliko je i los. Primjera krene se preko Vitaljine jer je na kamerama sve ok, u medjuvremenu sve putnike Google Map posalje na Vitaljinu jer se na Debelom stvorila nenormalna kolona...
    Par puta nam se desavala ove godine da i kroz grad dodje do slicnih situacija, posalje putnike preko Tople 2 i Crvenog Krsta (kroz jednosmjernu), bum, kolaps.

---

Inace Savina - Herceg Novi - Igalo potez sinoc... Ne pamtim da je ikada bilo vise ljudi na setalistu, i to u dijelovima koji su pretezno uvijek manje "zaguzvani". Jos dvije sedmice pa da pocinemo fino.

32. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,860
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Ahahaha jeste taman baraka kad sam prvi put prošla mišljah neki parking pa me zaustaviše kao kud ćeš ti reko na granični prelaz rekoše mi da je u ovom pravcu

Thanks Thanks Given 
    2,056
    Thanks Thanks Received 
    1,415
    Thanked in
    849 Posts

Otvoren je 2019. Ranije je bila baraka smijesna sa nase strane i daleko manji granicni prelaz (nego sto je danas) na HR strani .

Google Map tu ubija sada, koliko je dobar za domace toliko je i los. Primjera krene se preko Vitaljine jer je na kamerama sve ok, u medjuvremenu sve putnike Google Map posalje na Vitaljinu jer se na Debelom stvorila nenormalna kolona...
    Par puta nam se desavala ove godine da i kroz grad dodje do slicnih situacija, posalje putnike preko Tople 2 i Crvenog Krsta (kroz jednosmjernu), bum, kolaps.

---

Inace Savina - Herceg Novi - Igalo potez sinoc... Ne pamtim da je ikada bilo vise ljudi na setalistu, i to u dijelovima koji su pretezno uvijek manje "zaguzvani". Jos dvije sedmice pa da pocinemo fino.
    Mene je poslao na toplu 2 proslo ljeto rekoh promjenili su nešto kad ono vracaj nazad

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Satelitski resiveri/oprema

Thanks Thanks Given 
    6,299
    Thanks Thanks Received 
    6,832
    Thanked in
    3,273 Posts

Јутрос око 10 сати 5 аута чекања на граници.

Али кренух прије уру времена пут ПГ, Зеленика ка и вазда чеп. До иза кружног у Мељињама са оне стране, и до Дели Радивоја са ове. Ови га неће стизат од Баошића до Мељина уру и по. А ниђе полицајац да се нађе да регулише.

36. The Following User Says Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    1,394
    Thanked in
    939 Posts

Јутрос око 10 сати 5 аута чекања на граници.

Али кренух прије уру времена пут ПГ, Зеленика ка и вазда чеп. До иза кружног у Мељињама са оне стране, и до Дели Радивоја са ове. Ови га неће стизат од Баошића до Мељина уру и по. А ниђе полицајац да се нађе да регулише.
    Meljine - Igalo je zadnjih sedmicu-dvije nekih 30-35 minuta voznje u periodu oko 15:00-15:30. Kako se stvori chep, tako i nestane. Prosto nevjerovanto. :/

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    1,034
    Thanked in
    753 Posts

Page 686 of 748 FirstFirst ... 186586636676682683684685686687688689690696736 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)