Eutanazija se može posmatrti kao milosrđe, ali znajući đe živimo, zar ne mislite da ćemo imati nagli porst "eutanazija"? Ne bih ja u ovom sistemu nakardnom ništa takvo dozvolila! Je li teško, jeste, gledti svoje voljene kako se muče, ali morate znati i to da jako često se u medicini dese stvarna čuda da ljudi koji su otpisani nekim čudom stau na noge i ozdrave ili se barem oporave dovoljno da imaju dostojan život. Zog jednoga takvoga slučaja ja mislim da je greota to uvesti kao pravilo da ne pominjem one "slučajeve" koje gore naglasih...mi živimo u svijetu đe nko jednoga ministra zdrvlja zovu dr Smrt jer je u sprezi sa mafijom medicinu koristio u svrhe dostojne dr Mengelea...ma molim te...živimo u svijetu đe jedan pedijatar onkolog probija jer je godinama djeci koja nemaju kancer pisao da imaju i prepisivao im "blaže" citostatike da bi dijelio profit sa farmaceutskom mafijom....to su meni nepojmljive stvari
A što se samoubistva i sve većeg porasta samoubistava tiče, nije čudo ukakvom se vremenu živi. Nije svako sazdan od iste materije i neko se teže nsoi sa problemima neko lakše i ne treba suditinikome. Svi imamo nekoga, ako ne bližeg a ono bar neoga ko je znao one koji su imali takav slučaj u orodici i stvarno mislim da je za porodicu to najteze moguce što moze da ih snadje upravo zbog te krivice o kojoj ste već pricali ssto sv nosimo u sebi, jer nijesmo znali da prepoznamo...ali zbilja vjerujem da oni koji kuju planove u tom smislu ne oglasavaju svoje misli nego jednostvno biraju trenutak kad ce to napraviti i to da niko ne zna...to porodici ostavlja previse neodgovorenih pitanja i patnji za cio život...
Kao što ste već konstatovali, kod nas je još uvijek sramota potražiti stručnu pomoć jer što će zaboga svijet reći kako će se djeca poozenit i poudavat ako im se procuje da im jeneko u pordici lud (tako tumače odlazak kod psihologa ili psihijatra). Vjerujem da je sve vise pametnih i skolovanih mladih ljudi koji ce znati da na vrijeme odreaguju i upute svoje bliznje i sebe, ako je potrebno
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Bookmarks