Neka nova Crna Gora na koju se morate navikavati!
Vazda to fala Dritane!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Gagarin; 08-08-25 at 11:32.
Tko leti, vrijedi...
realno to berane i jes vazda četnička pokrajina bila. oni se time ponose, svi beranci. s toga i treba ovaj spomenik stavit na trg.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Tko leti, vrijedi...
ASC, avet, BiTrAtE, Caesar, goldfinger, hercules, Illuminated, NetworkMaster, outline, remark, TAKUMI, Tica
Ada neće URA dat!
Sjetimo se mantre odje!
Tko leti, vrijedi...
Ja bih ovog Dajkovica pitao , brate srbine kako ti to mozes u svoje radno vrijeme biti u Berane?
Jesi na odmor? Ako nisi, koji je tvoj ucinak danas?
Rezultati?
Ako nema rezultata, da se ne ljubimo. Pa ti palamudi po fejsbuku i internetu.
Drugo, da kazem kako neko ko ide kad moze u crkvu, da su presrali sa ovim Djurisicem , nije tu mjesto ni Metodiju ni bilo kom popu. Nema tu ni h od hišćanstva I pravoslavlja.
Klizaju u stranu prilično.
standardno, svecanost a onda krkenzi pod satore i sa pevaljkom (to je glavno, kakav spomenik)
Паметноме доста.
https://www.in4s.net/jos-ne-svice/
Пише: Емило Лабудовић
Знало се и прије него се десило. Авети наше никад разријешене прошлости још увијек тумарају историјском тамом којом смо окружени, а која никако да одани. Проклета смо земља у којој још увијек влада она комесарова: Бога више нема, Бог је мртав! Земља у којој наводни и самопроглашени антифашисти методама на којима би им и сам креатор фашистичког наратива, Гебелс, позавидио, још увијек стражаре на Љубином гробу. С тим да су Њемци одавно прошли, али зато истина „но пасаран“! А истина је, по њима, само једна, она коју ми гракћемо ево већ осам деценија. Све друго је само повампирени фашизам, а то мимо Белведера и Богетића неће проћи. Јер овдје се васпостављају и бране „европске вриједности“, вриједности те исте Европе која је, између осталог, породила и тај фашизам. Породила и никада га се није сасвим одрекла. Ако не вјерујете, питајте Тонина Пицулу, ону његову верзију са аутоматом и унформомом „црних мамби“.
И зато је било више него очекивано да ће пламичак ревидиране истине из Заостра запалити велики пожар на другој страни. И да ће се подићи све чавке, свраке и вране, сви лешинари са буњишта медијске и политичке сцене Карадага. Писане као са гештетнера у некој ратној земуници око Јајца и Дрвара, реакције и памлети били су у реченицу исти. И сви до једног, почињали су одредницом ХИТНО, као да јављају вијест са неког великог ратишта или разорног земљотреса. Сви они који су стоички, као муле, ћутали и отресали ушима кад су се у Плаву и Гусињу подизали споменици доказаним ратним злочинцима, сви они који, и поред свега и националног отрежњења, и даље дижу споменике и славе име „највећег сина наших народа“, хорски и у једном гласу и тоналитету рекли су: ПАВЛЕ НЕ МОЖЕ! И ТАЧКА. РУШИ И ХАПСИ. Даљег разговора на ту тему (умало написах: таму) нема.
Нисам био лош ђак и добро познајем ону уџбеничку и етаблирану историју и ове државе и овог региона. И Павлово мјесто у њој. Али, у међувремену се што шта сазнало и прочитало „између редова“ и сазнало да баш и није све како пише. И да је Бог, упркос комесаровом наређењу, још увијек жив. Не присвајам себи право да тумачим и изигравам квазиисторичара, да исправљам „криве Дрине“, али доро знам да овако више не иде. И да нам је свима потребна права и нефризирана истина о нама кроз вријеме. Јер, јасно је да ни ђаво није био баш тако црн, нити су свеци били баш толико свети и непогрешиви. Били су, отприлике, наша слика и прилика.
Али, има једна истина, сурова и неумољива, истина да споменици и нијесу највалиднији свједоци историје. Бронза је бронза, и у њу може да се укалупи и највећа историјска лаж. Макар то ми знамо. Онај прави, истински споменик, човјек својим ликом и дјелом подиже још за живота и тај споменик никакво ХИТНО не може да сруши. То ХИТНО је у Заостру и диљем црне нам Црне Горе одавно закаснило. И ту је сва НВО/бошњачка хистерија и диригована шизофренија, са све Ибрахимагом, Фејзићем, снајком Теом и грађански образованом али не и васпитаном Далиборком, немоћна и личи на лавеж паса док караван пролази.
Али, наша ноћ још траје и никако да сване.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Pitam se što je sledeće, ima li nekih informacija od vjernika SPC sa foruma? Sad kad se vidi da mogu da pišaju po državnim organima, nebo je granica?
Sent from my SM-S936B using Tapatalk
Pa nije jos mnogo ostalo da se odradi, Hitleru da ga dignu jos i to je to.
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Настављамо....
Смета вам српски народ, Дајко вели.
Остало само још НАТО пројектиле да пошаље...а знају Срби и протов тога вели.
Мајко мила што је ово.
https://www.facebook.com/share/v/1An1ePD2A1/
Last edited by avet; 08-08-25 at 12:31.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Дајко се врнуо из 15то дневне посјете Русији и кренуло јако захуктавање. Не мисли се на посао враћат, а и зашто би, кад поред константног шетања по Србији, РС и шире, плата редовно лијеже. Кад те аминују црква и бог, овоземаљске власти ти само могу пунут у пркно. Само ћерај Дасја, народ је уз тебе.
Last edited by avet; 08-08-25 at 12:52.
Da mu se crnom kukavcu dočepat cenzusa,da ne mora svako malo da trci u berane i da se uvlači “partnerima” da mu udijele milostinju. Da je srece u ovu drzavu ne bi bilo ovoliko partija,ovo je već postao biznis(odavno).
Dosta manipulatora se pojavilo ne bi li nešto “zakačili”,a tu prednjači ovaj retard koji konstantno skrece paznju na sebe,a ne bi me čudilo uopšte da na idućim izborima i predje taj cenzus,ima tu potencijala sa ovima sto su i dalje zaglavljeni u 15i vijek.
Sta reci za metodija,još da proglasi za svece radovana karadzica i ratka mladica. Tragikomedija sto se radi u spc. Možda za koju godinu bude sČc
Meni su koljeničari jasni, sprovode svoju agendu od samog početka i ne foliraju se.
To što su osvježivači bili glupi 2020 kad su parkirali Koljenicu na 81. mjesto, jbg…
Kad si glup, ne boli tebe, nego onoge oko tebe, isto kao kada si mrtav.
Oni koji su mi gadni su ljaljaši koji ćute i čekaju da prođe a onda da beta gej Boris nastavi lažavine o sušenju ljudskog mesa po Njegušima.
Za njih važi ona što sam je u Bajice čuo:
Esencija ljudskog ništavila.
Tko leti, vrijedi...
Најбитније је да будете слични њему.
https://www.facebook.com/share/v/1CSR3GNB7r/
Sto rece ovo napravise crkvu prije 20 godina i vec propade...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
@Tripleta Ministarka kulture i medija Tamara Vujović najavila je da će, u vezi sa spomenikom Jusufu Čeliću u Gusinju, naložiti inspektorima za kulturnu baštinu da izađu na teren, utvrde činjenično stanje i postupe prema svojim nadležnostima, a u skladu sa Zakonom o spomen obilježjima, te da nalože izvršnim organima da uklone nelegalno podignut spomenik.
Ona je tokom današnje posjete selu Vusanje, u Gusinju, obišla lokaciju na kojoj se i dalje nalazi spomenik Jusufu Čeliću - Isufu Kameru Čelaju.
Evo ti da ti ne bude zao samo sto Pavla micu , micaće se i njegovi drugovi...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
ukloniti svako spomen-obilježje postavljeno bez saglasnosti ministarstva.
Idemo dalje, ne komentarisemo ovo vise...
Послато са 22101316G помоћу Тапатока
Ako nekom nije do sada jasno da je SPC politicka a ne vjerska organizacija ne znam kada ce biti.
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)
Bookmarks