Page 683 of 716 FirstFirst ... 183583633673679680681682683684685686687693 ... LastLast
Results 17,051 to 17,075 of 17900

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    23,890
    Thanks Thanks Received 
    9,797
    Thanked in
    7,315 Posts

U etno selu Šapat na Vojniku đe sam nedavno bila kroz razgovor sa domaćinima uglavnom im stranci dolaze u tom trenutku bijahu neki Englezi.Koliko shvatih to su oni tipovi koji hoće mir i tišinu i izolaciju od svega.Vrhunac je bio neki Belgijanac te je uzeo kolibu na pet dana nije veli mrdao od kolibe osim obeda a domaćinstvo ima sve od doručka do večere.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,298
    Thanked in
    878 Posts

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    Trajekt je oun, guzve ima ali ljudi nema
    U novi sam zadnja 3 dana nikad manje naroda pa brojke neka kazu sta hoce

Sent from my SM-F766B using Tapatalk
    Ima tu jedna stavka koju konstantno svi zaboravljaju. Novi je u zadnjih 10ak godina dobio mnostvo hotela a hoteli su prakticno puni. Ljudi koji su u hotelima se u vecini slucajeva kupaju na hotelskim bazenima (i ja bih volio da znam ZASTO).
    Primjera radi, Palmonbay je na 70-75% popunjenosti (idealno za hotele) od kraja maja. Hunguest je skoro pa full, Iberostar je full, Perla je full (PS nocenja i po 300€...), Park je full, cak je i onaj novi Novosadski skoro pa full (ne sjecam se novog imena tbh)... Popoviceh totelu u Kumboru takodjer prakticno full od pocetka juna...

Restorani na potezu Igalo > Skver svi full u vrijeme vecere...

Nema ljudi kazu? Da, nema ljudi koji su dolazili na blef u Herceg Novi, trazili smjestaj od dilera te vecinu vremena provodili na plazama i setkajuci po setalistu...

3. The Following 2 Users Say Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    508
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    373 Posts

Mislim da sam i prije dvije godine pisao za Hrvatsku sezonu, ljudi su se opametili i nece da jedu u restorane non stop i da placaju koronu 7.5 eura. Marketi su puni, kao i diskonti pica, i onda se izadje do grada vec malo pripit i ne mora se trosit. Sad sam u Kotoru i saobracaj je pakao, restorani uvece i barovi su full, al uglavnom ne trose ka nasi koji idu sa namjerom da se napiju i potrose 100 eura i vise za noc, jbg.

Bolje je gostoprimstvo na sjeveru samo zato sto manje ljudi tamo dolaze nego na primorje, kad bi se broj turista zamijenio, cupali bi kosu gore, nemoguce je opsluzit ovoliki broj ljudi na primorje, samo se pliva i to je to... itekako ima dosta ljudi sto oce i na Durmitor/Prokletije pa onda do Ulcinja ili Kotora da se rashlade u more.

Slazem se da je planina i neki outdoor turizam buducnost, i tu se zaradjuje mnogo, al rijetko ko placa porez, mada i podrzavam, nemaju nikakvu podrsku od grada i drzave bez sto bi da uniste to malo prirode. Normalno da trose manje gore, nema se kad za fenseraj kad se trci po planina.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    241
    Thanks Thanks Received 
    1,810
    Thanked in
    911 Posts

Veci problem je sto je sezona svake godine sve kraća i kraća.Sad javljaju da je Budva puna a ovo je sedmi avgust, do prije par godina spic je bio od polovine jula do 20 avgusta a sad se jul vise i ne pominje.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

6. The Following User Says Thank You to goldfinger For This Useful Post:

acs

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

mrzi me da tražim kad sam se prvi put vratio sa vranjine,ali zakleo bi se da je bio tipa prvi vikend jula,tako da ja zaista nemam pojma kako više možete da kukate,kojom logikom

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,298
    Thanked in
    878 Posts

Quote Originally Posted by goldfinger View Post
    Veci problem je sto je sezona svake godine sve kraća i kraća.Sad javljaju da je Budva puna a ovo je sedmi avgust, do prije par godina spic je bio od polovine jula do 20 avgusta a sad se jul vise i ne pominje.
    Ne mogu da komentarisem nista osim Herceg Novog (Igalo + Novi), kao i Zabljaka.
    Ko god kaze da je sezona skracena laze. Nema guzvi kao sto je bilo ranije (neki od razloga su u mom prethodnom postu), ali vise se trosi nego ikada ranije, hoteli su fulirani, a cijene svega su skocile u nebo. A sve je pocelo opet dosta ranije nego ranijih godina (april + maj je u Novom npr. bio fenomenalan za hotele a i poprilicno dobar za restorane).

Slicna situacija je i na Zabljaku (bijah u par navrata u zadnjih 2-3 mjeseca), barem svaki put kad zavrsih gore (pretezno vikend + nesto duzi period oko 13. jula).

---

A za ljude koji "zive od izdavanja smjestaja" te isti ne znaju popuniti (jer su navikli da izdaju shupe za 50+ evrica dnevno) me stvarno zabolje, da prostite, ona stvar. Totalno zasluzeno.

No ono sto stvarno moze da zabrine svakoga jeste sama pohlepa na sve strane. Pocelo se pretjerivati sa cijenama, bojim se da ako nastave ovim tempom za koju godinu stvarno dodje do situacije da se sa pravom kuka kako nema potrosaca. Samo u zadnjih desetak dana su prakticno cijene svega skocila i po 20-30%...
    Last edited by beatnological; 07-08-25 at 09:29.

Thanks Thanks Given 
    6,125
    Thanks Thanks Received 
    5,772
    Thanked in
    3,333 Posts

Pukla sezona opet... nema carter letova propao aerodrom, nema vozila francuskih vise pukao autoput... standardno...
    A to za gostompristvo na sjever ciganluk... brzo ce biti gori od lacmana

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    4,245
    Thanks Thanks Received 
    8,172
    Thanked in
    3,121 Posts

Ove godine sezona 5-15avgust

Sent from my SM-A566B using Tapatalk

11. The Following 3 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,222
    Thanks Thanks Received 
    1,661
    Thanked in
    899 Posts

Sezona je počela prije par dana i taman će trajati još par dana.

<3 JEDNA JE DOMOVINA, JEDNA JE CRNA GORA <3
    Thanks Thanks Given 
    2,043
    Thanks Thanks Received 
    883
    Thanked in
    463 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Više oni reklamiraju MNE no TO MNE.Vjerova ili ne.
    Obicno se slozio za reklamu, ali ne u ovom slucaju.Nisam pogledao do kraja video zaista, prastajte ako sam omasio, ali svakao generalizujem za ove tipove "turista", ovdje se reklamira bezobrazno nepostovanje zakona zemlje koju posjecuju. Nisu kod kuce, no su u nasu kucu i treba da postuju nasa pravila i zakone.

Nego ovim zapadnjacima inace fali ta elementarna kultura postovanja drugih nacija, obicaja, zakona itd..

Nasi ljudi neka cine sto oce, ovo je nasa zemlja. I kao sto vecina tih stranaca zna cake u svojim zemljama, tako znamo mi u nasoj.

Ja dje god podjem postujem pravila, ne svercujem se, niti mi pada na pamet da se ciganisem (da izvinite na izrazu), no putujem ko coek, pa 5 dana 5 dana.

Last edited by Shadow'91; 07-08-25 at 11:52.
    So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint

14. The Following 4 Users Say Thank You to Shadow'91 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,298
    Thanked in
    878 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    Kolikonje oglasa za radnike za primorje poslednjih dana, ono, dodjite da odradite avgust
    Tako je od kraja maja. Nema to veze sa "dodjite da odradite avgust", jednostavno nema radne snage koja bi da radi za ponudjene kriterijume.

Ko je voljan da radi sezonske poslove, a sa primorja je, il' je vec zaposlen ili je otisao da radi u HR. Srbijanci isto, vecina u HR radi vec par godina, same thing i za BIH. Filipinci su vec poceli da se pojavljuju na pojedinim mjestima kao radnici.

Thanks Thanks Given 
    7,360
    Thanks Thanks Received 
    4,776
    Thanked in
    2,445 Posts

Default Turizam - što se to dešava!?

Quote Originally Posted by umart View Post
    a šta bi sa onim pukla sezona,niđe nikog?i da javi neko gagarinu da se juče (dakle srijeda,radni dan) nije moglo od nk do žabljaka,i to bi volio da mi objasni kako
    Biće da sam ja na neki drugi Žabljak.
    Đe god dođem mjesta koliko oćeš.
    Divljih kampera po parkinga i livada stvarno u izobilju.
    Koji ni kamp ne plate.
    Vjerovatno tako i u svoje francuske i njemacke kampuju.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Last edited by Gagarin; 07-08-25 at 12:14.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    7,360
    Thanks Thanks Received 
    4,776
    Thanked in
    2,445 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Ima tu jedna stavka koju konstantno svi zaboravljaju. Novi je u zadnjih 10ak godina dobio mnostvo hotela a hoteli su prakticno puni. Ljudi koji su u hotelima se u vecini slucajeva kupaju na hotelskim bazenima (i ja bih volio da znam ZASTO).
    Primjera radi, Palmonbay je na 70-75% popunjenosti (idealno za hotele) od kraja maja. Hunguest je skoro pa full, Iberostar je full, Perla je full (PS nocenja i po 300€...), Park je full, cak je i onaj novi Novosadski skoro pa full (ne sjecam se novog imena tbh)... Popoviceh totelu u Kumboru takodjer prakticno full od pocetka juna...

Restorani na potezu Igalo > Skver svi full u vrijeme vecere...

Nema ljudi kazu? Da, nema ljudi koji su dolazili na blef u Herceg Novi, trazili smjestaj od dilera te vecinu vremena provodili na plazama i setkajuci po setalistu...
    Kupaju se na bazen zbog kanalizacije u more.
    Stomačni virus itd…

Tko leti, vrijedi...

18. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,890
    Thanks Thanks Received 
    9,797
    Thanked in
    7,315 Posts

Quote Originally Posted by Shadow'91 View Post
    Obicno se slozio za reklamu, ali ne u ovom slucaju.Nisam pogledao do kraja video zaista, prastajte ako sam omasio, ali svakao generalizujem za ove tipove "turista", ovdje se reklamira bezobrazno nepostovanje zakona zemlje koju posjecuju. Nisu kod kuce, no su u nasu kucu i treba da postuju nasa pravila i zakone.

Nego ovim zapadnjacima inace fali ta elementarna kultura postovanja drugih nacija, obicaja, zakona itd..

Nasi ljudi neka cine sto oce, ovo je nasa zemlja. I kao sto vecina tih stranaca zna cake u svojim zemljama, tako znamo mi u nasoj.

Ja dje god podjem postujem pravila, ne svercujem se, niti mi pada na pamet da se ciganisem (da izvinite na izrazu), no putujem ko coek, pa 5 dana 5 dana.

Ma jasno. Ja prije svega zbog sebe ne bih na divlji kamping i sopstvene sigurnosti pa ni u svojoj zemlji.Ima uostalom gotovo bagatela mjesto u NP Bjelasica prespavaš u sred NP-a okružen čuvarima.Meni je prvenstveno nejasno kako se ljudi upuštaju u rizik.A da ne pričam koliko ih za dž spašavaju naše službe spašavanja mi bi tamo dobro platili račun za takve usluge.
    Last edited by Bluemoon; 07-08-25 at 12:34.

<3 JEDNA JE DOMOVINA, JEDNA JE CRNA GORA <3
    Thanks Thanks Given 
    2,043
    Thanks Thanks Received 
    883
    Thanked in
    463 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Ma jasno. Ja prije svega zbog sebe ne bih na divlji kamping i sopstvene sigurnosti pa ni u svojoj zemlji.Ima uostalom gotovo bagatela mjesto u NP Bjelasica prespavaš u sred NP-a okružen čuvarima.Meni je prvenstveno nejasno kako se ljudi upuštaju u rizik.A da ne pričam koliko ih za dž spašavaju naše službe spašavanja mi bi tamo dobro platili račun za takve usluge.
    Hahaha prastaj malo me safra uvatila u toj sam vrsti turizma pa me ovo divlje kad cujem baca u trans

Svakako slazem se s tobom, sigurnost prije svega. Ja ne bi mogao s mirom da spavam u nekaku sumetinu pa koja god to drzava bila. Sto kazes, cak ni kod nas u CG mi ne bilo prijatno

Nedje prije 15 dana vozim brata na aerodorom u PG, oko 4 krenusmo iz HN. Prije nego krene ona pravina na Dragalj, taman kad krene spustanje, snimimo veliki kamper u onu sumu s desne strane ispod puta. Dje se taj lik zavuko, pa ne bi ga tu prespavo sa mitraljezom u ruke

Edit: slazem se da treba racun ispostaviti za spasavanje, neces vodica, no oces sam, ok! Idi sam, kad zaglavis plati vadjenje. Nasi ljudi opet rizikuju svoje zivote, trosi se gorivo itd jer neko nece da angazuje vodica ili da se makar drzi markiranih staza...

Last edited by Shadow'91; 07-08-25 at 12:46.
    So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint

21. The Following User Says Thank You to Shadow'91 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    73
    Thanks Thanks Received 
    250
    Thanked in
    194 Posts

Pa veli REGISTROVANO 6.28% turista vise hahahhahahahahahahahahahaha
    A sto ne daju brojeve hahahahaha
    Pa jesu li nam za proslu godinu saopstavali registrovane turiste ili broj za koji su procijenii da je usao u drzavu na osnovu raznoraznih inpta?
    Ja vjerujem da se pa jedno pola ljudi nikad ne registruje, odnosno ne ode da plati onaj 1e po danu.
    I oni na tih pola od prosle godine saopstavaju da je 6.28% vise hehe

Sezona je krepala. Jedini optimizam dolazi, pazi sad, iz opstina dje su oni na vlast.
    Jos veli u Pluzinama masu vise... A je li? Prosle bilo 100 ljudi, ove 200?

Vazda su nas lagali, ali onim proslima puno, pa oni izbace svake godine 10% vise u odnosu na proslu godinu, a ovima sezona traje 10 dana, ostatak poluprazno, i oni izbacuju da je vise.
    Ako vjerujete tome sto vam oni saopstavaju onda vjerujte i u deda mraza.

No, đe ga je onaj BiznismenPG? Obećava je ovuda po 3000 plate, govorio da su prosli toliko krali da će se odmah viđet boljitak.

5 godina kasnije jedino sto se desilo je seljenje iz bruta u neto. I stvarno nekih 15% rasta proslog bruto iznosa, odrzanog pozajmicama i inflacijom.

Đe si struko, prosvijetli nas opet malo.
    Last edited by Bruda; 07-08-25 at 12:51.

Thanks Thanks Given 
    241
    Thanks Thanks Received 
    1,810
    Thanked in
    911 Posts

slazem se da treba racun ispostaviti za spasavanje, neces vodica, no oces sam, ok! Idi sam, kad zaglavis plati vadjenje. Nasi ljudi opet rizikuju svoje zivote, trosi se gorivo itd jer neko nece da angazuje vodica ili da se makar drzi markiranih staza...

Ovo mi je najgadnije kad procitam oko spasavanja dje se kakvi holandjanin i njemac zaglave i izgube u nekoj vukojebini dje su završili bez licenciranog vodica i onda se dize citava sluzba sa helikopterima, dzipovim i slicno da ih vade, potpuno podrzavam da im ovakve stvari treba naplaćivati i to papreno.
    Last edited by goldfinger; 07-08-25 at 12:54.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

24. The Following User Says Thank You to goldfinger For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,890
    Thanks Thanks Received 
    9,797
    Thanked in
    7,315 Posts

Hahaha prastaj malo me safra uvatila u toj sam vrsti turizma pa me ovo divlje kad cujem baca u trans

Svakako slazem se s tobom, sigurnost prije svega. Ja ne bi mogao s mirom da spavam u nekaku sumetinu pa koja god to drzava bila. Sto kazes, cak ni kod nas u CG mi ne bilo prijatno

Nedje prije 15 dana vozim brata na aerodorom u PG, oko 4 krenusmo iz HN. Prije nego krene ona pravina na Dragalj, taman kad krene spustanje, snimimo veliki kamper u onu sumu s desne strane ispod puta. Dje se taj lik zavuko, pa ne bi ga tu prespavo sa mitraljezom u ruke

Edit: slazem se da treba racun ispostaviti za spasavanje, neces vodica, no oces sam, ok! Idi sam, kad zaglavis plati vadjenje. Nasi ljudi opet rizikuju svoje zivote, trosi se gorivo itd jer neko nece da angazuje vodica ili da se makar drzi markiranih staza...

Ahahahah znam taj potez gore šuma stvarno treba biti van uma pa to činit,ali kako veliš kad im zagusti naše službe spašavanja ih za dž spašavaju dok oni svjesno ugrožavaju i sebe i pri tom ove momke.A račun u Njemačku za takve slučajeve papreno ispostave.
    I ja sam u toj vrsti turizma osim sigurnosti i svega vazda mi je zadovoljstvo sklopiti poznanstva sa domaćinima uz čašicu razgovora. I opet se vratiti na to mjesto.
    Obično stranci nemaju taj običaj.
    Last edited by Bluemoon; 07-08-25 at 13:06.

Thanks Thanks Given 
    2,098
    Thanks Thanks Received 
    3,726
    Thanked in
    1,566 Posts

Vezano za brojke i racunanja

f6

Thanks Thanks Given 
    1,222
    Thanks Thanks Received 
    1,661
    Thanked in
    899 Posts

Thanks Thanks Given 
    1,661
    Thanks Thanks Received 
    2,631
    Thanked in
    1,188 Posts

Ada sta te cudi, vidis kuda sve idu sami da ne bi platili vodica pa se poslije izgube i moraju helikopterima da ih traze. Ili kao onaj strucnjak iz holandije cini mi se kad je poveo porodicu da sami prodju kanjon nevidio. Sve bih im ja to debelo naplacivao.

Thanks Thanks Given 
    1,661
    Thanks Thanks Received 
    2,631
    Thanked in
    1,188 Posts

Hahahahahahaha crknite dusmani Ovi ljudi su bez grama obraza

A zbog toga što će ova sezona biti finansijski najbolja u istoriji i to je njima sasvim jasno, ali bolno, kazao je državni sekretar u Ministarstvu turizma Vuk Žižić.

https://www.cdm.me/ekonomija/vuk-zizic/

Thanks Thanks Given 
    2,483
    Thanks Thanks Received 
    468
    Thanked in
    255 Posts

Quote Originally Posted by retype_htc View Post
    Ada sta te cudi, vidis kuda sve idu sami da ne bi platili vodica pa se poslije izgube i moraju helikopterima da ih traze. Ili kao onaj strucnjak iz holandije cini mi se kad je poveo porodicu da sami prodju kanjon nevidio. Sve bih im ja to debelo naplacivao.

U pravu je Pipun

Послато са 22101316G помоћу Тапатока

Thanks Thanks Given 
    23,890
    Thanks Thanks Received 
    9,797
    Thanked in
    7,315 Posts

Quote Originally Posted by retype_htc View Post

Meni su hit bila neka dva Holanđanina ovo uživo što lično viđeh kad sam na kampu u starom baru mislila da odem do Vruće Rijeke ali sam se prvo dobro raspitala kod domaćina i o terenu i svemu recimo iz kampa je baš strmo spustiti se dolje i mora se malo bolje obratiti pažnja na obuću.I tako sjedim dolje pored rijeke a oni se spuštaju u papuče i peškire vidim golgotu su prošli dok su se spustili u te papučice onda gledaju vele na slikama je ovo jezero,jel ovo jezero..reko jel u holandiji ovako izgleda jezero. Pa gledam u njihove muke sa papučama vele nama domaćin samo pokazao pravac.Mislim se pa trebali ste malo se o pravcu i raspitati.

Thanks Thanks Given 
    23,890
    Thanks Thanks Received 
    9,797
    Thanked in
    7,315 Posts

Ođe se moram naknadno osvrnut.Ako sagledaš savremenog turistu onako generalno u suštini su neopjevani idioti.Pogledaj samo snimke ovog lika na temu.

Niti njih zanima đe idu,niti njih zanima ta zemlja oni bi samo da se selfišu i dijele fotke po društvenim mrežama.Pri tom su u stanju da izlažu i sebe i druge u opasnost zarad tih svojih objava.Debili bukvalno.Nikad neću zaboraviti kad smo posjetili Postojnsku Jamu đe sam ja sa 20-tak godina stajala sa strahopoštovanjem pred ulaz kad doleće koment neke Amerikanke đe su vam temperature u farenhajtima mislim se jel ovo realno.Kod našeg čovjeka još uvijek ima ono nešto što se u svijetu izgubilo i ja to baš kroz turiste primjećujem.Recimo više puta sam obilazila Italiju na um mi padalo ono što sve više gledam od raznoraznija turista.Zanimala me zemlja njihove životne priče,zanimale su me njihove pjace ka u Kotor.Vazda sam poštovala zemlju u koju uđem koja god da je i ne samo poštovala no htjela da je upoznam kroz te ljude.

Eto to je razlika između turista i putnika.
    Izvinjavam se ako sam u OFF no me trigerovala sva ova priča o turizmu.
    Last edited by Bluemoon; 07-08-25 at 16:51.

Page 683 of 716 FirstFirst ... 183583633673679680681682683684685686687693 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)