I umjesto sad odma da krenu onu ulicu iza da rade oni cekaju.
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Drugarica moje koleginice po 3000 kvadrat prodala stan u Zetagradnji u bloku 6. Jednosoban, nešto preko 50 kvadrata. Mada kaže da je malo bolje sređen, ali nijesam pitao za detalje.
Nove zgrade u staroj dalmatinslkoj, tacno prekoputa HDL, 4 male zgradice, kvadrat u izgradnji 3300eur. Djeluje bas lijepo ali kvart, ulica koja je i sad mala i uska. Dzaba lijepo kad nema prilaza.
Jedino na net sto ima je ovaj video
Prije 3 mjeseca kad smo bili u potrazi za stanom, iz LD gradnje su mi rekli da im je cijena u izgradnji iza Delte oko 2.300 €. Doduše, to je bilo po nekon prijateljskoj liniji, ne znam hoće li im to biti cijena zvanična. Elem, masu stanova smo gledali i razmatrali, na kraju nam je naletio odličan stan u Bloku 5, renoviran i sređen cakum-pakum, uz par prihvatljivih nedostataka koje starogradnja nosi sa sobom. Ispao nas je 2.260 €/m2, što je odlična cijena. Doduše, stan je trosoban, a kod velikih stanova cijena uglavnom bude nešto niža. Ali opet, trosoban u Green Level je bio 2800 u izgradnji + garaža. Iz stana imamo pogled na šumu, totalni mir. Uselili prije mjesec dana, još nisam uspio da čujem nijedan zvuk iz stanova ispod i iznad mene. Po meni, kupovina stanova u ovim favelama (City/Master/Central/Ljubović/Zabjelo oko Multicoma itd) je totalni promašaj, ako tražite stan za život. Bukvalno smo prodisali otkad smo u Bloku.
Last edited by Djed_Djuro; 01-08-25 at 10:35.
Prije neki dan mi je zena koja je radila u OGP-u rekla da je u blok V ugradjen najgori materijal kojim se tada raspolagalo. Bojim se da je to za današnje zgrade nedostižan standard.
Što se tiče konstukcije, zgrade u Bloku 5 su među najboljim i najsigurnijim zgradama. Završni materijali su bili socijalna kategorija u to vrijeme (pločice, sanitarije, bravarija...), ali to su skoro svi već zamijenili. Problem je što su zidovi dosta krivi, pa mora gletovanjem ili gipsom da se to rješava, plus neki plivajući podovi itd. Tamo treba baš dosta za renoviranje da se uloži, ali se isplati.
Mislim da si ti dobro osjetio kako se los materijal ugradjivao...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Odlican izbor, za meenenema ljepseg kvarta od bloka 5. Moja zaova sad tamo zavrsava renoviranje stana, mislim d aj emoguce i ona gledala taj trosoban ali tada nije bio renoviran, prije godinu ipo. Mir, zelenilo, sve dostupno.
Vec sam pisala da smo u centru kupili starogradnju, jos nikad nisma cula glas iz nekog stana, vodu cak ni skripu stolica. Koliko smaprije bila protiv starogradnje, toliko sam sad zaMi smo uzeli renoviran, jedino se ne bih mogla oko toga bakcati.
Sve zavisi koje zgrdae. Recimo spilcanka i vojna su jedne od najboljih.
zato ja cujem komsije dok pricaju normalnim tonom - iko podigne li glas zeru mozes i da raspoznajes cijeli razgovor... a tek kad viknu na djecu, ustanem i ja da poslusam, ne cekam dvaput da recu![]()
![]()
![]()
starogradnja je dominantna u rasporedima prostorija, velicinama istih, pozicijama stanova (dodatno "smanjenje buke" je bilo u tome sto je uz dnevnu sobu jednoga stana rijetko bila dnevna soba komsije)
e sad, za zvucnu izolzaciju su cesto bili zaduzeni i oni plafoni od trske, koji su danas pakao za renoviranje, ali hej - nedje dobijes, nedje izgubis
U onu tvoju zgradu, kisa kad pocne da rosi(ni da bog grad da krene) imas osjecaj na zadnji sprat da automat radi.
Novogradnja, pretpostavljam? Mi smo živjeli u City kvartu, komšinica u stanu pored je bila nervni bolesnik, svaki njen napad smo vrlo intenzivno proživjeli.
U ovom stanu je pod razvaljen do kraja, sklonjena trska i sve do betona, pa navučena košuljica i zvučna izolacija. Bukvalno ništa ne čujem. Jedino iz krajnje spavaće sobe čujem liftove, jer su stari i bučni, a odmah su do sobe. Druge dvije spavaće i dnevna bukvalno ništa, zvuk jedan se čuo nije.
Inače, što se tiče kvaliteta zgrada, mislim da je Šargarepa najbolja zgrada ikad napravljena u PG. Jedino je šteta što je tik uz prometnu ulicu, ali ono je pojam za današnju gradnju. Čak se ne sjećam da sam skorije na oglasima vidio da se tamo prodaje neki stan.
Last edited by Djed_Djuro; 01-08-25 at 15:14.
Koliko je sad m2 tvrde gradnje po sistemu kljuc u ruke ?
Znaci da se nadje neko i da sve sa tim zavrsis, materijal, radnici, oluci, plocice, bravarija...
Kako se kotira zgrada Krstarica?
Preko puta već pohvaljene Šargarepe.
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Koliko je kvadrat ovo dje Voli gradi kod kruznoga za Niksic ?
Sjever je dosta bolje prosao
U kolasin smo imali sve francuze ove godine
Nikad bolju ljetnju sezonu nismo imali
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
izvještaj kompanije Henley & Partners.
Podaci pokazuju da je u Crnoj Gori u prošloj godini, zaključno sa decembrom, bilo 2.800 milionera, zatim 22 senti milionera i dva milijardera. U ovoj godini očekuje se neto priliv od još 150 milionera.
Laicki rekao bi da cu prodat starogradnju od 36 kvadrata na zabjelo za 100 000 eura dogodine...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks