Kad pomenuste lopte, juče mi se odnekud u nozdrve uvukao miris kože, potpuno isti kao kad sam ulazio u prodavnicu Slovenijašport i šmrkao mirise novih kožnih lopti. Liga i tango, samo što sam tango mogao samo da sanjam, a liga se ponekad i kupila... i trajala mjesec dana na betonu.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Košarkaške?Bože dragi kad se sjetim sad da su Nikšićani zvali košarkaške lopte bugarke meni se u sjećanje urezalo da su to prosto bugarke al aj reci u neki butik da vi viđu (danas) bugarke.![]()
Ne zna se sta je gore bilo, kad naletis na ovoga sto busi lopte ili kada se osoba cija je lopta naljuti i podje sa igralista pa onda nemas sa cime da nastavis da igras fudbal.
Sent from my SM using Tapatalk
Obrneš igricu i pređeš na drugu,klikere recimo.A taj nek se nosi dođavola sa svojom tata mi kupio loptom pi najgora sorta no nije njima lako.
Nisu košarkaške, nego fudbalske.
Bio sam talentovan za dosta sportova i igara, ali nikad ni blizu ništa nisam igrao tako dobro kao klikera. Obilazio sam grad da bih igrao jer u mom komšiluku više niko nije htio da igra protiv mene.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Voljela sam i ja još se sjećam rupa u zemljište kod stare zgrade đe smo istih igrali.Pa ono jedva čekaš izjutra na partiju klikera sa drugarima.Doduše moram priznat da sam bila jedna od rijetkih djevočica one su tamo na neki lastiš nešto eme esese i to.Meni je to baš bilo smarački.
Zar nije osnovno pravilo bilo da upane kliker u rupu ka i kod golfa plastično?
Ahahahah dobro si me podsjetio bilo je tu svega.![]()
Pita me zena sto ti je ovo))
Hahaha qqq nadzivjece me
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Sjećam se neke lopte zvane “polufudbal”, poteža gumena lopta iscrtana na ona crno-bijela polja. Nedoder na betonu. Imala je još jedno svojstvo. Pretvarala se u projektil razorne moći koji je često nalazio put do naših dječijih tijela. E to je bila bol kad te polufudbal pogodi ispaljen punom. Uspomene.
γνῶθι σαὐτόν
Kao ogromna loptica skočica. Crno-bijela![]()
Svaki dan je dobar za upiranje.
Ja se sjećam ove igračke.
https://youtube.com/shorts/d88uL815_...2Ie_LxN9w_3poG
kad nismo mogli da skupimo pare za nesto bolje, kupovali smo polufudbal na tusku pjacu, kad bi nekog pogodila ,ostajao bi trag dugo vremena, posle smo joj nasli mnogo bolju primjenu , igrali smo se snjom na moracu ili kad bi posli na more, bila je po malo hrapava i ne bi klizala iz ruke
Ta lopta je bila Tigar iz Pirota.
Nekad je bila hrapava a nekad glatka.
I mnogo je pekla (ne boljela nego pekla)
![]()
Da,da, tada su mnogi od nas shvatili da život nije samo zabava i igra već i bol i patnja.
γνῶθι σαὐτόν
Koliko mi je puta samo tetovaza od nje ostala na tijelo.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ove kojima sam ja igrao obično bile glatke i nisu bile bijele, nego neka za nijansu tamnija boja, nekad čak i skoro bež. Ta lopta u kombinaciji sa njenim šutiranjem u šangajkama koje su imale na više mjesta šuplje đonove od podgoričkog vrelog betona pa gore tabani. Para se nikad nije imalo ni blizu dovoljno, ali kontam da sam imao srećno djetinjstvo. U komšiluku nas je bilo10-15 đece u par godina razlike pa se igralo svega i svačega.
Podbacio si kao roditelj.
Prije nje smo imali adidasov kožni telstar. To je bio najljepši miris koji fudbal može imat, nema šanse da ga promašišAli nam stari nisu dali da igramo po travi, da je ne kvarimo, pa smo ga pičili po dvorištu, koje naravno nije bilo asfaltno, no betonirano. Drao se brzo na tu podlogu, ali je i takav mogo durat više no što potraje jedno djetinjstvo
A taj je i peko i bolio i bačao u nesvijest ako te u glavu trefiJoš sam bio golman. Prag tolerancije bola mi je i danas veći no ženi sa sedam porođaja
![]()
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
@Randy Orton je imao obicaj da spicem koliko zivota ima odere po tigar lopti, svi bi bjezali kad ga vidimo da se sprema za sutposlje njegove bombe oziljci bi oatajali
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Sjećam se isto basketa kod trgovinske i mmburzan. Pa dodji u 15h tobože da se zagrijemo za 17h kad se ekipe kupe. A zvijezda upekne al trojke se vjezbaju, skokšutovi, ulasci… I onda u 1700 spektakl. Sreće te kad si u ekipi koja ne ispada a cesto sam bio. Dodjes kući, majka vadi odma infuziju i stalak e ne mogu se noga drzat. Noge vrele od onog betona al prodje umor posle ispijene cistjerne vode. I tako svaki dan. Islo se na more al u 17h se moralo bit na basketu.
Oću da kažem eto nismo mi većina trenirali košarku al smo bili ko da nam život zavisi od pobjede pa smo upirali ko sumanuti. Danas malo ih upire, vidim prazne koseve… Ćerka mi kaze, tata oni treniraju i svi bi da namlate pare al tu nedostaje to nešto, ta strast i žar… I ja joj ispričam ovo gore.
γνῶθι σαὐτόν
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks