Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 51 to 75 of 76

Thread: Samoubistvo

Thanks Thanks Given 
    24,144
    Thanks Thanks Received 
    9,995
    Thanked in
    7,488 Posts

Bitno je Bugiša da ti otvoriš temu o električnim autima jer posjeduješ isti onda dođeš ođe da sereš nekome ko je otvorio temu o samoubistvu.

Bitno je da ti dođeš na kišnu temu koju je otvorio starwalker i ja velim da je to najbolja tema na forum jer se tiče njegove duše a ti dođeš da sereš o magnezijumu.

Bitno je da ti nikad primjetio nisi kojem forumašu koja numera u muziku paše a ja jesam svijema.

Bitno je da sam ja nekako sve o tebi ono bitno zapamtila kao recimo da voliš Alan Forda.
    Ali,bitno je isto tako da iako ti to znaš da bitno je,tebi da mi ođe loviš ne dlake u jajetu no bogasamog pitaj šta ne bi li obesmislio ovu temu.

Koja je izvini bitna.Ali,nećeš.
    Last edited by Bluemoon; 21-07-25 at 19:50.

Thanks Thanks Given 
    24,144
    Thanks Thanks Received 
    9,995
    Thanked in
    7,488 Posts

Quote Originally Posted by NotRobot View Post
    Svi smo mi i ubice i samoubice časkom posla.

Nego, znam neke psihijatre, vjerujte mi ništa bolji nijesu ako ne i grđi.
    Đe nisu grđi..kome sve daju dozvole za vozila i oružje. To je sekta.

Thanks Thanks Given 
    113
    Thanks Thanks Received 
    4,468
    Thanked in
    2,625 Posts

Vidiš,
    Ovdje piše ti ti ti, ja ja ja... Ti najjača, ova druga strana ne valja.
    Klasičan Karpmanov dramski trougao.

Zato te lijepo pitah, da li si svjesna nekih korjena u svojem ponavljanju

Poslato sa pisaće mašine S24 x2

............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    Last edited by Bugi; 21-07-25 at 20:01.
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    6,223
    Thanks Thanks Received 
    5,842
    Thanked in
    3,383 Posts

Ljubavni jadi jak okidac za samoubistvo...

Mladic 20 godina raskinu, zva pobratima da mu javi , objesi se.... zavi porodicu u crno ...
    Đevojka profesorica , saznala da joj momak vodio pararelnu vezu sa drugom... isto ....

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    24,144
    Thanks Thanks Received 
    9,995
    Thanked in
    7,488 Posts

Jedan je jednu raznio bombom i pobjega.
    Taj ipak ispade bolji.

Thanks Thanks Given 
    359
    Thanks Thanks Received 
    1,651
    Thanked in
    1,265 Posts

Jedan se ubio jer mu bivša nije htjela da izađe s njim da se vide jer joj je ocu bila 40nica.
    17 godina momak, jedinac u majke.

Thanks Thanks Given 
    24,144
    Thanks Thanks Received 
    9,995
    Thanked in
    7,488 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Vidiš,
    Ovdje piše ti ti ti, ja ja ja... Ti najjača, ova druga strana ne valja.
    Klasičan Karpmanov dramski trougao.

Zato te lijepo pitah, da li si svjesna nekih korjena u svojem ponavljanju

Bolje bi bilo tebi da se zapitaš.
    Ka i ostatku Čovječanstva koji tako funkcioniše.
    Ladno si upa' na temu pitao chat dži bi ti šta već ili vještačku I da je pitaš koliko je na ovo podneblje bilo samoubistava i to skrin šotovao i postavio bez blama.
    I potrebe nemam da budem u PRAVU na ovoj surovoj temi.Otvorila sam je da ljudi napišu svoja iskustva i to... znaš.A i da ne znaš ne tiče me se.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
    Last edited by Bluemoon; 21-07-25 at 20:42.

Thanks Thanks Given 
    359
    Thanks Thanks Received 
    1,651
    Thanked in
    1,265 Posts

Možda je trebalo da temu otvoriš u Društvu... Možda bi Bugi bio konstruktivniji

Thanks Thanks Given 
    113
    Thanks Thanks Received 
    4,468
    Thanked in
    2,625 Posts

Pa shodno topicu se piše...
    To što neko ne voli ChatGpT je problem toga nekog, a ostali toga nijesu dužni da se pridržavaju na podforumu pod nazivom forušmaški život

Recimo imaš ovdje priču, o EV, muzici, i raznim drugim stvarima na ovom dijelu, a sve ih iznosi jedna osoba...

On topic

Recimo Pravoslavlje kaže:
    Smrt samoubitstvom je zasigurno najsurovija i najbeznadeznija smrt. Samoubicu osudjuje i cini ga neoprostivim nebesko carstvo, a zemaljski ljudski zakoni samoubitstva posmatraju kao jednu od najneprirodnijih, kobnih dusevno-poremecenih pojava. Prema tome, kako po Bozanskim tako i po ljudskim zakonima samoubitstvo se vidi kao veliki, neoprostivi greh.

Japanac kaže
    Sepuku (切腹) je vrsta ritualnog samoubistva, karakteristična za kulturu Japana. Sepuku je jedan od ključnih delova bušida, kodeksa japanskih ratnika samuraja.

Znači neko griješi... A kako je to. Moguće...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    69 Posts

Sve može da bude statistika, i ništa nije statistika.

Pitali jednog, ako je ove godine 200 poginulo u saobraćaju, koja je brojka prihvatljiva za iduću godinu ? Kaže ne znam možda 60, oni onda skupe svu njegovu širu rodbinu i kažu evo ođe ih je 60, koja je sad brojka prihvatljiva ? Kaže nula.

Tako i ovđe. Kad bi zaređali svako bi na neki način bio dodirnut sa tim žigom. Bukvalno svako.

Moj prađed, ugledni oficir, udovac, je tako završio, postiđen svoje slaračke slabosti i nemoći. Drug iz klupe iz gimnazije, u studentskim godinama pokluknuvši pred bujicama 90-tih ode niz vodu svojom rukom. Itd itd imalo ih je.

Niko od njih nije statistika, ali završiše u nekakvoj tabeli.

Nampade mi Vito i ljudi koji nose svoj kaput od trnja naopako, da nekoga usput ne ogrebu.
    - Ladan ko taština duša -

11. The Following 2 Users Say Thank You to simm For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,144
    Thanks Thanks Received 
    9,995
    Thanked in
    7,488 Posts

simm,izgleda da je čovječanstvo postalo takvo da sve mi se čini i da će Vita neđe i zabraniti da ne kvari iliti uznemirava tik-tok,instagram,influenser,prozak naciju i sličnu populaciju današnjice.
    Krcatu lažne pozitive.

Thanks Thanks Given 
    8,747
    Thanks Thanks Received 
    3,884
    Thanked in
    2,319 Posts

Doshao mi je rodjak, bio u Japanu...sjedjeli dugo do kasno skoro do zore...pricha i pokazuje slike,na jednoj neka zgrada malo visochija,i sa nje prelijep pogled,ali ogradjena valjda blindiranim staklom,i to dvosrukim,tako mi neshto pojasni,jer kod njih je ogromna stopa samoubistava...rekoh ovo bi trebalo kod nas na svaki most i svaku terasu.

Ona fina dr Samardzic Popovic je skoro negdje rekla da smo prvi u regionu valjda po upotrebi sedativa,bensedina,lexliluma,xanaxa,ali zadnji po broju upotrebe antidepresiva,shto je kako ona kaze odmah znak da se problem ne lijechi,nego se samo maskira tim tableticama kojih vjerovatno ima svaka kuća.

O jednom tako tragichnom dogadjaju ne bih bash detaljisao,iako sam negdje na nekoj temi pomenuo,kao kroz maglu se sjecam da sam negdje napisao ali se ne mogu sjetit na kojoj temi,bash blizak drug,(a tebi sam Blue u pp napisao)slao mi je poruke chesto,e juche mu je bila godishnjica,ali njega su totalno nagrdili u toj Dobroti,u tako loshem stanju je bio da je vishe puta morao da boravi tamo,a vracao se kao...biljka.Nek mu je laka zemlja.
    Last edited by AL no1; 22-07-25 at 21:41.
    ...

14. The Following User Says Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    69 Posts

Treba čitat Huga Prata, čeljade odbaci mnoge terete dok još može.
    - Ladan ko taština duša -

16. The Following User Says Thank You to simm For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,144
    Thanks Thanks Received 
    9,995
    Thanked in
    7,488 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Doshao mi je rodjak, bio u Japanu...sjedjeli dugo do kasno skoro do zore...pricha i pokazuje slike,na jednoj neka zgrada malo visochija,i sa nje prelijep pogled,ali ogradjena valjda blindiranim staklom,i to dvosrukim,tako mi neshto pojasni,jer kod njih je ogromna stopa samoubistava...rekoh ovo bi trebalo kod nas na svaki most i svaku terasu.

Ona fina dr Samardzic Popovic je skoro negdje rekla da smo prvi u regionu valjda po upotrebi sedativa,bensedina,lexliluma,xanaxa,ali zadnji po broju upotrebe antidepresiva,shto je kako ona kaze odmah znak da se problem ne lijechi,nego se samo maskira tim tableticama kojih vjerovatno ima svaka kuća.

O jednom tako tragichnom dogadjaju ne bih bash detaljisao,iako sam negdje na nekoj temi pomenuo,kao kroz maglu se sjecam da sam negdje napisao ali se ne mogu sjetit na kojoj temi,bash blizak drug,(a tebi sam Blue u pp napisao)slao mi je poruke chesto,e juche mu je bila godishnjica,ali njega su totalno nagrdili u toj Dobroti,u tako loshem stanju je bio da je vishe puta morao da boravi tamo,a vracao se kao...biljka.Nek mu je laka zemlja.
    Neđe sam baš čitajući Norvešku Šumu od Murakamija nalećela na to da imaju šumu će izvršavaju samoubistvo.Zove se Aokigahara.

I pazi ti sad morbidne turiste koji idu tamo da se selfišu i to.Bolesna civilizacija JBG.
    I ne samo da se ti bolesnici selfišu u tu šumu no i u muzej holokausta i slično.I što čini pripadnik savremen civilizacije..pa što čini pita AI koliko je đe samoubistava ili žrtava ratova...to su njemu prosto brojke.
    Last edited by Bluemoon; 22-07-25 at 22:05.

Thanks Thanks Given 
    8,747
    Thanks Thanks Received 
    3,884
    Thanked in
    2,319 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Meh, ako je u pitanju neko ko boluje od neke terminalne bolesti i zna da ga čeka život sa neizdrživim bolovima ili ima neku degenerativnu bolest za koju zna da će od njega napravit olupinu, potpuno podržavam da sebi skrati muke. Za ove ostale slabo ima izgovora.

Valjalo bi da postoji neka lagana i efikasna opcija za samoeutanaziju.
    Slovenija je u Parlamentu prije neki dan legalizovala eutanaziju,sad kako ce to ici u bivshim ex Yu republikama...sporo naravno,kao i sve drugo.

U shiroj familiji sam imao 2 bliska rodjaka kojima nije bilo spasa,e chesto razmishljam kako bi izdrzali do kraja da uz sebe nisu imali chitave familije da rade oko njih,ali bukvalno...teshke su ovo teme,i neprijatne,ali treba razgovarati,jer kod nas je mnogo toga i dalje TABU!
    ...

19. The Following 2 Users Say Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,729
    Thanks Thanks Received 
    1,662
    Thanked in
    1,104 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    simm,izgleda da je čovječanstvo postalo takvo da sve mi se čini i da će Vita neđe i zabraniti da ne kvari iliti uznemirava tik-tok,instagram,influenser,prozak naciju i sličnu populaciju današnjice.
    Krcatu lažne pozitive.
    nece, trebali bi da citaju nesto prvo

nije vito nikad, po meni, bio ni proimac popularan koliko je zasluzio i koliko ga mi koji ga volimo dozivljavamo... vecina mimo onoga iz bukvara nije procitala nista preko
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

21. The Following User Says Thank You to LuTheDuck For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    359
    Thanks Thanks Received 
    1,651
    Thanked in
    1,265 Posts

Tragedija u Nikšiću, ubio dijete, pa sebe?

U Goliji, mjestu Višnjića do, došlo je do tragedije u kojoj je, kako se sumnja, Ž.D. ubio dijete, pa sebe, saznaje nezvanično Portal Onogošt.Prema nezvaničnim saznanjima, otac je od bivše supruge sinoć poveo dvogodišnju djevojčicu u Goliju, gdje je izvršen zločin.
    Kako saznajemo, uviđaj je završen i u ovom slučaju radiće se obdukcija.
    https://onogost.me/drustvo/tragedija...ijete-pa-sebe/

Počeli smo da prepisujemo od komšija?
    Više nije dovoljno samo sebe ukinuti?

Thanks Thanks Given 
    113
    Thanks Thanks Received 
    4,468
    Thanked in
    2,625 Posts

Uvek kažu, kuku jada ubio se i ostavio ovu nejač iza sebe... Ovaj rješava sistematično...

Thanks Thanks Given 
    24,144
    Thanks Thanks Received 
    9,995
    Thanked in
    7,488 Posts

Užas viđeh nije mi bilo na razne medije da kažem na vijest ali sam pod utiskom toliko da pomislih danas kad vidim jednog oca i sinčića od par godina sa koliko pažnje priča sa njim i koliko su nam sa druge strane neke porodice disfunkcionalne a ovo je tek ponor svega toga.

Last edited by Bluemoon; 24-07-25 at 15:14.

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Neđe sam baš čitajući Norvešku Šumu od Murakamija nalećela na to da imaju šumu će izvršavaju samoubistvo.Zove se Aokigahara.

I pazi ti sad morbidne turiste koji idu tamo da se selfišu i to.Bolesna civilizacija JBG.
    I ne samo da se ti bolesnici selfišu u tu šumu no i u muzej holokausta i slično.I što čini pripadnik savremen civilizacije..pa što čini pita AI koliko je đe samoubistava ili žrtava ratova...to su njemu prosto brojke.
    Mi smo napravili hotel na Mamuli, tamo idu na konak.

26. The Following User Says Thank You to Djed_Djuro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,144
    Thanks Thanks Received 
    9,995
    Thanked in
    7,488 Posts

Na kraju ispade da se ne zna što je gore.U šoku sam bila kad sam vidjela na emisiju jednog Amerikanca koji sve to kritikuje i pokazuje to kreveljenje,selfisanje tamo đe mu nije mjesto.To da je volje lijepo bi ih ispratili napolje nego eto izgleda se ide logikom da je to normalno bitno je ne zamjeriti se turisti ili što već.
    Ali slika i prilika današnje civilizacije.

Thanks Thanks Given 
    6,223
    Thanks Thanks Received 
    5,842
    Thanked in
    3,383 Posts

Tragedija je spriječena reagovanjem interventne jedinice OB Herceg Novi, i to službenika M.D i A.R koji su pregovarali sa pomenutim licem i nakon pola sata uspjeli da mladića spuste sa krova. se dogodilo oko 16 časova u mjestu Porto veslo. Prije nego se popeo na krov, muškarac je isjekao lijevu ruku staklom.
    Azerbedzanac
    “Nakon emotivne neuspjele veze, muškarac je odlučio da potraži zadnju šansu sa krova jedne vile u tom malom primorskom mjestu, i prijetnjama da će sebi oduzeti život, ukoliko djevojka ne pristane na dalji život sa njim”, kazao je izvor portala Dan.

Spracen u Dobrotu...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    24,144
    Thanks Thanks Received 
    9,995
    Thanked in
    7,488 Posts

Takvi obično prijete i ucjenjuju ali u većini slučajeva ne izvrše samoubistvo.Da je stvarno mislio izvršio bi ga bez graje i ucjene.

Thanks Thanks Given 
    24,144
    Thanks Thanks Received 
    9,995
    Thanked in
    7,488 Posts

Takvi obično prijete i ucjenjuju ali u većini slučajeva ne izvrše samoubistvo.Da je stvarno mislio izvršio bi ga bez graje i ucjene.
    EDIT: ...imala sam takve "slučajeve" nije on samoubica no je bezobrazan.

Thanks Thanks Given 
    12,531
    Thanks Thanks Received 
    2,360
    Thanked in
    1,205 Posts

Eutanazija se može posmatrti kao milosrđe, ali znajući đe živimo, zar ne mislite da ćemo imati nagli porst "eutanazija"? Ne bih ja u ovom sistemu nakardnom ništa takvo dozvolila! Je li teško, jeste, gledti svoje voljene kako se muče, ali morate znati i to da jako često se u medicini dese stvarna čuda da ljudi koji su otpisani nekim čudom stau na noge i ozdrave ili se barem oporave dovoljno da imaju dostojan život. Zog jednoga takvoga slučaja ja mislim da je greota to uvesti kao pravilo da ne pominjem one "slučajeve" koje gore naglasih...mi živimo u svijetu đe nko jednoga ministra zdrvlja zovu dr Smrt jer je u sprezi sa mafijom medicinu koristio u svrhe dostojne dr Mengelea...ma molim te...živimo u svijetu đe jedan pedijatar onkolog probija jer je godinama djeci koja nemaju kancer pisao da imaju i prepisivao im "blaže" citostatike da bi dijelio profit sa farmaceutskom mafijom....to su meni nepojmljive stvari
    A što se samoubistva i sve većeg porasta samoubistava tiče, nije čudo ukakvom se vremenu živi. Nije svako sazdan od iste materije i neko se teže nsoi sa problemima neko lakše i ne treba suditinikome. Svi imamo nekoga, ako ne bližeg a ono bar neoga ko je znao one koji su imali takav slučaj u orodici i stvarno mislim da je za porodicu to najteze moguce što moze da ih snadje upravo zbog te krivice o kojoj ste već pricali ssto sv nosimo u sebi, jer nijesmo znali da prepoznamo...ali zbilja vjerujem da oni koji kuju planove u tom smislu ne oglasavaju svoje misli nego jednostvno biraju trenutak kad ce to napraviti i to da niko ne zna...to porodici ostavlja previse neodgovorenih pitanja i patnji za cio život...
    Kao što ste već konstatovali, kod nas je još uvijek sramota potražiti stručnu pomoć jer što će zaboga svijet reći kako će se djeca poozenit i poudavat ako im se procuje da im jeneko u pordici lud (tako tumače odlazak kod psihologa ili psihijatra). Vjerujem da je sve vise pametnih i skolovanih mladih ljudi koji ce znati da na vrijeme odreaguju i upute svoje bliznje i sebe, ako je potrebno
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)